aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΟ ΑΠΟΕΛ έβαλε «fuego» στη Σεβίλλη, πάρτι πρόκρισης στο ΓΣΠ (vids & pics)

Ο ΑΠΟΕΛ έβαλε «fuego» στη Σεβίλλη, πάρτι πρόκρισης στο ΓΣΠ (vids & pics)

 ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ο Μπέλετς έκοψε και ο Σάβιτς… έραψε κι άλλες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αλλά και φήμη σε όλη την Ευρώπη για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να κερδίσουν με 1-0 τη Σεβίλλη και να γράψουν άλλη μία χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή  τους ιστορία. «Ήρωας» ο Μπέλετς, αφού απόκρουσε πέναλτι προτού προηγηθεί ο ΑΠΟΕΛ (57’ Νταμπούρ), τρομερός ο Σάβιτς που ήταν απροσπέλαστος αμυντικά αλλά κατάφερε να χρισθεί και σκόρερ (61′, 1-0) και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Εντυπωσιακή παρουσία και από τον Μούσα Αλ Τάαμαρι, ο οποίος έκανε άνω κάτω πολλές φορές την άμυνα της Σεβίλλης.

Πολλά τα κέρδη για τον ΑΠΟΕΛ! 570.000 χιλιάδες ευρώ θα μπουν στον λογαριασμό των γαλαζοκίτρινων, οι οποίοι πέτυχαν δεύτερη νίκη απέναντι σε ισπανική ομάδα στην ιστορία τους και έσπασαν το αήττητο των 11 παιχνιδιών που μετρούσαν οι Ανδαλουσιανοί.

Άλλη ψυχολογία με Χατζηλούκα…

Με διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΑΠΟΕΛ. Εμφανώς επηρεασμένοι θετικά οι ποδοσφαιριστές του Λούκα Χατζηλούκα μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να πιέσουν τη Σεβίλλη και να μην την αφήσουν να απειλήσει την εστία του Βιντ Μπέλετς. Την ίδια ώρα, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις αντεπιθέσεις με κύριο εκφραστή τον Μούσα Αλ Τάαμαρι.

Το παιχνίδι είχε αρκετές φάσεις, ωστόσο ελάχιστες ήταν αυτές που απείλησαν ουσιαστικά τους δύο τερματοφύλακες. Η πιο καλή στιγμή του ΑΠΟΕΛ ήρθε σε αντεπίθεση του Τάαμαρι, με τον Ιορδανό να βγαίνει πολύ γρήγορα αλλά να μην μπορεί να κερδίσει τον Μπουνού (27’). Στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε η καλύτερη στιγμή και για τη Σεβίλλη, η οποία μάλιστα σκόραρε, αλλά το γκολ του Οκάμπος, σωστά ακυρώθηκε, καθώς ο Αργεντινός ήταν σε θέση οφσάιντ (29′).

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Σεβίλλη είχε την κατοχή αλλά δεν κατάφερε να την μετουσιώσει σε γκολ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το «λευκό» μηδέν μηδέν.

Μπέλετς… Σάβιτς έδωσαν ιστορική νίκη στον ΑΠΟΕΛ

Απ’ όλα είχε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο Λοπετέγκι ήταν άκρως εκνευρισμένος με τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του και γι αυτό προέβηκε σε δύο αλλαγές στο ημίχρονο του αγώνα (Νταμπούρ και Τόρες στη θέση των Τσιτσαρίτο και Τζορντάν).

Η εικόνα της ομάδας του όμως δεν άλλαξε! Το αντίθετο, καθώς ο ΑΠΟΕΛ ήταν πιο επιθετικός το πρώτο ημίχρονο και έβαλε τη Σεβίλλη στα… σχοινιά. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα της Ανδαλουσίας κέρδισε πέναλτι σε μία αυστηρή απόφαση από τον Μαυροβούνιο διαιτητή του αγώνα (Νίκολα Νταμπάνοβιτς), ωστόσο ο Μπέλετς δήλωσε παρών και απόκρουσε εντυπωσιακά.

Οι γαλαζοκίτρινοι του Λούκα Χατζηλούκα, πήραν… φτερά πόδια μετά την απόκρουση του πέναλτι και κατάφεραν να προηγηθούν στον αγώνα με κεφαλιά του Σάβιτς. Ο Σέρβος νίκησε τους πάντες στον αέρα και εκμεταλλεύτηκε το όμορφα εκτελεσμένο κόρνερ του Μάτιτς.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, οι γαλαζοκίτρινοι ήταν αυτοί που είχαν περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν ένα δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτό όμως λίγη σημασία έχει, καθότι ο ΑΠΟΕΛ κράτησε το μηδέν και κατάφερε να πανηγυρίσει μία τεράστια νίκη απέναντι σε ένα ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό μεγαθήριο!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Λούκας Χατζηλούκας): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Σάβιτς, Μερκής, Ιωάννου, Άλεφ, Μάτιτς, Σόουζα, Τάαμαρι (90′ Εφραίμ), Γιάκολις (79′ Μακρής), Πάβλοβιτς (70′ Ντε Βινσέντι).

Σεβίλλη (Γιούλεν Λοπετέγκι): Μπουνού, Γκόμες, Οκάμπος, Λόπες, Πόζο, Γκουντέλι, Εσκουντέρο. Τζόρνταν (45′ Τόρες), Γκιλ (68′ Μενά), Τζενάρο, Τσιτσαρίτο (45′ Νταμπούρ).

Σκόρερ: 61′ Σάβιτς

Κίτρινες: Ιωάννου, Σάβιτς, Άλεφ / Γκουντέλι, Εσκουντέρο, Τόρες, Οκάμπος

Αποβολές:

Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ