Νεόφυτος Μιχαήλ: «Διετής ο δανεισμός μου από τον ΑΠΟΕΛ, θα δούμε τι θα γίνει»

Μόνος στην Τρίπολη και μακριά από την οικογένειά του περνά τις δύσκολες μέρες της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού ο Νεόφυτος Μιχαήλ. Ο Κύπριος διεθνής τερματοφύλακας μιλώντας στον Super Sport FM (104,0) τόνισε πως όλοι πρέπει να περιοριστούν στο σπίτι. Χαριτολογώντας είπε πως έγινε «Master Chef», ενώ για το μέλλον του σημείωσε πως ο δανεισμός του στον Αστέρα Τρίπολης από τον ΑΠΟΕΛ είναι διετούς διάρκειας.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση. Το κατανοεί όλος ο κόσμος. Ο περιορισμός στο σπίτι είναι δύσκολος, αλλά είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε. Βλέπουμε τι γίνεται σε Ιταλία και Ισπανία. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, ανέφερε αρχικά και ακολούθως περιέγραψε πως ο ίδιος προσπαθεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

«Όλος ο κόσμος επηρεάζεται, ειδικά εμείς οι ποδοσφαιριστές που κάναμε καθημερινές προπονήσεις. Προπονούμαστε από το σπίτι, όμως είναι δύσκολο όταν δεν έρχεσαι σε επαφή με μπάλα. Είμαστε επαγγελματίες, είναι δύσκολη η κατάσταση, όμως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Μας έδωσαν ένα πρόγραμμα και μετά την καραντίνα μας είπαν και κάποιες άλλες ασκήσεις», συνέχισε.

Ερωτηθείς κατά πόσο οι τερματοφύλακες είναι σε καλύτερη μοίρα, καθώς έχουν λιγότερα τρεξίματα απ΄ ότι οι ποδοσφαιριστές ο Νεόφυτος Μιχαήλ, επεσήμανε: «Μπορεί σε ένα τομέα να είναι πιο εύκολο να επιστρέψω στην καλύτερη θέση σε φυσική κατάσταση. Όταν χάνεις επαφή με την μπάλα και το γήπεδο, είναι πιο δύσκολη η επαναφορά. Είναι δύσκολο για όλους. Είναι πρωτόγνωρο για μας. Θα θέλουμε περισσότερο χρόνο για να επανέλθουμε σε καλύτερα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Ακολουθούμε το πρόγραμμα και θα θέλουμε κάποιο χρόνο για να επανέλθουμε. Αν συνεχιστεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση, θα χρειαστεί ακόμα περισσότερος χρόνος. Το καλύτερο σενάριο είναι να επιστρέψουμε μετά το Πάσχα στις προπονήσεις, όμως δεν το νομίζω».

Για την καθημερινότητά του, είπε: «Μένω μόνος στην Τρίπολη. Δεν έχω οικογένεια και φίλους. Μιλάμε όμως στο τηλέφωνα και στα social media. Γίναμε όλοι Mater Chef (γέλια). Τρώω υγιεινά, βλέπω τηλεόραση, ταινίες, σειρές και ασχολούμαι και με την καθαριότητα».

Για το πρωτάθλημα της Super League: «Είμαστε σε αβεβαιότητα. Περιμένουμε την ενημέρωση από τους αρμόδιους. Κάνουμε υπομονή και θα περάσει».

Για την πορεία του Αστέρα στο πρωτάθλημα: «Στην αρχή της σεζόν οι στόχοι ήταν ψηλοί. Ξεκινήσαμε χάλια, η ομάδα δεν έπαιρνε βαθμούς και αλλάξαμε προπονητή. Στην πορεία, όμως, καταφέραμε να ανεβούμε βαθμολογικά και μέχρι την τελευταία αγωνιστική παλεύαμε για την 6άδα. Το επίπεδο της ομάδας είναι ψηλό, έχουμε 15 ισπανόφωνους ποδοσφαιριστές. 10 Ισπανούς και 5 Αργεντινούς».

Για τη δική του παρουσία: «Περίμενα να παίξω λίγο περισσότερο, ειδικά στο κύπελλο. Μου μίλησε ο προπονητής και μου είπε ότι βλέπει την προσπάθεια που κάνω στις προπονήσεις. Η θέση μου είναι περίεργη και θα πρέπει να περιμένεις την ευκαιρία».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ