aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Νέοι, παρουσιάστε αρμ!» (θεματικό)

«Νέοι, παρουσιάστε αρμ!» (θεματικό)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σε καμία περίπτωση για μια ομάδα του επιπέδου και των στόχων του ΑΠΟΕΛ, δεν μπορούν να θεωρηθούν πολλές οι πέντε προσθήκες. Οι Ιγκόρ ντε Καμάργκο, Ρενάν Μπρεσάν, Αντρέα Ορλάντι, Ρομπέρτο Λάγο και Κιαζίμ Λάτσι αποτελούν μέχρι στιγμής τις κινήσεις των γαλαζοκιτρίνων στη μετεγγραφική σκακιέρα και σε αυτούς, με βάση τον σχεδιασμό, αναμένεται να ντυθούν στα χρώματα του συλλόγου άλλοι δύο.

Μπορεί οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ να ανέμεναν πως οι μετεγγραφές επιθετικού και αριστερού μπακ θα ήταν αυτές που θα άνοιγαν τον χορό, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, γεγονός που είχε προκαλέσει την γκρίνια. Ο Τόμας Κρίστιανσεν επέδειξε υπομονή, έκλεισαν και οι εν λόγω «τρύπες» έστω και καθυστερημένα, οπότε σε μεγάλο βαθμό το έμψυχο δυναμικό θεωρείται πλήρες.

Το βασικό ζητούμενο από εδώ και πέρα για το τεχνικό τιμ είναι τα νέα πρόσωπα να μπουν στο «πετσί» του νέου σταθμού της καριέρας τους. Να αφομοιώσουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τα «θέλω» και τα «πρέπει» του προπονητή τους προκειμένου να αποδώσουν σύμφωνα με τις αγωνιστικές τους δυνατότητες ή αν το προτιμάτε, να κάνουν τη δουλειά την οποία πιστεύουν στον σύλλογο πως μπορούν να κάνουν και μάλιστα πολύ καλά.

Γιατί, με εξαίρεση τον Αντρέα Ορλάντι που φανέρωσε ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων του στα επίσημα και ανεπίσημα παιχνίδια που αγωνίσθηκε, οι υπόλοιποι (άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο) ακόμη… ψάχνονται. Γι΄αυτό και δεν κέρδισαν σε τέτοιο βαθμό την εμπιστοσύνη του Δανού προπονητή που θα τους δώσει φανέλα βασικού σε επίσημο ματς.

Ο Κρίστιανσεν εμπιστεύτηκε στο αρχικό σχήμα στις διπλές αναμετρήσεις με την ΤΝS και Ρόζενμποργκ παίκτες που ήταν και πέρσι στην ομάδα. Οι δύο εκ των νέων προσώπων στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», δηλαδή οι Λάγο και Λάτσι, δεν έπαιξε ούτε ένα δευτερόλεπτο στα ευρωπαϊκά 90λεπτα, σε αντίθεση με τους Ορλάντι, Ντε Καμάργκο, Μπρεσάν που μέτρησαν λεπτά συμμετοχής ως αλλαγή. Είναι ασφαλώς θέμα ετοιμότητας…

Το «Goal» εστιάζει στα παρθενικά δείγματα γραφής των παικτών που προστέθηκαν στο ρόστερ, τους αναλύει στις γραμμές που ακολουθούν και στην… ουρά γίνεται αναφορά για αυτούς που έπονται.

de camargoΙΓΚΟΡ ΝΤΕ ΚΑΜΑΡΓΚΟ

Επί της παρούσης, ο υψηλόσωμος Βραζιλιάνος επιθετικός δεν είναι σε εκείνη την αγωνιστική κατάσταση που θα κερδίσει τη θέση στην κορυφή της επίθεσης από τον Πιέρο Σωτηρίου στις διπλές αναμετρήσεις με την Κοπεγχάγη. Το γεγονός πως έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας είναι κάτι που φάνηκε στα παιχνίδια που αγωνίσθηκε (φιλικά, επίσημα).

Του λείπει κυρίως η σβελτάδα στις κινήσεις, αλλά και η αρμονική συνύπαρξη με τους παίκτες που καλούνται να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του. Κουβαλά σπουδαία καριέρα, είναι έμπειρος και θέλουν να ελπίζουν στον ΑΠΟΕΛ πως δεν θα αργήσει να πάρει μπρος. Τουλάχιστον ως αλλαγή στα «καυτά» ματς με την Κοπεγχάγη μπορεί να βοηθήσει. Ιδιαιτέρως στη ρεβάνς (24 Αυγούστου).

orlandi_estrelaΑΝΤΡΕΑ ΟΡΛΑΝΤΙ

Παρόλο που εκφράστηκαν αρκετές επιφυλάξεις από πολλούς οπαδούς του ΑΠΟΕΛ στο άκουσμα της απόκτησής του, ο Ισπανός μέσος απέδειξε με τις έως τώρα εμφανίσεις του πως μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ευόδωση των στόχων. Σε όσα παιχνίδια χρησιμοποιήθηκε ήταν θετικός αγωνιζόμενος λίγο πιο πίσω από τον επιθετικό.

Εκτός από το γεγονός πως πέρυσι έπαιξε στην Ανόρθωση, άρα γνώριζε σε ποια ομάδα μετακόμισε, εκείνο που βοήθησε πάρα πολύ τον έμπειρο μέσο είναι πως βρισκόταν στον ΑΠΟΕΛ από την έναρξη της προετοιμασίας. Εγκλιματίστηκε στο νέο του ποδοσφαιρικό περιβάλλον, μοχθεί καθημερινώς στις προπονήσεις και πλέον, «χτυπά» όλο και πιο επίμονα την πόρτα του αρχικού σχήματος σε επίσημο ματς.

bressan2ΡΕΝΑΝ ΜΠΡΕΣΑΝ

Αν και πρόλαβε το τελευταίο σκέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, ο Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος ακόμη να εγκλιματιστεί πλήρως στον νέο σταθμό της καριέρας του. Και ας πέρασε ενάμιση μήνας από την ανακοίνωση της απόκτησής του. Το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε μονάχα σε ένα από τα τέσσερα επίσημα παιχνίδια που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ μέχρι τώρα (στον επαναληπτικό με την ΤΝS), ασφαλώς λέει πολλά όσον αφορά στον βαθμό αφομοίωσης και εκτέλεσης των «θέλω» του προπονητή του.

Αποτελεί μεγάλο στοίχημα η βελτίωση του 27χρονου (δεξιοπόδαρου) Βραζιλιάνου καθώς πρόκειται για παίκτη που πατά αντίπαλη περιοχή και έχει έφεση στο σκοράρισμα κυρίως από εκτελέσεις φάουλ. Αυτά, τουλάχιστον, είχε δείξει κυρίως, αγωνιζόμενος στην ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ.

lago16-17ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΛΑΓΟ

Γίνεται ένας ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν επί σειρά ετών στην Πριμέρα Ντιβιζιόν να μην ξέρει μπαλίτσα ή να μην είναι για τα… κυβικά του ΑΠΟΕΛ; Ασφαλώς και όχι. Ο 30χρονος Ισπανός αριστερός μπακ στα φιλικά παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει έστω και ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων του.

Στον ΑΠΟΕΛ λένε πως είναι θέμα ανετοιμότητας του τέως αμυντικού της Χετάφε, αισιοδοξώντας ότι με την πάροδο του χρόνου θα βρεθεί σε εκείνη την αγωνιστική κατάσταση που θα του επιτρέψει να φανερώσει τις πραγματικές του δυνατότητες. Δεν έπαιξε σε κανένα επίσημο αγώνα μέχρι στιγμής. Εννοείται πως με τις εμφανίσεις του Νεκτάριου Αλεξάνδρου, στο παρόν στάδιο δεν μπορεί να τον εκτοπίσει από την ενδεκάδα.

SAKI1206ΚΙΑΖΙΜ ΛΑΤΣΙ

Προς το παρόν όσοι φίλοι του ΑΠΟΕΛ βρέθηκαν σ’ ένα εκ των φιλικών αγώνων που έδωσε η ομάδα τους θα είδαν για μερικά λεπτά αγωνιζόμενο τον νεαρό μέσο, ο οποίος ήλθε με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Για να λέμε την αλήθεια δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, αν και στο πρόσφατο φιλικό τεστ με τον Εθνικό τα πήγε λίγο καλύτερα σε σχέση με άλλα ματς.

Ο διεθνής Αλβανός παίκτης ξέρει πολύ καλά πως θα πρέπει να μοχθήσει πολύ περισσότερο για να πάρει μαζεμένες ευκαιρίες από τον προπονητή του καθώς έχει να συναγωνισθεί έμπειρους μέσους, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θα το παλέψει, προσδοκώντας πως το πέρασμά του από τον ΑΠΟΕΛ θα τον κάνει καλύτερο παίκτη.

cristiansenΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ

Οι κινήσεις που άπτονται του προγραμματισμού δεν σταματούν σχεδόν ποτέ στον ΑΠΟΕΛ. Πόσω μάλλον, τώρα. Ο προπονητής της ομάδας, Τόμας Κρίστιανσεν, θα κινηθεί για την προθήκη ενός ποδοσφαιριστή που θα διευρύνει ακόμη περισσότερο το βεληνεκές στη μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ κλεφτές ματιές ρίχνει και σε αμυντικούς. Οι διεργασίες για τον εντοπισμό των κατάλληλων έχουν αρχίσει εδώ και μέρες.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν προχωρημένες επαφές και τα νεότερα δεν αναμένεται να προκύψουν σύντομα. Στόχος της τεχνικής ηγεσίας είναι να έχει στη διάθεσή της όσο το δυνατόν πιο «γεμάτο» έμψυχο δυναμικό, από τη στιγμή που πλέον είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μέχρι τον Δεκέμβριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ