aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΝτε Καμάργκο, ώρα για σάμπα!

Ντε Καμάργκο, ώρα για σάμπα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Επιβάλλεται να αμυνθεί αποτελεσματικά στον σπουδαιότερο αγώνα της σεζόν; Χωρίς συζήτηση, ναι. Πρέπει να φέρει τη ρεβάνς με την Κοπεγχάγη στα δικά του μέτρα και με τη θερμή υποστήριξη των φίλων του που θα κατακλύσουν το ΓΣΠ να κάνει αυτός κουμάντο στη (νευραλγική) μεσαία γραμμή; Ίδια η απάντηση. Ασφαλώς και οι εν λόγω πτυχές φέρουν τον χαρακτηρισμό «κλειδί» όσον αφορά στην ανατροπή του σκορ στη Δανία (0-1).

Για να γίνει η δουλειά των εκατομμυρίων ευρώ την Τετάρτη, όμως, ο ΑΠΟΕΛ πρέπει εκτός από δημιουργικός, να παρουσιαστεί και αποτελεσματικός απέναντι σ’ ένα απαιτητικό σύνολο. Και αυτό καλείται να το κάνει με υπομονή, επιμονή, αποφασιστικότητα και συγκέντρωση.

Ιδιαιτέρως οι ποδοσφαιριστές που θα συνθέσουν το παζλ της μεσοεπιθετικής γραμμής πρέπει να βρεθούν στην καλή τους μέρα. Να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, αποδίδοντας το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, σπάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης προς την εστία του υψηλόσωμου αλλά επιρρεπή στα λάθη τερματοφύλακα Όλσεν.

Ένας εξ αυτών που μπορεί να έλθει από την… εξωτερική κάνοντας τη διαφορά, δεν είναι άλλος από τον Ιγκόρ ντε Καμάργκο που θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο στάδιο Πάρκεν. Ο 33χρονος επιθετικός με πλούσια καριέρα σε Βέλγιο (Σταντάρ Λιέγης) και Γερμανία (Γκλάντμπαχ, Χόφενχαϊμ) γνωρίζει πολύ καλά πως δεν μετακόμισε στον ΑΠΟΕΛ απλώς και μόνο για να συμβάλει στη διατήρηση των εγχώριων σκήπτρων του συλλόγου.

Προστέθηκε στο ρόστερ με την προοπτική να είναι πανέτοιμος για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στον εν λόγω γύρο της διοργάνωσης, γράφοντας παραλλήλως το δικό του ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του νέου σταθμού της καριέρας του.

Αν και δεν βρίσκεται στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας ο Βραζιλιάνος, όσοι τον παρακολουθούν καθημερινώς στις προπονήσεις λένε το ίδιο. Ποιο; «Για ένα πράγμα δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς, πως δεν προσπαθεί». Είναι ιδιαίτερα ορεξάτος, βγάζει ενέργεια και στις ασκήσεις εκδήλωσης επιθετικών ενεργειών είναι αποτελεσματικός. Ο Τόμας Κρίστιανσεν βλέποντας τον Πιέρο Σωτηρίου να μένει σε χαμηλές πτήσεις, δεν αποκλείεται στο «καυτό» ματς της Τετάρτης να δώσει για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι φανέλα βασικού στον 33χρονο.

Επί της παρούσης, αυτό αποτελεί μια σοβαρή σκέψη, αλλά από τη στιγμή που δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του, ουδείς μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Το σίγουρο; Είτε στο αρχικό σχήμα είτε ως αλλαγή, ο Ντε Καμάργκο καλείται να χορέψει για πρώτη φορά στον ΑΠΟΕΛ σάμπα!

de camargoΤο πρώτο μετά από 5 μήνες

Ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο ψάχνει και μάλιστα με μανία να πετύχει το πρώτο γκολ σε επίσημο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ. Λέτε να τα καταφέρει το βράδυ της Τετάρτης; Η μπάλα είναι στα πόδια του! Ξέρετε πότε ο υψηλόσωμος επιθετικός (1.87μ.) σκόραρε για τελευταία φορά; Πριν από πέντε μήνες.

Συγκεκριμένα, στον εντός έδρας αγώνα της Γκενκ με αντίπαλο την Οστάνδη (30ή αγωνιστική). Μπήκε ως αλλαγή στο 73ο λεπτό και δύο λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου πρόσθεσε και το όνομά του στη λίστα των σκόρερ της εν λόγω αναμέτρησης που βρήκε νικήτρια την τέως ομάδα του με 4-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ