aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ δημιουργικός ΑΠΟΕΛ  του Κρίστιανσεν

Ο δημιουργικός ΑΠΟΕΛ  του Κρίστιανσεν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο ΑΠΟΕΛ του Τόμας Κρίστιανσεν στηρίζεται κυρίως στο δημιουργικό ποδόσφαιρο. Αυτό προκύπτει από τα 26 γκολ που πέτυχε μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα, Σούπερ Καπ, Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Τα 21 από αυτά ήταν προϊόν εν κινήσει προσπάθειας των παικτών του, αριθμός που αγγίζει το πολύ υψηλό ποσοστό του 80,7%.

Γεγονός που αναδεικνύει τη μεσοεπιθετική ικανότητά του και αποτυπώνεται πιο ξεκάθαρα μέσω της ανάλυσης κάθε τέρματος ξεχωριστά. Παραλλήλως, φανερώνεται η ισορροπία στον τρόπο δημιουργίας ευκαιριών.

Τα άκρα αποδεικνύονται το γερό ατού, καθώς 11 τέρματα προήλθαν έπειτα από πλάγιες μπαλιές (των Γιαννιώτα 3, Βάντερ 3, Αλεξάνδρου 1, Λάγο 1, Μιλάνοφ 1, Μπερτόλιο 1 και Βινίσιους 1). Δεν λείπει, όμως, και η αξιοποίηση της ανάπτυξης από το κέντρο, καθώς τέσσερα γκολ επιτεύχθηκαν με κάθετες πάσες (των Μοράις 1, Μπερότλιο 1, Ντε Καμάργκο 1 και Μιλάνοφ 1).

Έπειτα, οι επιθετικοί του είχαν την ποιότητα να αξιοποιήσουν τρία λάθη των αντιπάλων τους. Κάτι που έκανε ο -πρώην γαλαζοκίτρινος- Ντε Βινσέντι με τη Ρόζενμποργκ, ο Σωτηρίου με τη Νέα Σαλαμίνα και ο Γιαννιώτας με τον Άρη, έπειτα από κακές στιγμές των Σβένσον, Τσαμπούρη και Θεοφίλου, αντιστοίχως.

Επίσης, δύο φορές βρήκαν στόχο τα μακρινά σουτ (Αλεξάνδρου, Βάντερ), ενώ μπήκε και ένα αυτογκόλ από τον Νούνο Λόπες στο Σούπερ Καπ με τον Απόλλωνα (σέντρα Γιαννιώτα, σουτ Εφραίμ και κόντρα στον Πορτογάλο).

Όσο για τις στατικές φάσεις, αξιοποιήθηκε ένα πέναλτι (του Ντε Βινσέντι), δύο εκτελέσεις φάουλ (των Ορλάντι, Γιαννιώτα), ένα κόρνερ (του Αλωνεύτη) και ένα ριμπάουντ μετά από πέναλτι (ο Εφραίμ εκτέλεσε, ο Στυλιανού του Ερμή απέκρουσε και ο Γιαννιώτας σκόραρε).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ