aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ο ΑΠΟΕΛ με έβαλε σε αμάξι με φιμέ τζάμια, στην Ομόνοια με έβγαλαν ξενύχτη»

«Ο ΑΠΟΕΛ με έβαλε σε αμάξι με φιμέ τζάμια, στην Ομόνοια με έβγαλαν ξενύχτη»

Μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα tribunaexpresso.pt παραχώρησε ο Έντγκαρ Μαρσελίνιο, στην οποία περιγράφει τις όχι και τόσο καλές αναμνήσεις από τη θητεία του στην Κύπρο. Ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός που αγωνίστηκε τη σεζόν 2007/08 στην Ομόνοια (18 συμμ. /1 γκολ) αναπολεί τις πρώτες στιγμές μοναξιάς στο νησί, την περιπέτεια παραγκωνισμού του στην Ομόνοια εξαιτίας, όπως αναφέρει, του γεγονότος ότι τον κατηγόρησαν για ξενύχτια, ενώ όπως ισχυρίζεται είχε μυστική συνάντηση με τον ΑΠΟΕΛ που του κόστισε την ανανέωση συμβολαίου με την Ομόνοια.

Ο 34χρονος, πλέον Μαρσελίνιο, είχε επιστρέψει στην Πορτογαλία μετά τη θητεία στην Ομόνοια, για να επιστρέψει τελικά άλλες τρεις φορές στη χώρα μας για λογαριασμό των ΑΠΟΠ Κινύρα Πέγειας (13 συμμ. / 1 γκολ), ΑΕΠ (8 συμμ.) και Καρμιώτισσα

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρσελίνιο για την Κύπρο

«O ατζέντης μου, μου πρότεινε να πάω στην Κύπρο. Δεν το κρύβω ότι στην αρχή δεν ήθελα καθόλου να πάω. Δεν είχα ιδέα τι ήταν η Κύπρος. Ποτέ δεν είχα ακούσει για το κυπριακό πρωτάθλημα. Αλλά στη συνέχεια μου έδειξαν κάποια βίντεο για την Ομόνοια, η οποία είναι σαν την Μπενφίκα στην Κύπρο. Με έπεισαν ότι αν τα πράγματα εξελιχθούν καλά στην Κύπρο θα ανοίξουν «πόρτες» για την Ελλάδα. Τότε, πήγα στο σπίτι εξήγησα στην οικογένεια μου ότι δεν μπορώ άλλο να μην αγωνίζομαι και πήγα στην Κύπρο».

Μόνος; «Τις πρώτες βδομάδες ναι για να δω πως ήταν η ζωή. Όταν έφτασα εκεί ήθελα να κλάψω. Προσγειώθηκα στη Λάρνακα και κατά τη μεταφορά στη Λευκωσία δεν βλέπεις τίποτα. Σκεφτόμουν “που ήρθα”, σε ένα μέρος που δεν γνώριζα κανένα. Μου έλειπαν ήδη η γυναίκα και ο γιος μου. Στην πρώτη επαφή με τους ανθρώπους του συλλόγου οι εντυπώσεις μου ήταν πολύ καλές. Έδειχναν ταπεινοί και διερωτήθηκαν “αν αυτός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας οι υπόλοιποι πώς είναι;”. Πήγα στο ξενοδοχείο, κοιμήθηκα και την επόμενη μέρα πήγα να συναντήσω τους ανθρώπους του συλλόγου που έφτιαχναν νέο γήπεδο (προφανώς εννοεί προπονητικό κέντρο). Πέρασε μία βδομάδα και στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν έβρεχε καταρρακτωδώς. Το παράδοξο είναι πως στην ν Κύπρο σπάνια βρέχει. Το γήπεδο ήταν βάλτος, η μπάλα δεν κυλούσε. Έπαιξα φανταστικά, σκόραρα στο ντεμπούτο μου, κερδίσαμε και για μία βδομάδα τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλά. Άρχισαν να με προβάλουν στην τηλεόραση και στις τηλεοράσεις και τις πρώτη φορά ένιωθα σαν ποδοσφαιριστής. Ένιωθα σημαντικός, μιλούσαν κάθε μέρα για εμένα, ήμουν σαν ένα φαινόμενο στην Κύπρο».

Τι ήταν το πιο δύσκολο στην Κύπρο; «Η ζέστη και οι άνθρωποι είναι λίγο απόμακροι, αλαζόνες. Αλλά ήμουν συγκεντρωμένος. Άρχισα και δεχόμουν προσκλήσεις για φωτογραφίσεις σε περιοδικά. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ήρθε ένας Σέρβος προπονητής με διαφορετική νοοτροπία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μέρα στην προπόνηση. Του έδωσα το χέρι μου και του είπα “το όνομα μου είναι Έντγκαρ” και αυτός μου απάντησε “Ναι, ναι ξέρω. Είσαι εδώ για να προπονηθείς ή για να περνάς καλά στη ζωή σου; Τους πρώτους δυόμιση μήνες δεν έπαιξα καθόλου, έπαιζε μαζί μου. Βγήκε η αποστολή για το πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ, δεν θυμάμαι αν ήταν Δευτέρα ή Τρίτη και ενώ ήμουν ο καλύτερος παίκτης δεν με συμπεριέλαβε στην αποστολή. Τότε με φώναξε και μου είπε δεν θα πας στην αποστολή γιατί χθες βράδυ βγήκες για ποτό. Ήμουν συγχυσμένος γιατί ήξερα ότι δεν είχα πάει. Πήρα τηλέφωνο τον αντιπρόεδρο μπροστά από όλους και του είπα τι έγινε. “Aν δεν με συμπαθεί είναι καλύτερα να μου το πει, αλλά όχι να λέει ότι ξενύχτησα”.  Ο αντιπρόεδρος πήγε και του μίλησε για να μάθει ποιος του είπε κάτι τέτοιο και είπε απλά “Μου το είπαν”. Επικράτησε μια σύγχυση και δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα μεταξύ μας. Δεν μπορούσα να συνυπάρξω μαζί του και ζήτησα να φύγω. Δεν με άφησαν γιατί νόμιζαν ότι θα πάω στον ΑΠΟΕΛ που είναι ο μεγάλος αντίπαλος. Εκ τότε ξεκίνησε να με παίρνει στην αποστολή αλλά πάντα με έκοβε. Ήμουν ο 19ος παίκτης. Τότε είπα στον εαυτό μου “Δεν είμαι για τέτοια, φεύγω”. Για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ παίζαμε στο Μαυροβούνιο και πήρα τα πράγματα μου για να επιστρέψω στην Λισσαβόνα αφού ήξερα ότι δεν θα παίξω. Ο πρόεδρος με κάλεσε και μου είπε ότι δεν θα με αφήσει ελεύθερος και ότι έπρεπε να επιστρέψω και να παραμείνω επειδή ο Σέρβος προπονητής σύντομα θα απολυόταν. Και έτσι έγινε. Επέστρεψα στην Κύπρο, έμεινα ακόμη ένα μήνα εκτός και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι που δεν κερδίσαμε ο προπονητής έφυγε και από τότε άρχισα να παίζω ξανά».

Διαβάστε επίσης: Μαρσελίνιο: «Στην Κύπρο δέχθηκα απειλές θανάτου και… στημένα αλκοτέστ»!

Πώς προέκυψε η μετεγγραφή στην Ισπανία; «Θα ανανέωνα το συμβόλαιό μου, αλλά είχα μια συνάντηση με τους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ. Ήταν σαν ταινία. Με μετέφεραν σε ένα όχημα με φιμέ τζάμια. Ήμουν χωρίς τον ατζέντη μου σε ένα τραπέζι με 7-8 άτομα. Απαιτούσαν μυστικότητα γιατί ήταν ο μεγάλος αντίπαλος, όπως είναι εδώ η Σπόρτινγκ με την Μπενφίκα. Αλλά, μόλις επέστρεψα στο σπίτι με έπαιρναν τηλέφωνο όλοι από την Ομόνοια και μου έλεγαν για την κρυφή συνάντηση με τον ΑΠΟΕΛ και γελούσαν. Τότε τελείωσαν όλα. Επέστρεψα στην Πορτογαλία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ