aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ ΑΠΟΕΛ «πλέκει» τα όνειρά του!

Ο ΑΠΟΕΛ «πλέκει» τα όνειρά του!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σε αυτή τη φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα, λένε πολλοί πως κάθε παιχνίδι είναι… τελικός μέχρι το επόμενο. Το αποψινό για τον ΑΠΟΕΛ μπορεί να μην παραπέμπει σε ένα τέτοιο 90λεπτο, αλλά φέρει τον χαρακτηρισμό κομβικό. Υπό την έννοια πως εάν η (κουρασμένη ένεκα της ρεβάνς με την Άντερλεχτ) ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν υπερκεράσει το εμπόδιο της ΑΕΛ στο ΓΣΠ, τότε αυτομάτως θα κάνει άλλο ένα βήμα προς τον τίτλο.

Με το πέρας της 28ης αγωνιστικής θα αυξήσει τη διαφορά από την τρίτη στη βαθμολογία ΑΕΚ στους εννέα βαθμούς και παραλλήλως θα διατηρήσει την απόσταση των επτά (ολόκληρων) βαθμών που τη χωρίζει από τον δεύτερο Απόλλωνα.

Κίνητρα αρκούντως ικανοποιητικά για τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας ώστε να μπουν δυναμικά από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, να βγάλουν μπόλικη ενέργεια, να ασκήσουν πίεση σε όλα και μήκη του γηπέδου, κερδίζοντας τις πλείστες μονομαχίες. Θα είναι σημαντικό να πάρουν με το «καλημέρα» τα ηνία του ματς, καθώς έτσι θα δείξουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στον αντίπαλο πως «εγώ σήμερα είμαι το αφεντικό και θα κερδίσω».

Τα πλέι οφ άρχισαν με ιδανικό τρόπο για τους πρωτευουσιάνους καθώς αύξησαν τις αποστάσεις από τις ομάδες που επίσης έχουν στόχο τον τίτλο και με νέα επιτυχία θα εδραιωθούν σε θέση ισχύος. Το πέμπτο σερί πρωτάθλημα ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών, κάτι που αυξάνει συνάμα τα κίνητρα όλων στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Γνωρίζουν πως βρίσκονται σ’ ένα σημαντικό στάδιο των υποχρεώσεων και όσο διατηρούνται σε νικηφόρα τροχιά θα πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στον τελικό στόχο.

Ο Κρίστιανσεν θα εμπιστευτεί σε άλλο ένα ματς τον Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια, ο Μιλάνοφ και ο Λάγο θα είναι στα άκρα της άμυνας, ενώ ο  Μερκής και ο Ιωάννου θα είναι οι στόπερ. Οι Μοράις και Κάνιας οι δύο αμυντικοί χαφ, οι Βάντερ,  Αλωνεύτης και  Μπερτόλιο η τριάδα μπροστά τους και ο Σωτηρίου θα είναι στην κορυφή της επίθεσης. Εάν ο Αργεντινός μείνει στον πάγκο, τότε ο Μπαράλ θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Πιέρου στη γραμμή κρούσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ