Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΝτε Βινσέντι: Η διετία... διακοπών, τα «πετροδόλαρα» και ο διακόπτης

Ντε Βινσέντι: Η διετία… διακοπών, τα «πετροδόλαρα» και ο διακόπτης

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Μία από τις πρώτες διαφοροποιήσεις στο αγωνιστικό πλάνο του ΑΠΟΕΛ που επιχείρησε να κάνει ο Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν ήταν η μονιμοποίηση του Τόμας ντε Βινσέντι στο αρχικό σχήμα. Ο Νορβηγός έθεσε ως βασική του προτεραιότητα να κάνει πιο επιθετικό τον ΑΠΟΕΛ και η χρησιμοποίηση επιτελικού μέσου ήταν απαραίτητη.

Κοίταξε τις διαθέσιμες επιλογές, άλλης πλην του Αργεντινού για τη θέση «10» δεν υπάρχει στον «Αρχάγγελο» κι έτσι θέλοντας και μη ο 30χρονος ποδοσφαιριστής πήρε φανέλα βασικού και στα τρία παιχνίδια με τον Ίνγκεμπριγκτσεν στον πάγκο.

Το ματς με την Ένωση (στο οποίο σκόραρε) δεν αποτελεί κριτήριο, καθώς ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τους «βυσσινί» χωρίς να ιδρώσει. Κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν από τους λιγότερο καθοριστικούς στην ανατροπή του σκορ, ενώ στο ντέρμπι με την Ανόρθωση ήταν κάκιστος και αντικαταστάθηκε (καθυστερημένα) από τον Ίνγκεμπριγκτσεν στο 77’.

Η επιλογή των Ντομένικο Τέτι και Πάολο Τραμετσάνι να φύγει το περασμένο Καλοκαίρι ο Ζαχίντ αποδεικνύεται λανθασμένη με βάση την ανυπαρξία επιτελικού μέσου που μπορεί να κάνει τη δουλειά του «δεκαριού» στον ΑΠΟΕΛ και τις επιδόσεις του Νορβηγού με ρίζες από το Πακιστάν στον Παναθηναϊκό.

Στον «Αρχάγγελο» υπάρχουν μπόλικα «οκτάρια», (Άλεφ, Μάτιτς, Σόουζα), όχι όμως παίκτης ικανός στην κάθετη πάσα, σπιρτάδα στη κίνηση και στην σκέψη που θα κάνει πιο απρόβλεπτο και γρήγορο τον ΑΠΟΕΛ. Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη έβαλε το χέρι στην τσέπη για να φέρει τον Ντε Βινσέντι στην Κύπρο το Καλοκαίρι του 2018.

Διαβάστε επίσης: «Όχι» του ΑΠΟΕΛ στον Μούσα Τάαμαρι

Ο Αργεντινός στον ενάμιση χρόνο της δεύτερης θητείας του στον ΑΠΟΕΛ δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τον παίκτη που έκανε τη διαφορά από τον Ιανουάριο του 2014 έως το Καλοκαίρι του 2016, προτού πάρει μετεγγραφή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Ντε Βινσέντι επέλεξε τα «πετροδόλαρα» και έθεσε σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο. Τη σεζόν 2017-18 έπαιξε μόλις τρία παιχνίδια και διαγράφηκε από το ρόστερ της ομάδας. Οι διακοπές στο Ντουμπάι ήταν σε πρώτο πλάνο για τον Αργεντινό, ο οποίος αποφάσισε να επιστρέψει στον ΑΠΟΕΛ και να γίνει ξανά… ποδοσφαιριστής.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ούτε το σύστημα, ούτε ο προπονητής

Σε τόσο ψηλό επίπεδο, όμως, για να γυρίσει ο διακόπτης χρειάζονται θυσίες. Προπόνηση, ιδρώτας, διάθεση και συγκέντρωση. Ο Ντε Βινσέντι δεν δείχνει εντός και εκτός γηπέδου ικανός να γίνει ξανά ο ποδοσφαιριστής που θαύμασαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στην πρώτη θητεία του στην Κύπρο.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ