aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ ΑΠΟΕΛ ήταν για 40 χρόνια αήττητος

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν για 40 χρόνια αήττητος

stoiximan ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ: Stoiximan.gr

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ για 40 χρόνια (1963-2002) ήταν αήττητος στην Ευρώπη απέναντι σε ελληνικές ομάδες. Απέκλεισε δύο φορές τον Ηρακλή (1976 και 1996), ενώ το 1992 αποκλείστηκε από την ΑΕΚ με δύο ισοπαλίες (1-1 και 2-2).

Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ομάδα που νίκησε την ομάδα της Λευκωσίας το 2002 (3-2 εκτός και 1-0 εντός) και πέρυσι ο Αστέρας στην Τρίπολη (2-0) σε έναν αδιάφορο αγώνα (φωτό). Κι οι υπόλοιπες κυπριακές ομάδες δεν τα πάνε άσχημα απέναντι στις ελληνικές. Τον Ηρακλή είχε αποκλείσει και η Ανόρθωση το 2002. Η «Κυρία» είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό (3-0, 0-1) από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2008-09, ενώ στους ομίλους νίκησε εντός έδρας και τον Παναθηναϊκό με 3-1.

Την ίδια σεζόν, τον αποκλεισμό βίωσε και η ΑΕΚ από την Ομόνοια με νίκη (1-0) στη Νέα Φιλαδέλφεια και ισοπαλία 2-2 στο ΓΣΠ. Συνολικά απέναντι σε ελληνικές ομάδες, οι κυπριακές μετρούν 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 14 ήττες. Καθόλου άσχημα με δεδομένο ότι οι περισσότερες νίκες τους είναι επί ομάδων της Μάλτας και των Σκοπίων (12).

Ήττα στο «Καραϊσκάκη», ήττα και στη Λευκωσία

Στο ελληνικό πρωτάθλημα καταγράφονται και οι μοναδικές επίσημες αναμετρήσεις του ΑΠΟΕΛ κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Στη 2η αγωνιστική της περιόδου 1973-74 ηττήθηκε με 0-3 στο στάδιο «Καραϊσκάκη», ενώ στον β’ γύρο στη Λευκωσία ηττήθηκε με 0-1. Ανάμεσα στα επιτεύγματά του ήταν η ισοπαλία 2-2 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη Λευκωσία. Πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του επί του Φωστήρα (5-1), ενώ στην έδρα του, πέτυχε και τις έντεκα του νίκες, δύο φορές εξήλθε ισόπαλος, ενώ ηττήθηκε τέσσερις φορές. Με αυτά και με αυτά, δηλαδή, το αποψινό ματς θα είναι το πρώτο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μεταξύ των δύο ομάδων.

Παίξε στο Stoiximan το Ολυμπιακός – ΑΠΟΕΛ με 0% γκανιότα και τις καλύτερες αποδόσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ