aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΝεκτάριος Αλεξάνδρου: Σαν το ψάρι έξω από το νερό

Νεκτάριος Αλεξάνδρου: Σαν το ψάρι έξω από το νερό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Συνέδεσε την (έως τώρα) καριέρα του με τον ΑΠΟΕΛ. Ηγετική μορφή, ασυναγώνιστη εμπειρία και τρομερό ταλέντο είναι τα χαρίσματα του πολυπρωταθλητή Νεκτάριου Αλεξάνδρου, ο οποίος έχει πανηγυρίσει 10 (ολόκληρες) κατακτήσεις πρωταθλήματος. Λίγο πιο κάτω και προφανώς σε περίοπτη θέση αναγράφονται στο βιογραφικό σημείωμά του 3 κύπελλα και 6 Σούπερ Καπ.

Με τόσα πολλά τρόπαια που έχει πανηγυρίσει, ξεπερνά από μόνος του αρκετούς συλλόγους της χώρα μας. Είναι μια ομάδα, δηλαδή, μόνος του! Συν τοις άλλοις το κοντέρ γράφει 54 παρουσίες στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ (πολλές στη φάση των ομίλων) και τρεις ντουζίνες συμμετοχών με το εθνόσημο στο στήθος.

Για τον 34χρονο Νεκτάριο, προφανώς μπορούν να χυθούν τόνοι από μελάνι. Και θα γίνει να είστε σίγουροι, όταν ο ίδιος αποφασίσει ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια. Επί της παρούσης και παρά το γεγονός ότι με βάση ηλικίας θα θεωρηθεί από πολλούς ότι πλησιάζει το τέλος, αισθάνεται πως το βαστάνε τα πόδια του.
Στη ζωή του έμαθε να μην τα βάζει εύκολα κάτω. Να παλεύει, να μοχθεί και στις πλείστες των περιπτώσεων να δικαιώνεται. Και όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του τον περασμένο Μάιο, «είμαι στον ΑΠΟΕΛ γιατί δεν μου κάνει χάρη κανένας». Παρά το γεγονός ότι από την προπέρσινη σεζόν βλέπει τις συμμετοχές του να μειώνονται όλο και περισσότερο, παραμένει ψύχραιμος και σωστός επαγγελματίας. «Τα μεγαλύτερα μαθήματα, τα παίρνεις από την απόρριψη», είχε αναφέρει ο ίδιος, μέρες μετά την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος, περνώντας μηνύματα προς τους νεότερους.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το «καυτό» ερώτημα για Τάαμαρι ενόψει ΑΕΚ

Η φετινή σεζόν για τον κάπτεν του ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, άρχισε δύσκολα και συνεχίζει να είναι το ίδιο δύσκολη. Πρωτόγνωρη για τον ίδιο έως παράξενη. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι απέναντι στη Σούντουβα είχε «κοπεί» από την αποστολή, με την κίνηση του Μπρούνο Μπαλταζάρ να προκάλεσε σωρεία ερωτημάτων. Από το εν λόγω παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου έως σήμερα, ο Αλεξάνδρου είναι μόνιμος απόντας από την ενεργό αγωνιστική δράση του ΑΠΟΕΛ. Σε 19 επίσημους αγώνες έως σήμερα αγωνίσθηκε σε έναν, μόλις για 9 λεπτά. Στον πρώτο ματς με τη Φλόρα Ταλίν που έγινε στο ΓΣΠ, αντικαθιστώντας τον Νικόλα Ιωάννου. Ποιος; Ο Αλεξάνδρου! Από πρωταγωνιστής, παίκτης «εκτός επιλογών» κι ας πέρασαν τρεις προπονητές.

Και το (πιο) περίεργο στην όλη ιστορία δεν είναι (μόνο) αυτό. Εκτός από το γεγονός πως μαζί με τον Νόρμπερτ Μπάλογκ είναι οι μοναδικοί που δεν έπαιξαν ούτε δευτερόλεπτο στο τρέχον πρωτάθλημα (χρησιμοποιήθηκαν 22 παίκτες), ο 34χρονος βρίσκεται μονίμως στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια εκτός αποστολής. Με προπονητή τον Πάολο Τραμετσάνι είδε το όνομά του να αναγράφεται στη σχετική λίστα μόνο στο ντέρμπι με την ΑΕΛ και από τότε παίρνει θέση στην εξέδρα. Δηλαδή, στις αναμετρήσεις με Αλκή, Ομόνοια, Πάφος FC και Παραλίμνι ήταν θεατής.

Ο Αλεξάνδρου νιώθει ότι μπορεί να προσφέρει στον ΑΠΟΕΛ, μοχθεί καθημερινώς και βλέπει τη συνέχεια ως μια νέα πρόκληση. Ήταν και παραμένει συγκεντρωμένος στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Δεν είναι μόνο αρχηγός. Είναι και ο παίκτης των αποδυτηρίων, αυτός που μπορεί να ανεβάσει και να… παρασύρει τους συμπαίκτες του. Και ο ρόλος του εξακολουθεί να παραμένει τεράστιος προς την κατάκτηση του 7ου σερί τίτλου.

Το συμβόλαιό του εκπνέει τέλος της σεζόν και αναμφίβολα, έχει μπόλικο χρόνο μπροστά του ώστε να σκεφτεί το τι θα πράξει. Επί της παρούσης, θέλει να σηκώσει στον ουρανό της Λευκωσίας το τρόπαιο του πρωταθλητή και έχει πάρα πολλούς λόγους για να επιδιώκει κάτι τέτοιο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ