aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ «άλλος» Ιγκόρ ντε Καμάρκο

Ο «άλλος» Ιγκόρ ντε Καμάρκο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας ενδιαφέρον της Μέχελεν για τον Ντε Καμάργκο, με τους γαλαζοκίτρινους να λένε «όχι» στην παραχώρησή του στη βελγική ομάδα. Ο λόγος, όπως πριν από δυο μέρες δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Ντένις Φαν Ντάικ, «ήθελα τον Ντε Καμάργκο. Είναι ηγέτης, μιλά πολλές γλώσσες, έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ φέτος, ήθελε να έρθει, αλλά ο προπονητής του έθεσε βέτο» είπε. Ο Γιώργος Δώνης ωστόσο είπε, «όχι» (και) για άλλους λόγους.

Πρώτον, γιατί έχει ουσιαστική προσφορά στην ομάδα φέτος, πράγμα που φαίνεται μέσα από τις συμμετοχές του (17, με 844’), αλλά και από το γεγονός ότι είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με δέκα γκολ. Μετά γιατί εγκλιματίστηκε πλήρως, μπήκε στο πετσί της ομάδας και παίζει για την ομάδα. Πέραν των πιο πάνω πρόκειται για εξαιρετικό χαρακτήρα, όπως λένε όλοι οι συμπαίκτες του, αλλά και το κυριότερο γιατί αποτελεί ένα πολύτιμο και χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Δώνη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αυτό μάλιστα παρά την απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού, του Ντελατόρε, έστω κι αν ο Δώνης έδειξε πως πρώτη του επιλογή για τη γραμμή κρούσης είναι ο Ποτέ. Ο Ντε Καμάργκο, όποτε κλήθηκε φώναξε «παρών» και έδωσε τις απαντήσεις του. Τώρα μάλιστα που πλησιάζουμε στα πλέι οφ, ο Ελλαδίτης τεχνικός θέλει να έχει όλα τα «όπλα» στη διάθεσή του, στην προσπάθεια να φτάσει ο ΑΠΟΕΛ στον έκτο συνεχόμενο τίτλο πρωταθλήματος και τον 27ο στην ιστορία του και φυσικά από αυτά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Ντε Καμάργκο.  

Πάντως, ρίχνοντας μια ματιά στα περσινά πεπραγμένα του Ντε Καμάργκο, ο Βραζιλιάνος επιθετικός αγωνίστηκε σε 27 παιγνίδια (στα 15 ως αλλαγή, στα 12 βασικός) «μέτρησε» 1222 λεπτά και πέτυχε 10 γκολ. Όσα δηλαδή φέτος μέχρι την 22η αγωνιστική και βρίσκεται πολύ κοντά στο να καταρρίψει την επίδοσή του στο σκοράρισμα και θα κυνηγήσει να σπάσει και το φράγμα των λεπτών που αγωνίστηκε πέρσι.   

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ