aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ο Αλωνεύτης δεν τελείωσε…»

«Ο Αλωνεύτης δεν τελείωσε…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αν υπήρχε Όσκαρ ατυχίας, αυτό θα δινόταν χωρίς δεύτερη σκέψη στον Στάθη Αλωνεύτη. Ιδιαιτέρως, την τελευταία διετία ο διεθνής μεσοεπιθετικός ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς, κάτι που σταδιακά είχε αντίκτυπο στην αγωνιστική παρουσία του. Άσε που ορισμένοι «χόντρυναν» το θέμα, κάνοντας λόγο ακόμη και για πρόωρο τέλος της καριέρας του, βλέποντας τον ευέλικτο παίκτη να βρίσκεται για μήνες εκτός προπονήσεων. 

Πεισματάρης και με τεράστια θέληση ο 33χρονος ποδοσφαιριστής, που κέρδισε μια θέση στην καρδιά των φίλων του ΑΠΟΕΛ, δεν τα έβαλε ποτέ κάτω. Ξεπέρασε κάθε είδους εμπόδιο που προέβαλε στο διάβα του. Επανήλθε ορεξάτος και σε όσες ευκαιρίες πήρε, αν μη τι άλλο τα έδωσε όλα, δείχνοντας ότι ο χρόνος δουλεύει μόνο υπέρ του. Φέτος, για πρώτη φορά μετά από δύο σερί σεζόν, θα διανύσει το στάδιο της προετοιμασίας του ΑΠΟΕΛ, αισιοδοξώντας πως θα είναι η σεζόν του! Δηλαδή, όλα θα είναι αλλιώς, γυρίζοντας δυναμικά τον τροχό.

Εάν καταφέρει να ολοκληρώσει το σκέλος της εκγύμνασης χωρίς να προκύπτει κάποιο απρόοπτο, τότε αναμφίβολα θα αποτελέσει μια πολύ καλή λύση στη σκακιέρα του Τόμας Κρίστιανσεν ενόψει των βαρυσήμαντων εξετάσεων στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με ταχύτητα, εκρηκτικότητα και πρωτίστως έμπειρο, στοιχεία που σε τέτοιας υφής αναμετρήσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Δανός προπονητής.

Ο Στάθης σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί πως πλησιάζει στη δύση της καριέρας του και στη νέα αγωνιστική περίοδο θα επιδιώξει με όλες τις δυνάμεις του να κάνει μια καινούργια αρχή. Είναι γι’ αυτό, άλλωστε, που έδειξε απόλυτη κατανόηση στο αίτημα της διοίκησης και αποδέχθηκε, τέλος του περασμένου μήνα, την πρόταση για σημαντική μείωση στις απολαβές του.

Επιθυμία του ήταν και είναι να συνεχίσει την καριέρα του αγωνιζόμενος σε ομάδα που θέτει τον πήχη στο υψηλότερο σημείο (νταμπλ και ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ), θεωρώντας πως με σκληρή δουλειά μπορεί να κερδίσει εκ νέου μια μόνιμη θέση στην ενδεκάδα. Να φωνάξει, δηλαδή, με όλη τη δύναμη της ψυχής του πως «δεν τελείωσα ποδοσφαιρικά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ