aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΝτουπόβ: «Ναι, κάναμε πρόταση για τον Τάαμαρι αλλά απορώ...»

Ντουπόβ: «Ναι, κάναμε πρόταση για τον Τάαμαρι αλλά απορώ…»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Χωρίς VAR» στην Cablenet συνιδιοκτήτης της Πάφου FC Ρομάν Ντουπόβ. Ο Ρώσος επιχειρηματίας τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν την Πάφος FC, τα νέα οικονομικά δεδομένα στο ποδόσφαιρο με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και το ενδιαφέρον της παφιακής ομάδας για τον Μούσα Τάαμαρι.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες τοποθετήσεις

Για τα νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρο με την πανδημία του κορωνοϊού: «Eίναι δύσκολη κατάσταση για όλους στο ποδόσφαιρο. Όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σε όλο τον κόσμο. Προσπαθούμε να στήσουμε την ομάδα για την επόμενη περίοδο».

Για την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος και αν ο κ. Ντουπόβ θεωρεί ότι θα μπορούσαμε να παίζαμε τώρα ποδόσφαιρο: «Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τις ομάδες του β’ γκρουπ. Ήταν πιο απλή η απόφαση για διακοπή. Η Πάφος δεν κινδύνευε για υποβιβασμό, αλλά θέλαμε να βοηθήσουμε τις άλλες ομάδες. Eίναι καλύτερη η κατάσταση τώρα, όμως βλέπουμε και στη Πρέμιερ Λιγκ ότι υπάρχουν ακόμα κρούσματα. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στη νέα σεζόν και πώς να φέρουμε τον κόσμο πίσω στα γήπεδα».

Αν επηρέασε οικονομικά η πανδημία και τους ιδιοκτήτες της Πάφος FC: «Σίγουρα έχει επηρεάσει το θέμα της πανδημίας όλες τις ομάδες. Οι κρίσεις όμως δημιουργούν ευκαιρίες. Μας επηρέασε και εμάς, όμως προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ομάδα κρατώντας αρχικά όλους τους καλούς παίκτες που μας βοήθησαν την προηγούμενη περίοδο».

Αν ο ίδιος και ο κύριος Λομάκιν θα συνεχίσουν να επενδύουν χρήματα στην ομάδα: «Θέλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε. Επενδύουμε στην ομάδα, στην ακαδημία, στο προπονητικό κέντρο. Είναι γεγονός όμως πως οι ομάδες δεν μπορούν να κτιστούν από τη μια μέρα στην άλλη και χρειάζεται χρόνο. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε».

Τέθηκαν λάθος στόχοι πέρσι; Ίσως η ομάδα να μην είχε τη δυναντότητα να πετύχει όσα ήθελαν; «Όχι δεν ήταν λάθος οι στόχοι μας. Οι κινήσεις που έγιναν ήταν πολύ καλές. Κάποιοι απέδωσαν όπως ο Πάντσεον. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι για τη θέση μας. Είχαμε όμως προσφορές και για νεαρούς ποδοσφαιριστές και αυτό δείχνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, όμως θα συνεχίσουμε».

Τι θα αλλάξει σε σχέση με πέρσι σε σχέση με τα ψηλά συμβόλαια που έδωσε πέρσι η Πάφος; «Δεν θα αλλάξει κάτι γενικών, αλλά στο θέμα των μισθών παγκοσμίως θα πέσουν. Θέλουμε να δώσουμε βάση σε πιο νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες, “πεινασμένους” παίκτες. Συμφωνήσαμε με τον Ακρίτα για να δίνουμε παίκτες νεαρούς να αγωνίζονται εκεί. Η ομάδα μας έγινε πιο αναγνωρίσιμη έτσι μπορούμε να κάνουμε διαπραγματεύσεις με παίκτες κρατώντας το ίδιο μπάτζετ».

Ο στόχος στην επόμενη σεζόν ποιος θα είναι; «Θα παραμείνει ο ίδιος, να είμαστε στους πρώτους έξι. Μία ομάδα που να μπορεί να κερδίζει όλους. Να βελτιώσουμε την ομάδα μας για να μπούμε στην εξάδα. Κοιτάμε πάντα πιο ψηλά και οτιδήποτε άλλο δεν θα είναι αποδεκτό».

Θα κρατήσετε το ίδιο μπάτζετ και να περιμένουμε ηχηρές μετεγγραφές, ίσως και από την Αγγλία όπως είδαμε πέρσι; «Κοιτάμε όλα τα πρωταθλήματα και την Πρεμιέρ Λιγκ, όμως θέλουμε να επικεντρωθούμε σε νεαρούς. Εάν βρούμε κάποιους έμπειρους που μας κάνουν θα το κάνουμε».

Σχετικά με τους Πάντσεον, Σακό και Γουίλιαμς: «Ο Πάντσεον είναι σημαντικός στέλεχος, βασιζόμαστε πάνω του για να ανέβουμε ακόμα περισσότερο. Για τον Σακό δεν τον άφησαν οι τραυματισμοί να μας βοηθήσει και τελείωσε το συμβόλαιό του, όπως και τον Γουίλιαμς και τον ευχαριστούμε».

Ποιο είναι το πλάνο για το ρόστερ: «Ο στόχος είναι να μείνουν παίκτες και να έρθουν περίπου 10. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση για να φέρουμε πιο υψηλού επιπέδου παίκτες».

Ισχύει ότι έγινε πρόταση στον ΑΠΟΕΛ για τους Τάαμαρι και Νικόλα Ιωάννου; «Όλοι είναι κάτω από το μικροσκόπιο μας. Υπάρχει προσφορά προς τον ΑΠΟΕΛλ, αλλά απορώ πως διέρρευσε στα ΜΜΕ. Ψάχνουμε ευκαιρίες και από τις κυπριακές ομάδες και επιδιώκουμε να μιλάμε απευθείας με τις ομάδες».

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση Τάαμαρι για μετεγγραφολογία: «Στην Κύπρο μόνο ΑΠΟΕΛ»

Μπορείτε να μας πείτε λεπτομέρειες για την πρόταση στον ΑΠΟΕΛ; «Πρέπει να μιλούμε για συμφωνίες μόνο όταν γίνονται. Κάποτε οι προσδοκίες μας και οι προσδοκίες άλλων ομάδων είναι διαφορετικές. Φυσικά ο Τάαμαρι είναι παίκτης επένδυση και μπορεί να βοηθήσει. Η αξία όλων των ποδοσφαιριστών έχει πέσει δραματικά και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση».

Όταν κάνεις πρόταση στον καλύτερο παίκτη του ΑΠΟΕΛ δείχνεις ότι έχεις υψηλές βλέψεις: «Έτσι είναι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η κάθε ομάδα προσπαθεί να προσεγγίζει ποδοσφαιριστές. Ο καθένας κοιτάζει την αγορά και προσπαθεί για το καλύτερο».

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ-Τάαμαρι-Πάφος FC: Πραγματική ιστορία μετεγγραφικής τρέλας

Αν υπάρχει πλάνο για δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου: «Είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Αυτή τηΝ στιγμή δεν έχουμε μια μεγάλη βάση οπαδών για να προχωρήσουμε σε αυτό το θέμα. Όμως σκεφτόμαστε για το γήπεδο της Γεροσκπήκου να κάνουμε ένα γήπεδο 6-7 χιλιάδων πιο μικρό και ζεστό. Προσπαθούμε να επενδύσουμε και στον αθλητικό τουρισμό. Θα κάνουμε δυο μεγάλα τουρνουά για μικρούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ