aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟ απολογισμός της ακαδημίας του μπασκετικού ΑΠΟΕΛ

Ο απολογισμός της ακαδημίας του μπασκετικού ΑΠΟΕΛ

Mε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ακαδημία του καλαθοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ κάνει την ανασκόπηση της σεζόν 2019/20.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί Φίλοι,

H ολοκλήρωση κάθε έτους σηματοδοτεί την αφορμή για ανασκόπηση και απολογισμό της χρονιάς. Παρόλο που για εμάς η αγωνιστική χρονιά θα λήξει το τέλος Ιουλίου, προσχωρούμε σε μια ανασκόπηση για να δούμε τα σημαντικά χαρακτηριστικά που διαδραματίστηκαν κατά την περίοδο 2019-2020, η οποία δικαιολογημένα πλέον έχει χαρακτηριστεί σαν μία από τις πλέον επιτυχημένες σεζόν μας.

Αγωνιστικά

Η Ακαδημία μας συμμετείχε στα πρωταθλήματα Κ10, Κ12, Κ14 και Κ16, τα οποία διακόπηκαν λόγω της πανδημίας που έπληξε την Κύπρο. Η Κ18 δεν συμμετείχε.
Επίσης, αναβλήθηκε –δυστυχώς- και το τουρνουά Milko, όπου θα συμμετείχε η ομάδα μας Κ8.

Πιο αναλυτικά:

Η ομάδα μας Κ10 αποτελείται από εξαιρετικά παιδιά τόσο σε ικανότητες όσο και σε ήθος και η αγωνιστική τους παρουσία με μόλις δύο ήττες ήταν πολύ καλή. Η ομάδα Κ12 βρισκόταν στη 2η θέση με μόλις μια νίκη διαφορά από την πρωτοπόρο ομάδα και είχε όλα τα φόντα να τερματίσει στην 1η θέση. Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης που αποτελείται από παιδιά που ξεκίνησαν το μπάσκετ μαζι και συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Η ομάδα κ14, ξεκινώντας ανανεωμένη τη χρονιά, με πολλά νέα παιδιά, εξέπληξε στην Περιφέρεια Λευκωσίας/Λάρνακας/Αμμοχώστου, όντας στην 1η θέση παρόλο που έχει ένα αγώνα λιγότερο. Η ομάδα κ16 και αυτή με πολλά νέα παιδιά, τερμάτισε στην 2η θέση στην Περιφέρεια Λευκωσίας/Λάρνακας/Αμμοχώστου.

Προπονητική Ομάδα

Η προπονητική μας ομάδα, πλήρως ανανεωμένη, υπό τη καθοδήγηση του Διευθυντή μας, δείχνει ότι μπορεί να ανεβάσουν επίπεδο τόσο ατομικά τα παιδιά όσο και τις ομάδες μας. Με κύριο χαρακτηριστικό τη συνεχή δουλειά στο γήπεδο με καθημερινές επιπλέον ώρες προπόνησης, με την συνεχή προσωπική επαφή με τα παιδιά και με τους γονείς, είμαστε βέβαιοι για ακόμη καλύτερες μέρες. Ευχαριστούμε τους Αντώνη Παπαστεφάνου, Γιώργο Φαίδωνος,Κωνσταντίνο Πηλακούτα και Αντώνη Ρουσσάκη.

Επικοινωνιακή πολιτική

Η Ακαδημία μας, εκτός από τον αγωνιστικό χώρο, πρωταγωνίστησε και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ), αφού ήμασταν από τις μοναδικές Ακαδημίες, με συνεχή ενημέρωση των γονέων και όχι μόνο, τόσο με mails, όσο με συνεχείς αναρτήσεις στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram. Παράλληλα έχουμε δημιουργήσει το δικό μας κανάλι στο Youtubeόπου όποιος επιθυμεί μπορεί να βλέπει τα βίντεο που αναρτώνται.

Εξωαγωνιστικά, η Ακαδημία μας, πρωταγωνιστεί επίσης αφού τη φετινή χρονιά, Γονείς-Παιδιά-Διεύθυνση-Προπονητές, ήταν μια πραγματική οικογένεια. Η χρονιά μας μάλιστα, ξεκίνησε με ένα απόλυτα επιτυχημένο Fun-Day στο Πάρκο Αθαλάσσας όπου τα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ, κυνήγησαν κρυμμένους θησαυρούς και προγευμάτισαν μαζί! Παράλληλα οι γονείς ήρθαν πιο κοντά με τους προπονητές και τη διεύθυνση. Δυστυχώς η πανδημία που έπληξε την Κύπρο, άφησε πίσω ανεκπλήρωτους σχεδιασμούς αλλά αυτοί θα πραγματοποιηθούν το συντομότερο!

Tην Παραμονή των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε μια ανοικτή προπόνηση για όλα τα παιδιά, υπό τη συνοδεία μουσικής και η βραδιά τέλειωσε με αγώνα γονέων σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα. Στη συνέχεια με το νέο έτος πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Camp με απόλυτη επιτυχία (σε συμμετοχές και αποτέλεσμα).

Δίπλα στα παιδιά κατά το διάστημα των περιοριστικών μέτρων

Το Πάσχα ενώ προγραμματίζαμε πρωτότυπες εκδηλώσεις, ο κορονοϊός είχε άλλα σχέδια… Όμως εμείς δεν το βάλαμε κάτω. Ήμασταν η μοναδική Ακαδημία τα παιδιά της οποίας δεν έχασαν δευτερόλεπτο προπονήσεων. Αξιοποιώντας την τεχνολογία, με ένα πρωτοποριακό σύστημα διαδικτυακών προπονήσεων, που στην συνέχεια είδαμε μέχρι και επαγγελματικές ομάδες από διάφορα αθλήματα να εργάζονται με αυτό τον τρόπο!

Με τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, οι προπονήσεις μας διεξάγονταν κανονικά σε ανοικτό γήπεδο, ενώ να αναφέρουμε ότι οι προπονήσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα και ολοκληρώνονται το τέλος Ιουνίου. Γίναμε δέκτες συγχαρητήριων επιστολών από γονείς, για τον τρόπο που συνεχίσαμε να στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά τους το δυσκολο εκείνο διάστημα.

Επιστημονική στήριξη της ακαδημίας

Η συνεργασία της Ακαδημίας με την επιστημονική κοινότητα είναι διαρκής αφού τη σύγχρονη εποχή που ζούμε, θεωρούμε ότι είναι και απαραίτητη. Να αναφέρουμε ότι πριν από το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς, σε συνεργασία με την ORTHO-FOOT,θα προσφέρουμε δωρέαν για τα παιδιά μας, εμβιομηχανική Αξιολόγηση και Πελματογράφημα για την σωστή αξιολόγηση των αθλητών.
Summer Basketball Camp

Ολοκληρώνοντας, να αναφέρουμε ότι διοργανώνουμε για πρώτη φορά φέτος και ίσως για πρώτη φορά στη Κύπρο, Basketball Camp που θα διαρκέσει ένα ολοκλήρο μήνα. Μιλούμε για 120 ώρες καλαθόσφαιρας, μιλούμε για όλο τον Ιούλιο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Μετά από αυτό, τα παιδιά θα πρέπει να ξεκουραστούν 3 εβδομάδες γιατί η νέα αγωνιστική περιόδος ξεκινά πριν το τέλος Αυγούστου!

Σαν επιστέγασμα της πολύ καλής σεζόν που είχαμε και με την επιστροφή πολλών παιδιών, μας δίνεται η ευκαιρία να σας ανακοινώσουμε μια ευχάριστη είδηση! Το ΑΠΟΕΛ επανέρχεται δριμύτερο στους κ18! Τα υπόλοιπα… στο παρκέ.

Μεγαλύτερο επίτευγμα της Ακαδημίας μας οι φιλίες που κτίστηκαν! Ομάδες παιδιών διευθετούν παιχνίδι μαζί σε ώρες που δεν έχουν προπόνηση και αυτό δείχνει το οικογενειακό κλίμα και τις φιλίες που κτίζονται.

Το ΑΠΟΕΛ είσαστε εσείς, εμείς, είμαστε όλοι μας. Σας ευχαριστούμε για την προσοχή και υποσχόμαστε ότι η ερχόμενη χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη και πιο συναρπαστική!».

Απολαύστε τη χρονιά που μας πέρασε με ένα σύντομο βίντεο:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ