aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο ΑΠΟΕΛ πληρώνει το αγωνιστικό κόστος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πιθανόν να φταρνίζεται ο Πάουλο Κοέλιο κάθε φορά που τον πιάνει στο στόμα του ή στο πληκτρολόγιό του κάποιος δημοσιογράφος. Για εκείνο το πολυφορεμένο που έγραψε: «Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το Σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις». Οι απόψεις διίστανται κατά πόσον ισχύει, ωστόσο πιθανόν ο Καρλάο του ΑΠΟΕΛ να είχε υπόψη του το απόφθεγμα του συμπατριώτη του. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είναι προ των πυλών της ένταξής του στην Τορίνο. Σαφέστατα, η μεταπήδηση από το κυπριακό πρωτάθλημα στο ιταλικό δεν είναι απλώς ένα μεγάλο βήμα. Είναι… άλμα επί κοντώ!

Δεν είναι μυστικό ότι το έψαχνε διακαώς. Οι φίλοι των γαλαζοκιτρίνων θα θυμούνται ότι σχεδόν σε κάθε μετεγγραφική περίοδο, γινόταν σίριαλ η παραμονή του στον Αρχάγγελο. Το έψαχνε απ’ εδώ, το έψαχνε απ’ εκεί, αλλά τελικά υποχρεωνόταν να επιστρέψει. Είτε διότι δεν έβρισκε ομάδα που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του είτε επειδή δεν ερχόταν πρόταση που θα έπειθε τον ΑΠΟΕΛ ότι αξίζει τον κόπο να στερηθεί τον καλύτερο κεντρικό αμυντικό του κυπριακού πρωταθλήματος.

Το προτελευταίο επεισόδιο παίχτηκε στις 3 του περασμένου Αυγούστου, όταν επεκτάθηκε το συμβόλαιό του ώς τον Μάιο του 2019 και προνοούσε ρήτρα 500.000 ευρώ. Οι πλείστοι πίστεψαν ότι ο Βραζιλιάνος το πήρε απόφαση πως θα στεριώσει στον Αρχάγγελο και έβαλε στην άκρη τις σκέψεις του για μετεγγραφή. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του, όμως, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ φώναζαν δυνατά το αντίθετο. Σε κάποια παιχνίδια, μάλιστα, ήταν αυτό που (καθ’ υπερβολή) αποκαλείται «μια άμυνα μόνος του». Συνεπώς, ήταν θέμα χρόνου να προκύψει η πρόταση. Τελικά, ήρθε από την ιταλική ομάδα με το ένδοξο παρελθόν.

Όσο για τον ΑΠΟΕΛ, γι’ ακόμη μία φορά πληρώνει το αγωνιστικό κόστος των ευρωπαϊκών του επιτυχιών. Θα θυμάστε ότι έχασε αυγουστιάτικα τους Αΐλτον Αλμέιδα (2012) και Τομάς ντε Βινσέντι (2016), τρέχοντας να καλύψει το κενό τους την υστάτη. Τώρα, μεσούσης της περιόδου, είναι υποχρεωμένος να εντοπίσει τον ιδανικό αντικαταστάτη του Καρλάο. Εγχείρημα εκ των πραγμάτων δύσκολο, όχι μόνο επειδή η χειμερινή μετεγγραφική περίοδος είναι πιο απαιτητική από την καλοκαιρινή. Επομένως, είναι ορατό το ενδεχόμενο να αποδυναμωθούν οι γαλαζοκίτρινοι στη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου. Ίδωμεν…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ