aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Μπαλταζάρ και οι… κακές συνήθειες

Ο Μπαλταζάρ και οι… κακές συνήθειες

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η θεωρία θέλει τον ΑΠΟΕΛ φαβορί στο μεθαυριανό πρώτο παιχνίδι του για το πρωτάθλημα, με αντίπαλο τον Ερμή στο «Αμμόχωστος» (20:00). Εντούτοις, η πορεία του σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ στην τρέχουσα σεζόν, ηχεί σαν καμπανάκι κινδύνου για τους γαλαζοκίτρινους. Διότι έπειτα από οκτώ επίσημα ματς, με δύο οδυνηρούς αποκλεισμούς, έχουν κάνει την εμφάνισή τους τρωτά σημεία που χρήζουν προσοχής.

Κατ’ αρχάς, μιλάμε για εκτός έδρας παιχνίδι, κάτι που αποδεδειγμένα δεν είναι το φόρτε των ποδοσφαιριστών του Μπρούνο Μπαλταζάρ. Σε σύνολο τεσσάρων παιχνιδιών, ο απολογισμός είναι μία ισοπαλία με την Χάποελ Μπερ Σεβά (2-2) και τρεις ήττες από τη Σούντουβα (1-3), Φλόρα (0-2) και Αστάνα (0-1/1-2 πεν.). Επομένως, αν έρθει το τρίποντο στη Λάρνακα θα πρόκειται για το πρώτο «διπλό» στη σεζόν 2018-19. Έπειτα, άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ταμπέλα του φαβορί δεν δικαιώθηκε σε όλα τα ματς της σύντομης διαδρομής του ΑΠΟΕΛ στα ευρωπαϊκά γήπεδα, καθώς έγινε σκόνη και θρύψαλα στη Λιθουανία, ενώ και η ήττα στο Ταλίν δεν ήταν κυρίαρχο αποτέλεσμα στα προγνωστικά.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: To δύσκολο εγχείρημα… αντικατάστασης του Μοράις

Επίσης, ήταν ηλίου φαεινότερον ότι οι γαλαζοκίτρινοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, όταν οι αντίπαλοι αμύνονταν μαζικά. Με τη Σούντουβα ίδρωσαν να πετύχουν από ένα τέρμα σε κάθε παιχνίδι (1-3, 1-0) και στο τέλος γνώρισαν τον αποκλεισμό. Εξαίρεση ήταν το πρώτο παιχνίδι με τη Φλόρα (5-0), ενώ με την Μπερ Σεβά ήταν πιο ανοικτά τα δύο παιχνίδια (2-2, 3-1), αφού επρόκειτο για αναμέτρηση ανάμεσα σε ομάδες με ίσες πιθανότητες πρόκρισης. Τέλος, η άμυνα της Αστάνα έκανε δύσκολη τη ζωή των πρωταθλητών Κύπρου και στα δύο παιχνίδια, αφού στο σύνολο των αναμετρήσεων εκείνοι κυνηγούσαν περισσότερο το γκολ. Στο ΓΣΠ για να πάρουν τη νίκη (ήρθε από τον Καζού στο 79’) και στο Καζακστάν για να απαντήσουν στο τέρμα του Πέδρο Ενρίκε, που σημειώθηκε στο 16’ (σε 104 λεπτά ώς το τέλος της παράτασης απέτυχαν).

Διαβάστε επίσης: Δέκα παίκτες των €35.500.000 έριξαν «άγκυρα» στην Κύπρο

Η συνέχεια θα δοθεί στο πρωτάθλημα λοιπόν και ο ΑΠΟΕΛ του Μπαλταζάρ θέλει να κόψει τις… κακές συνήθειες, που έκαναν την εμφάνισή τους στα εκτός συνόρων παιχνίδια. Διαφορετικά, αν συνεχιστούν και στο πρωτάθλημα, πολύ περισσότερο στο πρώτο ματς μετά τον αποκλεισμό από την Αστάνα, δεν θα είναι ό,τι καλύτερο. Ούτε για την ομάδα, ούτε για τον Πορτογάλο προπονητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ