aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΝικόλας Ιωάννου: To ασχημόπαπο που γίνεται κύκνος

Νικόλας Ιωάννου: To ασχημόπαπο που γίνεται κύκνος

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Τo ασχημόπαπο που γίνεται κύκνος θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της μικρής ιστορίας του Νικόλα Ιωάννου στο ΑΠΟΕΛ. Ο Νικόλας Ιωάννου –ο οποίος εκέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2021– ήρθε από την Αγγλία το 2014 και εντάθηκε στο δυναμικό του ΑΠΟΕΛ στις 23-04-2014.

Η καριέρα του άρχισε από τα τμήματα υποδομής της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ στην οποία εντάχθηκε σε ηλικία μόλις 11 ετών. Κατάφερε να φορέσει και την φανέλα των θρυλικών μπέμπηδων για πρώτη φορά σε αγώνα κόντρα στην Τσάρλτον για το FA Youth Cup στα 16 του, ενώ αγωνίστηκε στο Europa Youth League τρεις φορές την περίοδο 13-14.

Το επίσημο ντεμπούτο του ο Νικόλας το έκανε κόντρα στην Ελσίνκι στις 30 Ιουλίου στον αγώνα που το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο 2-2. Στη μεγάλη διοργάνωση, στο Champions League το έκανε κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στις 14 Νοεμβρίου και στο μεγαλοπρεπές Παρκ Ντε Πρενς. Ο Νικόλας σε εκείνο το παιχνίδι υπέφερε αφού είχε να αντιμετωπίσει έναν από τους καλύτερους παίκτες των Παριζιάνων τον Λούκας Μόουρα, που του έκανε τη νύχτα εφιαλτική. Στα δυο πρώτα χρόνια παρουσίας του στον ΑΠΟΕΛ είχε στις εγχώριες διοργανώσεις 128 λεπτά την περίοδο 14-15 και 280 λεπτά την περίοδο 15-16.

Ο μικρός όμως δεν τα έβαλε κάτω περίμενε την επόμενη του ευκαιρία. Έκανε υπομονή και στη φετινή χρονιά όταν του παρουσιάστηκε ξανά η ευκαιρία να αξιοποιήσει τον τραυματισμό του Μερκή, αλλά και του Αστίθ την άρπαξε από τα μαλλιά. Άλλωστε αυτοί που τον ήξεραν από μικρό λένε πως η θέση του είναι στο κέντρο της άμυνας και όχι το αριστερό άκρο.

Στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα στις 21-12-2016 πήρε θέση βασικού και έκτοτε δεν βγήκε από την ομάδα αφού έχει αγωνιστεί στα 1.190λέπτα που ακολούθησαν και έτσι το κοντέρ έχει ήδη γράψει σχεδόν 1.000 λεπτά, 990 για την ακρίβεια,  ενώ στα προηγούμενα χρόνια είχε στις εγχώριες διοργανώσεις 128 λεπτά την περίοδο 14-15 και 280 λεπτά την περίοδο 15-16. Παράλληλα έχει καταφέρει να φτάσει τα 270 λεπτά στην Ευρώπη.

Ο Ιωάννου όμως σε καμιά περίπτωση δεν τα έβαλε κάτω δούλεψε σκληρά και μάλιστα έξτρα ώρες, έτσι λένε αυτοί που είναι κοντά στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ για να φτάσει εδώ που έφτασε. Το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα απ’ όλους τους φίλους του ΑΠΟΕΛ όταν με ένα εκπληκτικό σπριντ κατάφερε να κερδίσει καθαρά την μπάλα από τον επιθετικό της Άντρελεχτ που εφορμούσε κάθετα στην περιοχή των γαλαζοκίτρινων ήταν το μεγάλο κέρδος για τον ίδιο, αλλά και για την ψυχολογία του που κατάφερε από το περιθώριο και τη ναφθαλίνη να βρεθεί στο προσκήνιο και στον αφρό των πρωταθλητών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ