aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Ο Ερμής ήταν ανάδρομος»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σε μια κουβέντα που είχα μ’ ένα άτομο που πέρασε σχεδόν όλη τη ζωή του στα γήπεδα, τα τελευταία χρόνια εκπροσωπεί πάρα πολλούς παίκτες σε Κύπρο και Ευρώπη, γνωρίζει προφανώς πρόσωπα και καταστάσεις, μου… πέταξε το ακόλουθο:

«Δεν βρίσκεις εύκολα προσγειωμένους ποδοσφαιριστές φίλε. Να ξέρουν τι θέλουν. Οι περισσότεροι είναι αππωμένοι. Κοπελλούθκια ανώριμα. Ρώτα με και εμένα. Εκτός από το ότι ο νους τους είναι στα ακριβά αυτοκίνητα προσπαθώντας να κάνουν επίδειξη των λεφτών που διαθέτουν, τη μια σου λένε το ένα και την άλλη κάτι άλλο όσον αφορά στο ποδοσφαιρικό μέλλον τους. Σου έρχεται πολλές φορές να τραβάς τα μαλλιά σου». Και μου φάνηκε ειλικρινέστατος.

Δεν ξέρω εάν όλα αυτά, ασφαλώς, ισχύουν και για τον Καρλάο, ο οποίος είναι εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών που πέρασαν από τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Δεν έτυχε να του πάρω ούτε μια φορά συνέντευξη (δεν μιλά γρι αγγλικά). Δεν έτυχε να τα πούμε εν ολίγοις ποτέ κατ’ ιδίαν για να χαράξω μια γραμμή για το τι εστί ως άνθρωπος ο Καρλάο. Αλλά, με όλη αυτή τη… σκόνη που με τα τερτίπια του (συν του ατζέντη του) φρόντισε να σηκώσει, τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό πολλά δεν κολλάνε. Αλαλούμ!

Πώς γίνεται βρε αδελφέ, προ λίγων ημερών, επειδή έτσι σου κάπνισε να μην δώσεις το «παρών» σου στην πρώτη προπόνηση και πολύ περισσότερο να απενεργοποιήσεις το κινητό τηλέφωνό σου, κάνοντας έτσι την επικοινωνία των ιθυνόντων του ΑΠΟΕΛ μαζί σου αδύνατη;

Και καλά, έτσι σου την έδωσε να πω. «Ο Ερμής ήταν ανάδρομος» που λένε και οι αστρολόγοι. Πέντε μέρες μετά κάνεις την κωλοτούμπα του «αιώνα». Όχι μόνο απαντάς τα τηλέφωνα και παίρνεις το αεροπλάνο της επιστροφής, αλλά είσαι πανέτοιμος να υπογράψεις και επέκταση της συνεργασίας με τον σύλλογο.

Ο Καρλάο ασφαλώς και δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που με τις ενέργειες και γενικότερα με τη στάση του αποτέλεσε την αφορμή ποικίλων σχολίων. Το… πρόβλημα με τον Βραζιλιάνο, όμως, είναι πως και τις προηγούμενες σεζόν είχε θέματα με το πρώτο σκέλος της προετοιμασίας και φέτος, στο «παιχνίδι» μπήκαν επιπρόσθετα στοιχεία. Ετσι για να μην καταντήσει ανιαρό. Σε αυτό όλο το σκηνικό, άμοιρος ευθυνών δεν είναι ο μάνατζέρ του, ο οποίος φαίνεται πως η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ μάλλον θα αποκόψει σταδιακά κάθε συνεργασία μαζί του.

Υ.Γ.:  Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ ανακοινώθηκε στις 31 Μαΐου από τη διοίκηση της ΑΕΚ, όμως η κάθοδός του στην Κύπρο υπολογίζεται να γίνει στο διήμερο 26 – 27 Ιουνίου. Δηλαδή, τέσσερις περίπου μέρες πριν από τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας του. Εν ολίγοις, η δευτεραθλήτρια δεν θα έχει τον προπονητή της κατά τη διάρκειας της προετοιμασίας. Και ρωτώ: Έλειψαν οι προπονητές αγαπητέ Τσάβι Ρόκα;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ