aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ ΑΠΟΕΛ του Τόμας Κρίστιανσεν

Ο ΑΠΟΕΛ του Τόμας Κρίστιανσεν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Πριν καλά-καλά προλάβει να αναπνεύσει αέρα από τον Αρχάγγελο, ο Τόμας Κρίστιανσεν βρέθηκε «περικυκλωμένος» και ανάμεσα σε «διασταυρούμενα» πυρά. Συνήθως έτσι γίνεται παντού, ειδικότερα όμως στον ΑΠΟΕΛ, οι παραδόσεις τηρούνται ευλαβικά! Είναι, βλέπετε, οι απαιτήσεις και το DNA των οπαδών και όχι μόνο στους γαλαζοκίτρινους.

Ο Δανός τεχνικός το πήγε λάου, λάου. Δεν αντέδρασε, δεν κατέβασε μούτρα, ούτε πήγε με το έτσι θέλω. Σε θέματα τακτικής, σχεδιασμού κ.λπ., πέρασε σιγά-σιγά τη δική του φιλοσοφία, έκανε τις επιλογές του στους ποδοσφαιριστές που θα τραβούσαν –τουλάχιστον σε πρώτη φάση– το κουπί και από κάποιο σημείο και μετά πρόσθεσε και άλλα στοιχεία, τόσο στο τακτικό κομμάτι, όσο και στα πρόσωπα.

Κατάφερε, μάλιστα, από κάποιο σημείο και μετά όλοι (οπαδοί, διοίκηση, ακόμα και ποδοσφαιριστές) να τον δουν με διαφορετικό (από την αρχή) μάτι. Ο 43χρονος τεχνικός έδωσε τα δείγματα γραφής του και σε πρώτη φάση είναι ξεκάθαρο πως τα πέρασε με βαθμό λίαν καλώς.

Τώρα που μπαίνουμε στο δεύτερο μισό και πιο ζόρικο κομμάτι του πρωταθλήματος και τώρα που μεσολαβεί και η μετεγγραφική περίοδος Ιανουαρίου, ο Κρίστιανσεν θα κάνει και πάλι παιγνίδι, σε μια προσπάθειά του να παρουσιάσει τον «δικό» του ΑΠΟΕΛ. Ρίχνοντας μια ματιά στις καλοκαιρινές μετεγγραφές, αλλά και στα πρώτα «βιολιά» της ομάδας, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος πως από την «ορχήστρα» κάτι λείπει.

Κι αυτό το κάτι δεν έχει να κάνει μόνο με τον Κρίστιανσεν, που κάποιες μετεγγραφές δεν του βγήκαν (Μπρεσάν) ή δεν ήταν 100% δικές του (π.χ. Γιαννιώτας), αλλά και από το γεγονός ότι οι γαλαζοκίτρινοι σε κάποιους αγώνες (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) δεν μπορούσαν να πιάσουν τις στροφές τους και προβλημάτιζαν.

Σ’ αυτή, λοιπόν, την καθοριστική καμπή του πρωταθλήματος, ο καθ’ ύλην αρμόδιος της ομάδας θα προσπαθήσει να προσθέσει στην ομάδα τα στοιχεία (μα και τα πρόσωπα) που εκείνος θεωρεί απαραίτητα.

Γιατί άλλο τόσο βέβαιο θεωρείται πως ο Τόμας Κρίστιανσεν δεν θα πάψει να κρίνεται μέχρι να υλοποιηθεί ο διαχρονικός στόχος της ομάδας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Έστω κι αν ο Δανός έχει κερδίσει αρκετές ψήφους εμπιστοσύνης ανάμεσα στον κόσμο της ομάδας, αλλά και ένα μεγάλο μέρος από το αρχικό στοίχημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ