aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛNτε Βινσέντι: Όταν αποφασίζεις να «κόψεις» το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο…

Nτε Βινσέντι: Όταν αποφασίζεις να «κόψεις» το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Θλάση δεύτερου βαθμού ήταν η διάγνωση για τον τραυματισμό του Τόμας ντε Βινσέντι και ο Αργεντινός μπαίνει ξανά στα… πιτς. Σε διάστημα τριών μηνών από την επιστροφή του στον ΑΠΟΕΛ ο 29χρονος επιτελικός μέσος υπέστη δύο φορές μυϊκό τραυματισμό που τον αφήνει εκτός δράσης.

Πόσο προβλέψιμο ήταν το γεγονός αυτό; Απόλυτα…

Ο Τόμας ντε Βινσέντι αποφάσισε το καλοκαίρι του 2016 να εξαργυρώσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις της πρώτης θητείας του στον ΑΠΟΕΛ. Η επιλογή του δεν ήταν να μετεγγραφεί σε ομάδα προηγμένου πρωταθλήματος, αλλά να πάρει συμβόλαιο με πολύ καλά χρήματα. Γι’ αυτό κατέληξε στην Αλ-Σαμπάμπ.

Στο Ντουμπάι άρχισε… φουριόζος. Πέτυχε 3-4 εξαιρετικά τέρματα απέναντι σε ομάδες με σαφώς πιο χαμηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Ακολούθως η πορεία του πήρε την κατιούσα και τη σεζόν 2017-18 περιορίστηκε σε ελάχιστες συμμετοχές. Τέθηκε, μάλιστα, εκτός ρόστερ για ένα εξάμηνο λόγω του περιορισμένου αριθμού ξένων που δικαιούται να έχει η κάθε ομάδα στο Ντουμπάι.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Τα τετ α τετ του Πρόδρομου Πετρίδη

Το καλοκαίρι του 2018 έγινε κατορθωτή η επιστροφή του στον ΑΠΟΕΛ, κάτι που επιθυμούσε και ο ίδιος. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να γυρίσεις τον… διακόπτη και από «τουρίστας» στο Ντουμπάι να γίνεις ποδοσφαιριστής σε ομάδα που διεκδικεί είσοδο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και εγχώριων πρωταθλημάτων σ’ ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα; Η απάντηση είναι καθόλου.

Ιδίως όταν οι απαιτήσεις με το «καλημέρα» είναι στα ύψη. Έχοντας μόνο μερικές μέρες προετοιμασίας στα πόδια ο Ντε Βινσέντι αγωνίστηκε στον αγώνα με την Σούντουβα. Ο Αργεντινός έπαιξε στα εφτά από τα 12 επίσημα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ εκ των οποίων τα έξι ως βασικός και στα μισά αντικαταστάθηκε έχοντας μέτρια απόδοση.

Διαβάστε επίσης: «Ενός κακού, μύρια έπονται»; Για τον ΑΠΟΕΛ, ίσως όχι…

Η απόφαση του Τόμας ντε Βινσέντι να κυνηγήσει το χρήμα αντί την ανέλιξη του ως ποδοσφαιριστής στοιχίζει φέτος στον ίδιο και την ομάδα του. Ο Αργεντινός έχει τις ικανότητες, τον εγωισμό και το πείσμα να φτάσει στα επίπεδα που ήταν προ τριετίας. Όμως, αναπόφευκτα θα πρέπει πρώτα να περάσει τον «Γολγοθά» της επιλογής του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ