aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛO ΑΠΟΕΛ έκοψε τις παλιές κακές συνήθειες

O ΑΠΟΕΛ έκοψε τις παλιές κακές συνήθειες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Κάθε καλοκαίρι, περίπου τέτοια εποχή, μετά τα πρώτα φιλικά και τις πρώτες (λίγες ή πολλές) μετεγγραφές σπεύδουν όλοι (και όλοι μας) για εκτιμήσεις και συμπεράσματα. Αγωνιστικά δεν μπορούμε –επί του παρόντος- να πούμε πολλά, πολλά καθώς οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται στο στάδιο της «πρόβας» για το νέο αγωνιστικό κοστούμι που θα φορέσει στη νέα σεζόν! Παράλληλα, δεν υπάρχει η απαραίτητη εικόνα και  το δείγμα εκείνο που θα επέτρεπε για συμπεράσματα. Το «καινούργιο» ή το «διαφορετικό» αν προτιμάτε έχει να κάνει με τη φιλοσοφία που διέπει πλέον τους παράγοντες του ΑΠΟΕΛ.

Πέρα από τη συνειδητή επιλογή της μείωσης του μέσου όρου ηλικίας, κάτι που αναφέρθηκε ευθέως και από τον επίσημο ΑΠΟΕΛ, η μέχρι τώρα κινήσεις των γαλαζοκίτρινων ήταν προσεκτικές, ουσιαστικές (τουλάχιστον οι πιο πολλές) και το κυριότερο σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν διάθεση, τόσο οι υπεύθυνοι προγραμματισμού, όσο και ο προπονητής, να «ξηλώσουν» την ομάδα και να την «χτίσουν» σε νέα δεδομένα και παίκτες. Οι προσθαφαιρέσεις έγιναν με τη λογική της διατήρησης της αγωνιστικής ταυτότητας και φιλοσοφίας της ομάδας, αλλά και της ποιοτικής ενίσχυσης (Ντε Βινσέντι, Ταβάρες), σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν.

Διαβάστε επίσης: Bάζει υπογραφή στη νέα του ομάδα ο Μακρής

Στον ΑΠΟΕΛ επένδυσαν ακόμα σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που η αξία τους μέσα από την παρουσία τους και τις εμφανίσεις με τον ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη (και όχι μόνο) εκτοξεύεται και φέρνει τεράστια έσοδα. Ο Πιέρος Σωτηρίου, ο Εμπεσίλιο είναι δυο παραδείγματα, καθώς επίσης και η εκτόξευση της τιμής των Σάλαϊ και Ζαχίντ είναι ενδεικτικές και φέτος έκανε το ίδιο με τους Αλ Τάμαρι, Καζού, Νατέλ. Έκοψε με άλλα λόγια τις παλιές κακές συνήθειες του «ράβε – ξήλωνε» και κινείται πλέον σε πιο εξελιγμένο και ευρωπαϊκό μοντέλο διαχείρισης. Μια τακτική που εκτός των άλλων φαίνεται να αποδίδει και να δίνει άλλον αέρα στη λειτουργία, αλλά και στην άνεση (αγωνιστική και οικονομική) της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: «Οργισμένη» ανακοίνωση ΑΠΟΕΛ για τους παίκτες που αποχωρούν

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο ΑΠΟΕΛ κινείται και λειτουργεί πλέον σε ένα διαφορετικό μοντέλο προγραμματισμού. Κάτι που για να το υλοποιήσει βέβαια του έδωσε τη δυνατότητα η παρουσία και οι επιτυχίες του στους ομίλους του Champions League. Τακτική που φαίνεται να αποδίδει, ενώ και αγωνιστικά δίνει τη δυνατότητα στον Μπαλταζάρ να μην είναι υποχρεωμένος να φτιάξει ομάδα από την αρχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ