aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ ΑΠΟΕΛ απειλεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο της 4ης θέσης

Ο ΑΠΟΕΛ απειλεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο της 4ης θέσης

«Φωτιά» στη μάχη διεκδίκησης των τεσσάρων εισιτηρίων που οδηγούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου έβαλε η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ επί της Ομόνοιας. Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί τη σεζόν 2021-22 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τέσσερις ομάδες. Ο πρωταθλητής θα παίξει στα προκριματικά του Champions League, ενώ οι άλλες τρεις ομάδες θα συμμετάσχουν στη νεοσύστατη διοργάνωση του Europa League Conference.

Τα τρία αυτά εισιτήρια θα πάρουν ο κυπελλούχος και οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η και την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ελπίδες να παίξει στο Europa League Conference διατηρεί και η ομάδα που θα καταλάβει την 4η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, όμως μετά την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στην τετράδα του κυπέλλου μειώθηκαν οι πιθανότητες να αποδειχθεί προνομιούχα η 4η θέση.

Για να χαρίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο η τέταρτη θέση θα πρέπει να αναδειχθεί κυπελλούχος ομάδα που θα έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα μέσω του πρωταθλήματος. Στα ημιτελικά του κυπέλλου έχουν «κλειδώσει» θέση ο ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση, ενώ τα άλλα δύο εισιτήρια θα πάρουν Ολυμπιακός ή Εθνικός και ΑΕΛ ή Νέα Σαλαμίνα με τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού να έχουν σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης με τη νίκη τους 2-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Σημειώνουμε πως ο φιναλίστ του κυπέλλου δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση ευρωπαϊκό εισιτήρια ακόμα και στο ενδεχόμενο που προκύψει νταμπλούχος στη σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ