aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Δώνης αλλάζει τους κανόνες

Ο Δώνης αλλάζει τους κανόνες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το πήρε από δω, το έφερε από κει και τελικά ο Δώνης τα κατάφερε. Ο Ελλαδίτης τεχνικός έκανε την «τράπουλα» άνω κάτω, μέχρι που είδε την ομάδα του να σκοράρει μετά από τρία (άγονα) ενενηντάλεπτα στο πρωτάθλημα και άλλα δύο στην Ευρώπη! Ο ΑΠΟΕΛ βρήκε τον τρόπο και τον δρόμο να σκοράρει, έστω και στο ενενήντα… φεύγα, με τον Ζαχίντ, στον αγώνα με την Αλκή!

Οι γαλαζοκίτρινοι και πάλι δεν έφτιαξαν τις μεγάλες ευκαιρίες, είχαν ωστόσο διψήφιο αριθμό με τελικές προσπάθειες, απώλεσαν και πέναλτι, για να έρθει στις καθυστερήσεις ο νεαρός επιθετικός μέσος να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Το ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει θέματα με την υπόθεση γκολ, δεν αποτελεί μυστικό και ο τεχνικός της ομάδας δεν έχει κανένα λόγο να παίξει κρυφτούλι. Αντίθετα ψάχνει με κάθε τρόπο να βρει τις λύσεις. Στον αγώνα με την Αλκή έλυσε τον «γρίφο» χρησιμοποιώντας τους Αλωνεύτη και Σόουζα, με τον πρώτο να κάνει κίνηση «ματ» και τον Ζαχίντ να τινάζει το πλεκτό του Πάρντο.

Μάλλον δεν είναι τυχαίο που ο Δώνης επέλεξε αυτήν την τακτική, αντί τον Ποτέ, αφού βλέπει πως ο φορ από το Μπενίν δεν είναι στα καλύτερά του. Ή πάλι μπορεί να προτίμησε την «πολιορκία» αντί τον διαρκή -και ενδεχομένως αναποτελεσματικό- «βομβαρδισμό» του τέρματος της αντιπάλου.

Δεν αποκλείεται μάλιστα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να δούμε τον τεχνικό των γαλαζοκίτρινων ν’ αλλάζει τακτική και συνήθειες. Στην ομάδα μπήκε ήδη ο Μπερτόλιο, όπου να ΄ναι μπαίνουν και οι Εμπεσίλιο, Εφραίμ και οι κανόνες του παιγνιδιού αλλάζουν. Τρόπος του λέγειν δηλαδή, αφού από τη στιγμή που θα έχει όλα τα «όπλα» στη διάθεσή του θα κάνει όπως αυτός νομίζει καλύτερα παιγνίδι.

Με Σάλαϊ, Ζαχίντ, Σόουζα, Εμπεσίλιο, Μπερτόλιο, αλλά και με Εφραίμ, Αλωνεύτη μεσοεπιθετικά, ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ μπορεί να δοκιμάσει οποιονδήποτε συνδυασμό θέλει για να ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες. Η διακοπή, βέβαια έρχεται γάντι σε όλους στην ομάδα, με τον Δώνη και τους ποδοσφαιριστές να σκέφτονται πλέον τον αγώνα της μεθεπόμενης Παρασκευής με τη Δόξα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ