aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ ΑΠΟΕΛ οριστικά στον β' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο ΑΠΟΕΛ οριστικά στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ!

Οριστικά από τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα αρχίσει την ευρωπαϊκή προσπάθειά του ο ΑΠΟΕΛ το ερχόμενο Καλοκαίρι.

Μετά από τα πανηγύρια στον εξώστη το βράδυ του Σαββάτου (11/5), η προσοχή στον ΑΠΟΕΛ ήταν στραμμένη στο νέο «White Hart Lane» εκεί όπου η Τότεναμ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Έβερτον και παρέμεινε στην 4η θέση κι άφησε την Άρσεναλ εκτός τετράδας (73 βαθμοί έναντι 70).

Έτσι, ο ΑΠΟΕΛ θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον β’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και όχι από τον α’ προκριματικό όπως προαναφέραμε, κερδίζοντας χρόνο για ξεκούραση, καλύτερη προετοιμασία και ασφαλώς το γεγονός αυτό αποφέρει και όφελος στους γαλαζοκίτρινους όσον αοφρά στον σχεδιασμό για το ρόστερ.

Ο ΑΠΟΕΛ θα μάθει τον αντίπαλό του στις 18/6 όταν θα γίνει η κλήρωση για τους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους και θα ριχθεί στη μάχη στις 23 ή 24 Ιουλίου.

Η προοπτική για τα πιο πάνω δεδομένα υπήρχε από το τέλος της ευρωπαϊκής σεζόν 2017-18, όταν η Κύπρος πλασαρίστηκε στη 19η θέση, η οποία καθόρισε το σημείο από το οποίο θα αρχίσουν στη νέα σεζόν οι ομάδες μας στην Ευρώπη. Μετά από την πρόκριση της Τότεναμ επί του Άγιαξ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, δύο ομάδες πλέον έχουν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους της επόμενης διοργάνωσης μέσω του αγγλικού πρωταθλήματος.

Από τη στιγμή που Τότεναμ και η Λίβερπουλ (ομάδες οι οποίες θα διεκδικήσουν το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ), τερμάτισαν στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ (4η και 2η θέση αντίστοιχα), σημαίνει ότι η θέση του κατόχου του Τσάμπιονς Λιγκ στους ομίλους θα μείνει κενή κι έτσι δημιουργείται ένα ντόμινο μετακινήσεων ένα γύρο πάρακάτων για τους πρωταθλητές των χωρών που βρίσκονται σε κάποιες θέσεις της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ από την 11η έως την 19η.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ