aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΟ ΑΠΟΕΛ βγήκε... ολοζώντανος από το «λάκκο των λεόντων»! (video & pics)

Ο ΑΠΟΕΛ βγήκε… ολοζώντανος από το «λάκκο των λεόντων»! (video & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν μάχιμος μέσα στο «λάκκο των λεόντων» και δεν βγήκε απ’ αυτόν απλά ζωντανός… Βγήκε ολοζώντανος! Έχασε με 2-3 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όμως με βάσει όλα όσα πέτυχε ο θρύλος στην Ευρώπη κατά τα τελευταία 6-7 χρόνια, το αποτέλεσμα θεωρείται αρκετά καλό και μπορεί να πετύχει το θαύμα στον επαναληπτικό του ΓΣΠ σε μία εβδομάδα.

Στο γήπεδο της Λευκωσίας, ο ΑΠΟΕΛ θα κληθεί να τα δώσει όλα για όλα, όμως δεν παύει η βάσκικη ομάδα να θεωρείται μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, αφού όπως όλοι είδαμε, δεν άφησε τον ΑΠΟΕΛ να κάνει σχεδόν τίποτα και οι γαλαζοκίτρινοι σκόραραν δύο γκολ σε τρεις φάσεις που είχαν. Ο πρώτη και η τελευταία μετατράπηκαν σε γκολ, ενώ η δεύτερη ήταν δοκάρι!

Όσον αφορά στην αναμέτρηση, οι Βάσκοι έβαλαν στη… μέγγενη τους παίκτες του Τόμας Κρίστιανσεν και πίεζαν συνεχώς για να ανοίξουν το σκορ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ενώ δικαιούτο και πέναλτι στο 24’ της αναμέτρησης μετά από «φράγμα» του Άλβαρεθ στον Σωτηρίου, όμως, ο διαιτητής Γιόνας Έρικσεν δεν υπέδειξε παράβαση.

Μία μαγική μπαλιά του Βινίσιους πίσω από το κέντρο, ήταν η αιτία για να βγει μόνος απέναντι από τον Ιραϊθόθ ο Εφραίμ και με πανέμορφο φαλτσαριστό πλασέ, ο Κύπριος εξτρέμ άνοιξε το σκορ στέλνοντας τους 1.600 ΑΠΟΕΛίστες στους… εφτά ουρανούς. Η προσγείωση, ωστόσο, ήταν ανώμαλη στη συνέχεια, αφού το «Σαν Μαμές»… ξεπάγωσε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μπαλενθιάχα ισοφάρισε με «καράμπολα» στο 38’.

Μετά από ασταθή απόκρουση του Βάτερμαν σε σουτ του Ουίλιαμς, η μπάλα κατέληξε στον Μπαλενθιάχα, αυτός έκανε εκ νέου σουτ και έπειτα από κόντρα σε Μιλάνοφ και Μερκή, το τόπι κατέληξε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.

Το 1-1 ήταν και το σκορ ημιχρόνου, ενώ στην επανάληψη η Μπιλμπάο μπήκε ακόμη πιο δυνατά και με ένα σουτ του Αντούριθ στο 61’ και μία κεφαλιά του Ουίλιαμς στο 72’, πήρε γερό προβάδισμα με 3-1. Ενδιάμεσα, και συγκεκριμένα στο 67’ ο Ντε Καμάργκο έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2, όμως η κεφαλιά του μετά από μπαλιά του Μιλάνοφ, αποκρούστηκε από τον Ιραϊθόθ και ακολούθως κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Στο 20λεπτο που απέμενε για την ολοκλήρωση, παρόλο που οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέχισαν να πιέζουν, οι γαλαζοκίτρινοι ρίσκαραν και ανέβαιναν ψηλά και στο 89’ ευτύχισαν να μειώσουν σε 2-3 με σουτ του Γιαννιώτα από πλάγια εντός περιοχής, έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Ντε Καμάργκο.

Μικρά… μικρά από τον απεσταλμένο της ΕΑΚ στο Μπιλμπάο Βόρη Καραγιάννη!

-Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ Νούνο Μοράις, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Μπιλμπάο Ιραϊθόθ, άφησε λίγα λουλούδια στην προτομή του Πιτσίτσι, του Βάσκου επιθετικού που έχει δώσει το όνομά του στο βραβείο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Ισπανίας. Παράδοση που ακολουθεί κάθε ομάδα που αγωνίζεται για πρώτη φορά στο Σαν Μαμές.

– Με τα κοντομάνικα οι Βάσκοι αυτές τις μέρες! Η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 20 βαθμούς. Φεβρουάριος στη Χώρα των Βάσκων… με 20 βαθμούς! Τυχεροί οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ και όσοι ακολούθησαν την αποστολή αφού στο Μπιλμπάο αυτή την εποχή και βρέχει και η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Συνήθως κοντά στους… 6 με 10 βαθμούς.

-Ο Γεράι Άλβαρεθ, διαγνώστηκε με καρκίνο λίγες μέρες μετά την κλήρωση της Μπιλμπάο με τον ΑΠΟΕΛ. Έκανε την επέμβαση και χθες αγωνίστηκε ως βασικός! Ο Γεράι χειροκροτήθηκε περισσότερο από τον κόσμο της ομάδας της Μπιλμπάο όταν ακούστηκαν τα ονόματα των παικτών της 11άδας.

-Οι κάτοικοι του Μπιλμπάο κυκλοφορούν στους δρόμους με φανέλες και φόρμες της ομάδας. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από την αγαπημένη τους ομάδα. Για τους Βάσκους η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα είναι ομάδες του χρήματος που δεν παίζουν με ντόπιους ποδοσφαιριστές!

-Όλοι ανεξαιρέτως οι δημοσιογράφοι, πέρασαν από αυστηρό έλεγχο κατά την είσοδό τους στο γήπεδο. Όλες οι τσάντες ανοίχτηκαν και ό,τι δεν επιτρεπόταν έμεινε στην είσοδο του γηπέδου.

Δείτε πιο κάτω το live της ιστοσελίδας μας και την ταυτότητα…

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε)Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Λαπόρτ, Άλβαρεθ, Μπαλενθιάχα (58′ Λέκουε), Ουίλιαμς (78′ Σουσαέτα), Ιτουράσπε (58′ Σαν Χοσέ), Ετσεμπαρία, Μουνιαΐν, Γκαρθία, Αντούριθ.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Γιαμπερέ, Ιωάννου, Εφραίμ (73′ Αλωνεύτης), Βινίσιους, Μοράις, Γιαννιώτας, Μπερτόλιο (60′ Ντε Καμάργκο), Σωτηρίου (77′ Αστίθ).

Σκόρερ: 38′ Μπαλενθιάχα, 61′ Αντούριθ, 72′ Ουίλιαμς / 36′ Εφραίμ, 89′ Γιαννιώτας.

Κίτρινες: Γκαρθία, Λαπόρτ / Εφραίμ, Μερκής, Γιαννιώτας, Γιαμπερέ.

Aποβολές: -/-.

Γήπεδο: «Σαν Μαμές».

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία).

Βοηθοί: Ματίας Κλάσενιους και Ντάνιελ Βάρνμαρκ (Σουηδία).

Πρώτος επιπρόσθετος: Στεφάν Γιοχάνεσον (Σουηδία).

Δεύτερος επιπρόσθετος: Μάρκους Στρέμπεργσον (Σουηδία).

Τέταρτος: Μεμέτ Κουλούμ (Σουηδία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ