aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε το δρόμο σε Πορτογαλία, Λέστερ και Ατλέτικο»

«Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε το δρόμο σε Πορτογαλία, Λέστερ και Ατλέτικο»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Μπορεί να πέρασαν κάποια χρόνια από την μεγάλη επιτυχία του ΑΠΟΕΛ να φτάσει στους «8» του Champions League, αλλά στην Ευρώπη ακόμα ασχολούνται με αυτήν την οποία χαρακτηρίζουν ως έμπνευση για όλα τα αουτσάιντερ που επιθυμούν να πετύχουν σε ένα θεσμό.

«Ο ΑΠΟΕΛ με την πορεία του μέχρι τους “8” του Champions League έδειξε σε όλους τι μπορεί να επιτευχθεί στο ποδόσφαιρο, ακόμα και με περιορισμένα μέσα», αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Μάντσεστερ «Mancunion», ενώ συνεχίζει συγκρίνοντας την πορεία του ΑΠΟΕΛ με της Λέστερ και της εθνικής Πορτογαλίας:

«Η εθνική Πορτογαλίας μαζί με την Λέστερ και την Ατλέτικο ουσιαστικά αντέγραψαν τον τρόπο παιχνιδιού του ΑΠΟΕΛ. Οι Κύπριοι έβαλαν τις βάσεις για το πώς φτάνουν σήμερα στην επιτυχία τα αουτσάιντερ. Η κατοχή είναι φανερά πλέον λιγότερο σημαντική.

Το παλιό κλισέ του ποδοσφαίρου ήταν “η κατοχή είναι τα 9/10 της επιτυχίας”. Αυτό δεν ισχύει πλέον, λόγω του ότι οι ομάδες κάθονται πίσω και παίζουν με αντεπιθέσεις, όπως η Λέστερ και η Πορτογαλία φέτος, που έδειξαν πόσο αποτελεσματικός είναι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού».

Καταλήγοντας το αφιέρωμα πλέκει το εγκώμιο του ΑΠΟΕΛ τον οποίο χαρακτηρίζει ως έμπνευση για όλους: «Όπως βλέπουμε σήμερα, τα λεφτά δεν είναι τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Και αν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να δει κάποιος για έμπνευση είναι ο ΑΠΟΕΛ, που το 2012 έβαλαν την Κύπρο στον ποδοσφαιρικό χάρτη με την πορεία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ