aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ «άλλος» Nτε Βινσέντι, ο… κανονικός!

Ο «άλλος» Nτε Βινσέντι, ο… κανονικός!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πιο κρυστάλλινο μήνυμα στον Τόμας ντε Βινσέντι δεν μπορούσε να στείλει ο Πάολο Τραμετσάνι: «Γνωρίζετε την ιστορία του, είχε μεγάλη αποχή. Τον πιστεύω πολύ, είναι σημαντικός για μας. Πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να μας βοηθήσει», δήλωσε ο Ιταλός προπονητής του ΑΠΟΕΛ μετά το τέλος του αγώνα με την Πάφος FC, ερωτηθείς για τον αποκλεισμό του Αργεντινού άσου από την αποστολή.

Εν ολίγοις, δηλαδή, ο 29χρονος θα παίζει εφόσον κρίνει ότι είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας ο άνθρωπος που τον παρακολουθεί καθημερινώς. Όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές έτσι κι ο «Ντέβι», βρίσκεται στο ίδιο… καζάνι.

Ο Τραμετσάνι δεν κάνει διακρίσεις λόγω ονόματος ή συμβολαίου. Εξάλλου, θα ήταν ανόητος έχοντας έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στη διάθεσή του να μην τον ξεκινά ανελλιπώς. Κάτι βλέπει στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» και αναλόγως αποφασίζει για το συμφέρον του ΑΠΟΕΛ.

Ο Τόμας, λοιπόν, θα αγωνίζεται όταν το κρίνει ο προπονητής. Πάνω από την ομάδα δεν μπορεί να είναι κανείς.  Έτσι δεν είναι; Τον Αργεντινό, πάντως, δεν το λες αδικημένο. Πήρε ευκαιρίες, δεν εκμεταλλεύτηκε τις πλείστες, οπότε τώρα θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο προκειμένου να πάρει τις επόμενες. Στο χέρι του ή καλύτερα στα πόδια του είναι να τις αρπάξει, δίνοντας τις λύσεις που προσδοκούν άπαντες στον ΑΠΟΕΛ. Η εμπειρία, η ποιότητα και γενικώς η αξία του δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ο Τραμετσάνι έχει δείξει έως τώρα πως προσπαθεί να είναι δίκαιος με τους παίκτες του και αναλόγως αντιπάλου χρησιμοποιεί τους πιο έτοιμους, αλλά και αυτούς που κρίνει πως μπορούν να εξυπηρετήσουν το πλάνο του. Και εάν ο Αργεντινός είναι σε πολύ καλή κατάσταση πολύ απλά θα αγωνίζεται.

Στα καλά μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά, κάνοντας τη διαφορά. Μπήκε ίσως νωρίτερα απ’ ό,τι θα έπρεπε (είχε παίξει βασικός κόντρα στα προγνωστικά στο πρώτο επίσημο ματς με τη Σούντουβα στη Λιθουανία), πέρασε από τραυματισμό (γαστροκνήμιο), στη συνέχεια ήλθε άλλος ένας (θλάση β΄ βαθμού) και αυτό έθεσε επιπρόσθετα εμπόδια, αναλογιζόμενος κανείς αυτά που κουβαλούσε ένεκα της μεγάλης αγωνιστικής απραξίας.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει τεράστια ανάγκη από εδώ και πέρα τον «άλλο», τον… κανονικό Τόμας. Εκείνον που θαύμασαν όλοι κατά την πρώτη του θητεία στον σύλλογο. Και ο μόνος που μπορεί να το πράξει είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, γυρίζοντας συνάμα τον τροχό της αμφισβήτησης. Γιατί στα συνεχόμενα ντέρμπι που ακολουθούν (ΑΕΚ 24/11, Απόλλων 3/12, Νέα Σαλαμίνα 9/12, Ομόνοια 16/12) ο Ιταλός προπονητής θα έχει ανάγκη και τις υπηρεσίες του «Ντέβι» ώστε η ομάδα να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις κατά το τρέχον έτος.

ΑΓΩΝΕΣ 9, ΛΕΠΤΑ 515 ΚΑΙ ΓΚΟΛ 1

Ο Ντε Βινσέντι αγωνίσθηκε σε εννέα επίσημα παιχνίδια στην τρέχουσα σεζόν, μετρώντας συνολικά 515 αγωνιστικά λεπτά. Συγκεκριμένα, στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΑΠΟΕΛ έπαιξε σε τέσσερα ματς (δύο βασικός, δύο αλλαγή), ισάριθμες φορές χρησιμοποιήθηκε στο πρωτάθλημα (τρία βασικός, μία αλλαγή). Αγωνίσθηκε και στο ματς με την ΑΕΚ για το Σούπερ Καπ, αλλά έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 39ο λεπτό. Πέτυχε ένα μόλις γκολ, στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τη Δόξα (2-5).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ