aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Ενσούε «τρώει» για πρωινό τους Μπούντιμιρ-Πιατκόφσκι!

Ο Ενσούε «τρώει» για πρωινό τους Μπούντιμιρ-Πιατκόφσκι!

Ανακοινώθηκε στις 8 Ιανουάριου, έκανε ντεμπούτο στις 14 του ίδιου μήνα απέναντι στη Δόξα (8-0) στο Μακάρειο, σκοράροντας μάλιστα, και μέχρι σήμερα μετράει πέντε γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, αφού «είδε δίκτυα» απέναντι σε ΑΕΚ στο ΓΣΠ (3-1), Απόλλωνα στο Τσίρειο (2-1) και δύο φορές κόντρα στον Εθνικό Άχνας (7-1) στο ΓΣΠ.

Ο Εμίλιο Ενσούε δεν είναι επιθετικός στον ΑΠΟΕΛ, αλλά η συχνότητα με την οποία σκοράρει, δεν πρέπει να παραξενεύει, καθώς ο Ισπανός δεξιός μπακ με ρίζες από την Ισημερινή Γουινέα, γνωρίζει πολύ καλά και τις τρεις θέσεις της επίθεσης, όπως και αυτήν του ανασταλτικού χαφ (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). Και αυτό επειδή στο παρελθόν αγωνιζόταν στις πιο πάνω θέσεις, ενώ η θέση του δεξιού μπακ, είναι η τελευταία στην οποία δοκίμασε τις ικανότητές του προτού καθιερωθεί σ’ αυτήν.

Διαβάστε επίσης: Σκοράρει χωρίς σταματημό ο Ενσούε!

Χαριτολογώντας, να αναφέρουμε πως ο Ενσούε ακόμη δεν συμπλήρωσε ένα μήνα από το ντεμπούτο του (14/01) και παρόλο που παίζει ως δεξιός μπακ, ήδη μετράει περισσότερα γκολ (5) από κάποιους επιθετικούς που ήλθαν και έμειναν στον ΑΠΟΕΛ για μία σεζόν και βάλε, με σκοπό να βοηθήσουν στο σκοράρισμα -αλλά δεν τα κατάφεραν-. Αποκτήθηκαν κι άλλοι επιθετικοί που δεν ακούμπησαν, αλλά αυτοί τουλάχιστον παρέμειναν στον ΑΠΟΕΛ για πολύ μικρότερο διάστημα.

Ο ένας είναι ο Μάριο Μπούντιμιρ, ο οποίος αγωνίστηκε φορώντας τα γαλαζοκίτρινα τη σεζόν 2012-13 και τους πρώτους έξι μήνες της περιόδου 2013-14. Συνολικά πέτυχε τέσσερα γκολ στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο άλλος είναι ο Ματέους Πιατκόφσκι, ο οποίος υπήρξε μέλος του ΑΠΟΕΛ τη σεζόν 2015-16, όμως, αποδεσμεύτηκε τον Ιανουάριο του 2017. Προτού αποχωρήσει, πρόλαβε να πανηγυρίσει ένα μόνο γκολ.

Με άλλα λόγια, ο Ενσούε μέσα σε διάστημα τριών και κάτι εβδομάδων, μετράει όσα γκολ πέτυχαν μαζί ο Κροάτης και Πολωνός φορ σε 1μισι χρόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ