Ο ΑΠΟΕΛ εν μέσω πρώιμων αλλαγών και τα ερωτηματικά για Τέτι

Ο δικός του αγώνας… επιβίωσης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Οικονομικά; Το πρώτο κακό σενάριο για τον ΑΠΟΕΛ είναι η Καραμπάχ να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά στον επαναληπτικό, αλλά η ζημιά μπορεί να περιοριστεί στον ελάχιστο δυνατό βαθμό σε περίπτωση που η αποστολή στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ στεφθεί με επιτυχία. Το χειρότερο σενάριο που θα είναι προφανώς καταστροφικό, δεν είναι άλλο από την αποτυχία εισόδου στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ.

Αγωνιστικά; Δεν είναι λίγοι που εκτιμούν πως μπορεί να έφυγε ο Πάολο Τραμετσάνι, αλλά η ζημιά έγινε και επιβάλλονται περισσότερες αλλαγές στην ποδοσφαιρική δομή για να μην εκτροχιαστεί το τρένο από τις ράγες. Εν ολίγοις, το ιταλικό τιμ στους οποίους ανατέθηκε η ευθύνη, δεν προσέδωσε στον επιθυμητό βαθμό αυτό που προσδοκούσαν άπαντες στον ΑΠΟΕΛ, με βάση την αγωνιστική εικόνα και τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Οικονομικά, άραγε, πόσο αντέχει ο ΑΠΟΕΛ για πολυάριθμο τιμ; Άλλο μέγα θέμα, στο οποίο θα επανέλθουμε μετά τον κρίσιμο επαναληπτικό αγώνα με την Καραμπάχ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το σχέδιο του Ντολ στο Αζερμπαϊτζάν

Προετοιμασία; Ανεξαρτήτως του συστήματος, των ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν στη «μαύρη λίστα» του Πάολο Τραμετσάνι, της Κάρτας Φιλάθλου και πάει λέγοντας, εκείνο που δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα στον ΑΠΟΕΛ είναι το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε εν τέλει η ομάδα με τους Αζέρους. Και ενώ γνώριζαν οι Ιταλοί ότι επρόκειτο για το πλέον σπουδαιότερο ματς της σεζόν, ένα παιχνίδι που έπρεπε να τύχει άριστης προετοιμασίας, το σύνολο πιάστηκε αδιάβαστο για να αντεπεξέλθει. Και έστω κι αν η διοίκηση έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη για την καλύτερη δυνατή στελέχωση του ρόστερ και ο Πρόδρομος Πετρίδης μετέβη στην Αυστρία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Η γλώσσα των εκατομμυρίων

Και ο Ντομένικο Τέτι; Αρκετοί ρωτούν και ψάχνουν, μέχρι πού φτάνουν οι αρμοδιότητες του διευθυντή ποδοσφαίρου. Γιατί, ασφαλώς, γνώριζε ως όφειλε το πώς δρούσε ο συμπατριώτης προπονητής του, τον οποίο εξάλλου αυτός έφερε στον ΑΠΟΕΛ. Αποδεχόταν και μάλλον ενέκρινε τον τρόπο λήψης αποφάσεων, παρόλο που επιχείρησε να παρέμβει ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οι σχέσεις με τους παίκτες; Ενέκρινε τον τρόπο παιχνιδιού του Πάολο; Και εάν όχι, ποιος ήταν ο ρόλος του;

Η κατάσταση δεν άλλαξε, οπότε πλέον η διοίκηση καλείται να πάρει εν ευθέτω χρόνω δύσκολες, πλην όμως αναγκαίες αποφάσεις, με την περιπέτεια… επιβίωσης να συνεχίζεται. Και αυτό δεν αφορά μονάχα πρόσωπα.