aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ ΑΠΟΕΛ είναι «αφεντικό» με αποδείξεις!

Ο ΑΠΟΕΛ είναι «αφεντικό» με αποδείξεις!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η αυριανή με την ΑΕΚ είναι η 11η μάχη που δίνει ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ κατά την τρέχουσα σεζόν απέναντι στις έξι ομάδες που τον ακολουθούν στη βαθμολογία. Τις πέντε εξ αυτών εννοείται ότι θα συναντήσει και στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Ο απολογισμός της ομάδας του Πάολο Τραμετσάνι είναι εξαιρετικός καθώς καρπώθηκε τους τρεις βαθμούς στις οκτώ εξ αυτών και βεβαίως, θέλει να προσθέτει άλλη μία στο επικείμενο ντέρμπι του ΓΣΠ, ενισχύοντας κατά πολύ τη δυναμική ως προς την ευόδωση του τελικού στόχου.

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε δύο φορές την Ανόρθωση και τη Νέα Σαλαμίνα με το ίδιο σκορ (3-2, 4-0). Επίσης, ντούμπλαρε κατά την πρώτη φάση του μαραθωνίου τις νίκες επί της Ομόνοιας (2-0, 2-1). Διέσυρε με 5-1 τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, ομάδα που θα αντιμετωπίσει την επόμενη Κυριακή στο Τσίρειο. Από εκεί και πέρα, κατέβαλε την αντίσταση της ΑΕΛ μέσα στην έδρα της (1-0), κάτι που δεν κατάφερε στο δικό του γήπεδο, μένοντας στην ισοπαλία (0-0). Η μοναδική ήττα απέναντι στις ομάδες από τις θέσεις δύο έως επτά ήταν με την ΑΕΚ, κάτι που στέλνει μηνύματα ενόψει της αυριανής μονομαχίας. Στην Αρένα δεν κατάφερε να καρπωθεί βαθμολογικό όφελος, χάνοντας με 0-1.

Στην εν λόγω δεκάδα παιχνιδιών που έφεραν τον χαρακτηρισμό ντέρμπι, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε 24 τέρματα, μέσος όρος 2,4 ανά ματς. Το θετικό πρόσημο δεν αφορά μονάχα την επίτευξη γκολ, αλλά και την αμυντική λειτουργία. Διατήρησε ανέπαφη την εστία του σε έξι εξ αυτών, δεχόμενος συνολικά επτά τέρματα.

Εν ολίγοις, η ομάδα της Λευκωσίας είναι «αφεντικό» απέναντι στις έξι ομάδες που την ακολουθούν στη βαθμολογία, κάτι που προφανώς δεικνύει πάρα πολλά. Πλην όμως, κάθε παιχνίδι που προηγήθηκε δεν έχει σχέση με αυτό που έρχεται, πόσο μάλλον όταν δίνεις ματς με ένα σύνολο που σε κέρδισε. Οπότε επιβάλλονται η μέγιστη συγκέντρωση, αποφασιστικότητα και πάθος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ