aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ ΑΠΟΕΛ έχει «ντέρμπι» με το οικονομικό

Ο ΑΠΟΕΛ έχει «ντέρμπι» με το οικονομικό

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο Πρόδρομος Πετρίδης, στη Γενική Συνέλευση, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του και καλά έκανε. Στάθηκε στο έλλειμμα των 6.700.000 ευρώ, αφού το πρόβλημα είναι εκεί, χάσκει και, το κυριότερο, μεγαλώνει και απειλεί. Όπως είναι φυσικό, όλα περνούν από έναν παρονομαστή, το οικονομικό: Μετεγγραφές, Ευρώπη, πρωτάθλημα, τίτλοι, διακρίσεις. Οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν κυριολεκτικά «νεκρούς» μήνες, τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τρέχουν και όπως είναι λογικό και φυσιολογικό, το οικονομικό «καίει».

Όπως έχουν τα δεδομένα, αυτή τη στιγμή η μόνη διέξοδος για έξοδο από το οικονομικό αδιέξοδο για τον ΑΠΟΕΛ δεν είναι τίποτα άλλο από τη συμμετοχή σε κάποιον ευρωπαϊκό όμιλο. Το αν θα παραχωρηθεί κάποιος ποδοσφαιριστής (Αλ Τάαμαρι, Ζαχίντ ή άλλος), αυτό είναι μια άλλη ιστορία, αφού ακόμα και με πώληση ποδοσφαιριστή η «μαύρη τρύπα» δεν κλείνει και εκτός των άλλων για να υπάρξει τέτοια προϋπόθεση, θα πρέπει ο ΑΠΟΕΛ να προχωρήσει στην Ευρώπη για να μπει «χοντρό» χρήμα στο ταμείο των πρωταθλητών. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και ο προγραμματισμός, η ενίσχυση, που έχουν ως κεντρικό άξονα το οικονομικό.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το ρίσκο του Μοράις να βάλει «αυτογκόλ» για μερικές χιλιάδες ευρώ

Σύμφωνα πάντα με τα λεχθέντα από τον πρόεδρο της εταιρείας, αλλά και τη γραμμή πλεύσης που δόθηκε στον Ντομένικο Τέτι, δεν πρόκειται να γίνουν μετεγγραφές «βιτρίνας», αλλά (οικονομικά) μετρημένες και ουσιαστικές. Για τον ΑΠΟΕΛ, αυτό το καλοκαίρι και η πορεία που θα έχει στην ευρωπαϊκή του εξόρμηση θα είναι άκρως καθοριστικά για τα επόμενά του βήματα. Το ερώτημα: Αν μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να αντέξει δεύτερη σερί «στείρα» ευρωπαϊκή σεζόν, μόνο ρητορικό δεν είναι. Γι’ αυτό και η διοίκηση αλλά και η τεχνική ηγεσία θέλουν να παίξουν όσο μπορούν και γίνεται καλύτερα τα «χαρτιά» τους για να μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να διώξει τα μαύρα σύννεφα που μαζεύονται απειλητικά, να βγει σε ξέφωτο και να συνεχίσει απρόσκοπτα την καθ’ όλα πετυχημένη πορεία που έχει όλα αυτά τα χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ