aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟ ΑΠΟΕΛ για 5η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ο ΑΠΟΕΛ για 5η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Με τους Μαραθώνιους της Αθήνας στην Ελλάδα και στην Βηρυτό του Λιβάνου συνεχίστηκε η δράση του Τμήματος Δρομέων του ΑΠΟΕΛ την περασμένη Κυριακή.

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών: Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου διεξήχθη ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών. Το Τμήμα Δρομέων του ΑΠΟΕΛ έδωσε δυναμικό παρών για 5η διαδοχική χρονιά  στους δρόμους της Μητέρας Πατρίδας. Είκοσι αθλητές διένυσαν τις αποστάσεις του Μαραθώνιου δρόμου των 10χλμ και 5 χλμ. Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει πλέον καταστεί θεσμός για τους αθλητές του Σωματείου μας.

Στην απόσταση των 10χλμ. με αφετηρία το Ζάππειο και τερματισμό το Καλλιμάρμαρο Στάδιο έτρεξαν οι Στέλιος Τσιάρτας, Χαρά Σαββίδη, Θανάσης Αρχοντίδης, Λέανδρος Μάμα και Αντώνης Αντωνίου. Στη μικρότερη απόσταση των 5χλμ. έλαβε μέρος ο Δημήτρης Δημητρίου που μόλις πριν λίγες μέρες επέστρεψε από τον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ! Όλοι οι δρομείς μας είχαν εξαιρετική παρουσία.

Στην Αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου απόστασης 42 χιλιομέτρων και 195 μέτρων με αφετηρία την περιοχή του Μαραθώνα και τερματισμό το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα συμμετείχαν 14 δρομείς του ΑΠΟΕΛ. Πρόκειται για τους Μιχάλη Ρούσσο, Σίμων Σίμωνος, Γιάννη Χριστοδουλίδη, Θέμη Καλογέρη, Σάββα Παττίχη, Ηλία Σεργίου, Θεόδωρο Χρυσοστόμου, Νέαρχο Λαμπρινό, Ιούλιο Βασιλείου, Γιώργο Σταύρου, Κωνσταντίνο Σαλίδη, Χάρη Κασάπη, Αντρέα Ονουφρίου και Αντρέα Γεωργιάδη.

Οι Νέαρχος Λαμπρινός, Σάββας Παττίχης, Ηλίας Σεργίου, Χάρης Κασάπης, Αντρέας Γεωργιάδης, Αντρέας Ονουφρίου και Θεόδωρος Χρυσοστόμου έτρεξαν για πρώτη φορά την απόσταση και στέφθηκαν και επίσημα Μαραθωνοδρόμοι. Επέλεξαν έναν πολύ δύσκολο και ιδιαίτερο αγώνα για να πάρουν το βάπτισμα του πυρός και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Οι υπόλοιποι δρομείς θεωρούνται πλέον έμπειροι στη συγκεκριμένη απόσταση, ενώ για κάποιους από αυτούς ήταν η τρίτη διαδοχική συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο Αθηνών.

Ιδιαίτερη αναφορά στους Μιχάλη Ρούσσο, Κωνσταντίνο Σαλίδη και Γιώργο Σταύρου. Ο Μιχάλης Ρούσσος συμπλήρωσε 9 παρουσίες σε Μαραθωνίους δρόμους που είναι από μόνο του εντυπωσιακό επίτευγμα. Ο Κωνσταντίνος Σαλίδης έτρεξε για τρίτη διαδοχική φορά στην κλασσική διαδρομή και θεωρείται πλέον πολύπειρος στο συγκεκριμένο θεσμό. Ιδιαίτερη αναφορά επίσης, στον αθλητή μας Γιώργο Σταύρου που έτρεξε ακόμη ένα Μαραθώνιο για φιλανθρωπικό σκοπό, στη μνήμη του αδελφού του, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο Παιδικό Χαμόγελο.

Ο Μαραθώνιος Αθηνών είναι η κλασσική διαδρομή και προσελκύει πλήθος δρομέων από όλο τον κόσμο που θέλουν να τρέξουν στα βήματα του Αθηναίου Φειδιππίδη που πρώτος διένυσε την απόσταση τρέχοντας μετά την μάχη του Μαραθώνα απέναντι στους Πέρσες τον 5 αιώνα π.χ.. για να αναγγείλει την νίκη των Ελλήνων. Αφού αναφώνησε το θρυλικό «Νενικήκαμεν» σωριάστηκε νεκρός. Στην σύγχρονη του μορφή πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 με πρώτο νικητή τον Σπύρο Λούη.

Θεωρείται και όχι άδικα από τους πιο δύσκολους και ιδιαίτερους Μαραθωνίους δρόμους αφού τα πρώτα 10 επίπεδα χιλιόμετρα της διαδρομής διαδέχονται 20 συνεχόμενα ανηφορικά χιλιόμετρα με κορύφωση το 31ο χιλιόμετρο του «Σταυρού». Ακολουθούν τα τελευταία χιλιόμετρα διαμέσου της πόλης της Αθήνας μέχρι τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο στάδιο. Ρίγη συγκίνησης και περηφάνιας κατακλύζουν τους αθλητές που καταφέρνουν να τερματίσουν τον αγώνα. Η οικογένεια του ΑΠΟΕΛ συγχαίρει όλους τους αθλητές μας που για άλλη μια φορά εκπροσώπησαν το Σωματείο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Μαραθώνιος Βηρυτού στο Λίβανο: Εκπροσώπηση και στον Μαραθώνιο της Βηρυτού στο Λίβανο την Κυριακή 12 Νοεμβρίου με τον Μάρκο Χριστοδουλίδη. Ο πολύπειρος δρομέας του ΑΠΟΕΛ ο οποίος έχει συμμετέχει σε 8 μαραθωνίους στην καριέρα του εκπροσώπησε επάξια το Σωματείο μας διανύοντας τα 42.195 χιλιόμετρα του μαραθωνίου δρόμου με το έμβλημα του ΑΠΟΕΛ στο στήθος. Πλέον το ΑΠΟΕΛ έχει εκπροσωπηθεί στη Μαραθώνια απόσταση μετά την Ευρώπη και Αμερική και στην ήπειρο της Ασίας!!

Επόμενοι αγώνες: Την ερχόμενη Κυριακή το Τμήμα Δρομέων του ΑΠΟΕΛ θα λάβει μέρος στον Διεθνή Μαραθώνιο στην πόλη της Βαλένθια στην Ισπανία με τους Πόλυ Παλαντζή, Μάριο Γιακουμή και Θανάση Παπασιμακόπουλο. Επίσης την ίδια μέρα αρκετοί αθλητές του ΑΠΟΕΛ θα λάβουν μέρος σε όλες τις αποστάσεις του 1ου Διεθνή Μαραθώνιου Λάρνακας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ