aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Μπέιν κάνει... παιχνίδι

Ο Μπέιν κάνει… παιχνίδι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει πιο σημαντικό σκέλος της προετοιμασίας του επί πολωνικού εδάφους. Στο «Mistral Hotel Sport», εκεί που η γαλαζοκίτρινη αποστολή θα στρατοπεδεύσει μέχρι το τέλος του μήνα διανύοντας το δεύτερο κομμάτι της εκγύμνασης, ο βασικός στόχος του νέου προπονητή της ομάδας, Μάριο Μπέιν, είναι η αφομοίωση της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του, πάνω στην οποία εργάζεται από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Και ασφαλώς, θα προσπαθήσει να την εμπεδώσει σε μεγάλο βαθμό στο Γκντανσκ ώστε η ομάδα να ρολάρει αγωνιστικά το συντομότερο δυνατό, υλοποιώντας τους στόχους που τέθηκαν.

Ο έμπειρος και απαιτητικός Ολλανδός κόουτς ξέρει πως αυτά που ζητά από τους ποδοσφαιριστές του είναι απαραίτητα να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο χορτάρι, αισιοδοξώντας να δει, ειδικά από τους παλιούς, θετική αντίδραση. Εξάλλου, αυτοί θα τραβήξουν στις πρώτες ευρωπαϊκές εξετάσεις το μεγαλύτερο κουπί. Λογικό, ακούγεται, αφού η φιλοσοφία του Μπέιν με αυτήν του Κρίστιανσεν δεν θα διαφέρει πάρα πολύ. Δηλαδή, ποδόσφαιρο κατοχής, με τον Ολλανδό όμως να θέλει τον ΑΠΟΕΛ της νέας σεζόν να είναι πιο επιθετικό παρά στην περασμένη αγωνιστική περίοδο και προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύει εντατικά.

Για τους νέους παίκτες, τα πράγματα είναι ακόμη ζόρικα και αυτό είναι ένα από τα στοιχήματα του Μπέιν που έχοντας πλέον από σήμερα και τους διεθνείς στη διάθεσή του θα μπορεί να δουλέψει πολύ περισσότερο στο «δέσιμο» του συνόλου που γυμνάζει. Η… χημεία των παλιών και νέων είναι σημαντικό για τον Μπέιν, όπως βέβαια και η βελτίωση στη φυσική κατάσταση που είναι απαραίτητο να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Ένας ακόμη στόχος για τον 54χρονο προπονητή είναι η διάρκεια στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας σε όλους τους τομείς, επιθετικά και ανασταλτικά.

Ζητούμενο που είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο καθώς το διάστημα είναι μικρό για την προετοιμασία και η λογική λέει πως σ’ ένα με ενάμιση μήνα θα μπορεί να φτάσει ο ΑΠΟΕΛ στο επίπεδο που πρέπει και ζητεί ο κόσμος του. Γνωρίζοντας καλά όμως τους διεθνείς και περιμένοντας τις περαιτέρω προσθήκες που θα ενσωματωθούν στην ομάδα, ο Ολλανδός τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να δουλεύει πλέον για τα καλά τον κορμό της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Να μην ξεχνάμε ότι η διεξαγωγή τριών φιλικών αγώνων θα αποτελέσουν οδηγό για τον Μπέιν όσον αφορά στη συνέχεια και θα του δείξουν σε αξιόπιστο βαθμό πόσο κοντά στον στόχο του βρίσκεται ή πόσο μακριά. Μέσω των φιλικών αναμετρήσεων, ο 54χρονος τεχνικός θα αποφασίσει σε μεγάλο βαθμό για τους παίκτες που θα αποχωρήσουν από το ρόστερ .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ