aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Αΐλτον... στάζει μέλι στο gazzetta.gr για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Ο Αΐλτον… στάζει μέλι στο gazzetta.gr για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Το… κανόνι του ΑΠΟΕΛ στην πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Champions League, Αΐϊλτον Αλμέιδα, μιλά στο gazzetta.gr για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού! Ο 59χρονος Σέρβος τεχνικός λατρεύεται σαν Θεός από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, καθώς εκτός από τις κατακτήσεις πρωταθλημάτων, οδήγησε τον κυπριακό σύλλογο στην μεγαλύτερη στιγμή της ευρωπαϊκής του ιστορίας. Στα προημιτελικά του Champions League την σεζόν 2011-2012!

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές εκείνης της πορείας πάνω στο χορτάρι, ήταν ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Αΐλτον Αλμέιδα, καθώς σε 14 αναμετρήσεις σκόραρε 7 φορές! Ο 37χρονος πλέον σέντερ φορ της Έργκριτε, μίλησε στο gazzetta.gr για τον Γιοβάνοβιτς και όσα τον κάνουν έναν ξεχωριστό προπονητή, αναφερόμενος στην φιλοσοφία του, τον τρόπο που αντιμετωπίζει το παιχνίδι αλλά και στο πόσο τον άλλαξε ως ποδοσφαιριστή η συνεργασία τους!

᾽᾽Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος προπονητής για εμένα. Από το ξεκίνημα της συνεργασίας μας στο ΑΠΟΕΛ μου έδειξε εμπιστοσύνη, με πίστεψε και με έκανε καλύτερο. Έχουμε μια ξεχωριστή ιστορία, καθώς πριν αποκτηθώ, είχαμε παίξει αντίπαλοι. Εγώ με την φανέλα της Κοπεγχάγης. Με είδε, του άρεσα και δαπάνησαν ένα σεβαστό ποσό για να πάω στην Κύπρο. Ήξερε τι μπορώ να κάνω πάνω στο χορτάρι και μπορώ να με πω με σιγουριά πως μέχρι στιγμής ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχα στην καριέρα μου᾽᾽.

Τι κάνει, όμως, ξεχωριστικό προπονητικά τον Γιοβάνοβιτς; Ο Αΐλτον έχει τις απαντήσεις…

«Μπορείς να πεις πολλά πράγματα για τον Ιβάν αλλά αυτό που τον περιγράφει καλύτερα είναι το εξής: Μιλάμε για έναν πανέξυπνο προπονητή. Από κει και πέρα, στο ΑΠΟΕΛ είχε πολύ καλές σχέσεις με όλους τους παίκτες, όλοι τον πίστευαν και κανείς δεν είχε παράπονο από εκείνον. Ακόμη και αυτοί που δεν έπαιζαν. Ήταν αρκετά δίκαιος και τα αποδυτήρια μας ήταν εξαιρετικά.

Ο τρόπος που βλέπει το παιχνίδι τον κάνει ξεχωριστό, ξέρει τι πρέπει να κάνει για να κάνει την ομάδα του καλύτερη αλλά και τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Θυμάμαι ένα περιστατικό πριν το πρώτο παιχνίδι στο ΑΠΟΕΛ. Παίζαμε με την Χετάφε. Στο μίτινγκ πριν το παιχνίδι μας είπε πως διαθέτουμε καλούς αμυντικούς που πρέπει να δίνουν έμφαση στην άμυνα και καλούς επιθετικούς που πρέπει να έχουν ενέργεια και καθαρό μυαλό για να επιτεθούν. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ, αυτή η ισορροπία που είχε στην φιλοσοφία του, καθώς ως επιθετικός δεν σπαταλούσα ενέργεια και με την μπάλα στα πόδια ή στον χώρο, μπορούσα και έκανα πολύ καλά πράγματα για την ομάδα».

Ποια είναι η φιλοσοφία του Σέρβου προπονητή; Απόλυτη ισορροπία…

«Ως προπονητής είναι ισορροπημένος. Δεν μπορείς να πεις πως έχει στο μυαλό του μόνο την επίθεση ή μόνο την άμυνα. Σε καμία περίπτωση. Θέλει την ισορροπία και μετά η επόμενη σκέψη του είναι στην επίθεση, στον τρόπο που η ομάδα του θα δημιουργήσει συνθήκες για να σκοράρει. Κάποιες φορές παίζαμε 4-4-2 και κάποιες άλλες 4-2-3-1, ανάλογα πάντα τον αντίπαλο. Είναι προπονητής που θα προσαρμοστεί στους παίκτες που διαθέτει αλλά και στον αντίπαλο που καλείται να αντιμετωπίσει. Αλλιώς παίζεις για παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος και αλλιώς στο Champions League. Είναι φυσιολογικό. Σας είπα και πριν, είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και προπονητής»’.

O Aΐλτον είναι σίγουρος πως ο 59χρονος τεχνικός θα κάνει την διαφορά στην Ελλάδα.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Χαίρομαι πολύ για τον Ιβάν και πιστεύω θα ταιριάξουν πολύ καλά και θα έχει επιτυχίες στην Ελλάδα. Επίσης χαίρομαι και για τον φίλο μου τον Μαουρίσιο. Παίζαμε μαζί στην Ρωσία και είμαι χαρούμενος που θα έχει τον Ιβάν προπονητή. Είμαι σίγουρος πως ο κόουτς θα τα καταφέρει εξίσου καλά και στον πάγκο του Παναθηναϊκού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ