aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΝτολ: «Σεβόμαστε, δεν ξεχνάμε, αλλά...»

Ντολ: «Σεβόμαστε, δεν ξεχνάμε, αλλά…»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Ντολ ενόψει του επαναληπτικού αγώνα με τον Άγιαξ για τη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπενθυμίζουμε πως το πρώτο ματς έληξε ισόπαλο (0-0) και έτσι οι δύο ομάδες θα… λύσουν τις διαφορές του τον βράδυ της Τετάρτης (28/8, 22:00).

Ο Γερμανός τεχνικός όπως και ο Μπέλετς που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές, δηλώνουν πανέτοιμοι για την υπέρβαση κόντρα στους Ολλανδούς, ενώ ο τεχνικός των γαλαζοκιτρίνων αναφέρθηκε ξεχωριστά και στο… αστέρι της ομάδας του, τον Τάαμαρι.

Αρχικά μίλησε ο Μπέλετς ο οποίος απάντησε για την εμπειρία του πρώτου παιχνιδιού και την προοπτική: «Είχαμε κάποια προβλήματα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με τον Άγιαξ, αλλά τα διορθώσαμε. Κλείσαμε τους χώρους και αμυνθήκαμε. Ξέρουμε πως αύριο θα είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά προετοιμαστήκαμε καλά και σεβόμαστε τον Άγιαξ. Δεν ξεχνάμε ότι αγωνίστηκε στους προημιτελικούς πέρσι. Είμαστε έτοιμοι».

Στη συνέχεια ο Ντολ ανέφερε: 

Για το αν είναι έτοιμη ομάδα: «Είμαστε έτοιμοι. Είναι ξεχωριστός αγώνας, το νιώθουμε όλοι. Θα είναι ένας τελικός που γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί. Έχουμε εξαιρετική ευκαιρία για τους ομίλους. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, ξέρουμε πως θα είναι δύσκολος αγώνας. Θα είναι δύσκολο και λόγω ατμόσφαιρα. Είναι σπουδαίο για εμένα που βρίσκομαι εδώ και κυνηγάω την πρόκριση μαζί με τον ΑΠΟΕΛ και τους παίκτες μου».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΑΠΟΕΛ: «Το σημαντικό είναι πως οι παίκτες πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι ξεχωριστό. Όλοι πρέπει να κάνουν την δική τους υπέρβαση, να πιστεύουμε στην ποιότητα μας και να παλέψουμε όπως στο πρώτο παιχνίδι. Έχουμε μιλήσει για την τακτική, έχουμε δουλέψει. Αφήστε μας να παίξουμε αύριο και θα δούμε. Η πίστη πιστεύω πως είναι σημαντική».

Για την αναφορά του προπονητή του Άγιαξ πως οι Ολλανδοί θα κάνουν τα πάντα για την πρόκριση: «Είναι λόγια που θα πει οποιοσδήποτε προπονητής, δεν περίμενα κάτι άλλο. Ο Άγιαξ είναι εξαιρετική ομάδα, τον σεβόμαστε. Αύριο θα είναι ένας τελικός, και εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να έχουμε επιτυχία. Θα αμυνθούμε, θα επιτεθούμε και το πιο σημαντικό είναι να πιστεύουν. Οι παίκτες μου το θέλουν, είχαμε δύσκολες στιγμές με την Καραμπάχ αλλά με πίεση ίσως βγαίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι παίκτες μου το θέλουν και το νιώθουν».

Για την αμυντική συμπεριφορά του ΑΠΟΕΛ: «Δεν πρέπει να αμυνθούμε καλά στην αρχή, αλλά σε όλο τον αγώνα. Σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζονται γρήγορα παιχνίδια, ο Άγιαξ παίζει γρήγορα με κοντινές πάσες. Χρειαζόμαστε εξαιρετική ατομική εμφάνιση, αλλά και ομαδική».

Αν αποφάσισε για τις επιλογές του και πως περιμένει τον Άγιαξ: «Φυσικά και γνωρίζω την αρχική ενδεκάδα, έχω κατασταλάξει αλλά περιμένω την τελευταία προπόνηση. Πρέπει να το αλλάξουμε λόγω της απουσίας του Γκέντσογλου, όμως είμαστε πανέτοιμοι. Δεν μου αρέσει να μιλώ για τον αντίπαλο και θέλω να σκέφτομαι για το τι θα κάνει η ομάδα μου. Έχουμε προετοιμαστεί και είμαστε έτοιμοι για όλα. Σκέφτομαι μόνο τι θα κάνει η ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν σέβομαι τον Άγιαξ».

Για τον Τάαμαρι και αν φύγει που τον συμβουλεύει να πάει: «Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας. Είναι και ο πρόεδρος μαζί μας και πρέπει να προσέξω τι θα πω (σ.σ. γέλια). Είναι νεαρός και μπορεί να εξελιχθεί όπως κι άλλοι. Έχει καλές στιγμές στο παιχνίδι, έχει καλό κράτημα και είναι σημαντικό να παίζει τέτοια παιχνίδια. Θα έχουμε τις ευκαιρίες μας. Είναι νεαρός και μπορεί να μάθει πράγματα και ίσως αύριο θα είναι το κλειδί για να πετύχουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ