aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΝέο… Μοράις μόνο στο τζόκερ, αλλά ούτε το επιδίωξε

Νέο… Μοράις μόνο στο τζόκερ, αλλά ούτε το επιδίωξε

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Καλά, δεν βλέπουν εκεί στον Αρχάγγελο ότι χρειαζόμαστε ένα “εξάρι” γρήγορο; Έναν “κόφτη” ρε παιδί μου όπως ήταν ο Μοράις», είναι η απάντηση οκτώ στους δέκα οπαδούς του ΑΠΟΕΛ (αν όχι σε μεγαλύτερο ποσοστό) για τις ανάγκες της ομάδας μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το ισόπαλο 2-2 με την Καρμιώτισσα.

Έχουν άδικο; Σαφώς και όχι, αλλά όποιος νομίζει ότι είναι εύκολο να βρεις στο παζάρι Νούνο Μοράις είναι γελασμένος. Ο Πορτογάλος δεν έγινε θρύλος στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ γιατί απλά έτρεχε ασταμάτητα και ήταν «σκούπα» στον μεσοαμυντικό χώρο της ομάδας ή μετέφερε την μπάλα από τους κεντρικούς αμυντικούς στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ο Νούνο Μοράις έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ πρωτίστως γιατί είχε την προσωπικότητα, τον επαγγελματισμό και τα ηγετικά χαρακτηριστικά να το πετύχει.

Η δυσκολία στην εξεύρεση ενός… νέου Μοράις δεν αναιρεί το τραγικό λάθος του ΑΠΟΕΛ στην επιλογή του Μάριους Λουντεμό για τη θέση του ανασταλτικού μέσου. Για να εξηγούμαστε, ο Νορβηγός είναι καλός ποδοσφαιριστής όμως δεν είναι «κόφτης». Τουλάχιστον όχι με τα χαρακτηριστικά του ανασταλτικού μέσου που χρειάζεται να έχει μια κυπριακή ομάδα. Την περσινή σεζόν ο ΑΠΟΕΛ διέθετε πλειάδα δημιουργικών μέσων (Σόουζα, Άλεφ, Μάτιτς, Γένσεν), όμως δεν είχε ανασταλτικό μέσο για την «βρώμικη» δουλειά, ενώ όλοι οι μέσοι που ήταν στο ρόστερ δεν είχαν ως προσόν τους την ταχύτητα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Γκέλα» με δυνατό κρότο…

Η λογική έλεγε πως οι γαλαζοκίτρινοι θα κινούνταν πρωτίστως στην τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο για έναν ανασταλτικό μέσο με ικανότητες στο μαρκάρισμα και πιο γρήγορο. Άλλωστε, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέφερε αρκετές φορές σε τοποθετήσεις του ότι θέλει να βάλει ταχύτητα στην ομάδα. Μάλιστα, οι κινήσεις που έγιναν μεσοεπιθετικά (Κλωναρίδης, Εντονγκαλά και Μπεν Σαχάρ) ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Το δίδυμο Λουντεμό – Γένσεν υστερεί ανασταλτικά και κυρίως σε ταχύτητα. Η απουσία κεντρικού αμυντικού με ηγετικά χαρακτηριστικά, όπως ήταν στο παρελθόν οι Λαζαρέφσκι, Ουζουνίδης, Πολ Όκον, Σεγκιρί, Ζόρζε, Καρλάο κάνει ακόμα μεγαλύτερη την «τρύπα» μπροστά από την άμυνα του ΑΠΟΕΛ και καθιστά πιο επιτακτική την ανάγκη απόκτησης ενός «κόφτη» που θα «δέσει» την ομάδα από τη μέση και πίσω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ