aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαFOOTBALL LEAGUE«Νίκκι» για Γκέραρντ: «Συγκλονισμός, τι άλλο να πω;»

«Νίκκι» για Γκέραρντ: «Συγκλονισμός, τι άλλο να πω;»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Φιλικό προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ πραγματοποιήθηκε χθες στο γήπεδο του ΟΦΗ «Γεντί Κουλέ», ανάμεσα σε παλαιμάχους άσους, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των «παιδιών» και των «φίλων» του θρυλικού κόουτς, ο οποίος μόλις εισήλθε στο γήπεδο, «λύγισαν» και τα… τσιμέντα προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Ένας από τους παίκτες-παιδιά του Γκέραρντ που έδωσε το παρών του, ήταν και ο Νικόδημος Παπαβασιλείου ο οποίος μιλώντας στον Active (107.4 & 102.5), αναφέρθηκε στον τεράστιο αυτό άνθρωπο. «Πραγματικά συγκλονιστήκαμε μόλις τον είδαμε γιατί είναι ένας τεράστιος άνθρωπος που ζήσαμε μαζί του τεράστιες στιγμές και μας επηρέασε. Ήταν συγκινητικό δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Είναι άσχημο να βλέπεις αυτό τον άνθρωπο σε αυτή την κατάσταση», είπε αρχικά.

«Δεν υπάρχει σκληρότητα σε αυτά τα θέματα, δεν μπορείς να μην συγκινηθείς, να μην λυγίσεις. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην νιώσει συγκίνηση. Ήταν πολύ συγκινητικό. Δακρύσαμε και ο καθένας τέτοιες στιγμές τις αντιμετωπίζει με τον δικό του τρόπο. Ο Θεός να τον βοηθήσει… Τι να πω, είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Έχει τεράστια προσωπικότητα, διαχειριζόταν τα πράγματα με μοναδικό τρόπο. Το ποδόσφαιρο του ΟΦΗ εκείνη την εποχή ήταν πρωτοφανές γιατί ήταν μια ομάδα επαρχιώτικη με καλό σκάουτινγκ, οικογενειακό κλίμα, ικανό τεχνικό τιμ και ανταγωνιστήκαμε ομάδες με τεράστια μεγέθη. Κερδίσαμε το βαλκανικό κύπελλο κόντρα σε ομάδες των οποίων τότε δεν έφευγαν οι παίκτες. Αποκλείσαμε και την Ατλετικο Μαδρίτης..».

Για το φιλικό και την ιστορία του ΟΦΗ, είπε: «Είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία, ζήσαμε απίστευτες στιγμές με αυτό τον κόσμο. Είδαμε κάτι από το παρελθόν. Σαν σε παιχνίδια που ήταν πολύ πιο έντονη η ατμόσφαιρα. Τότε ήταν πάντα γεμάτο το γήπεδο. Νιώθω ευλογημένος που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας με αυτό τον προπονητή και μεγάλο άνθρωπο. Ο κόσμος δεν ξεχνά, μας αγκάλιασε και νομίζω ότι αυτή η συνάντηση, ελπίζω, θα είναι η αρχή για να ξυπνήσει ο κόσμος και να αντιληφθεί την ιστορία και να μπορέσει ο ΟΦΗ να βρει τον δρόμο του. Δεν μπορεί να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική ο ΟΦΗ».

Ο Ευγένιος Γκέραρντ είναι μία από τις πιο γνώριμες και αγαπητές φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου από την δεκαετία του ‘80. Ο Ολλανδός, ο μακροβιότερος προπονητής στην Ελλάδα, ήρθε στην Ελλάδα το 1985 για λογαριασμό του ΟΦΗ και έγινε… Κρητικός μιας και έμεινε στο Ηράκλειο μέχρι το 2000 (κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1987), ενώ εν συνεχεία εργάστηκε στην ΑΕΚ, στον ΑΠΟΕΛ, στον Ηρακλή και στην Παναχαϊκή. Σήμερα είναι 78 ετών, αρκετά ταλαιπωρημένος από την υγεία του (πάσχει από μία σπάνια πάθηση) και ζει στο χωριό Ελιά της Κρήτης μαζί με την σύζυγο του Κατερίνα

Ο Γκέραρντ ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος για τους παίκτες του και τους δημοσιογράφους, καθώς οι κατά καιρούς συνεντεύξεις του, ήταν για σεμινάριο με πολλά μηνύματα και όχι όπως σήμερα όπου γίνονται δηλώσεις χωρίς ουσία. Ο δημοσιογράφος Στέλιος Μαλτεζάκης, κάνοντας μια σύντομη αλλά ιδιαίτερα περιεκτική αναφορά χθες στο «Γεντί Κουλέ», για τον «Μίστερ», έκανε λόγο για ένα προπονητή που «έδωσε ώθηση προς τα πάνω στο ποδοσφαιρικό πολιτισμό της Κρήτης», για την «ομάδα μοντέλο που έφτιαξε», για τον «ψυχολόγο με πτυχίο» προπονητή, αλλά και για τον άνθρωπο που «ήθελε να γίνει αεροπόρος, αλλά τελικά έγινε ο πιλότος της μεγάλης πορείας του ΟΦΗ» στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ