aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΝεφικό ήταν και πέρασε...

Νεφικό ήταν και πέρασε…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο Γιώργος Δώνης ήταν ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις του, μετά τον αγώνα με την Ανόρθωση -υπήρχε βλέπετε πρόσφορο έδαφος για… κουβέντα, μετά και από το αποτέλεσμα- ως προς τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συνάντησε σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο, αλλά ακόμα και τώρα. Προβλήματα που είχαν να κάνουν με τον σχεδιασμό της ομάδας, τις επιλογές του Μπέιν, αλλά και τους σοβαρούς τραυματισμούς που προέκυψαν στην πορεία…

Οι δηλώσεις του Ελλαδίτη τεχνικού είχαν μεγάλη δόση αλήθειας, αφού όταν ανέλαβε οι Αλωνεύτης, Ποτέ, Μπερτόλιο, Εφραίμ και Σόουζα ήταν εκτός ομάδας, για διάφορους λόγους. Στην πορεία προστέθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του Ιωάννου και του Βάτερμαν, ο Εφραίμ συνέχισε να ταλαιπωρείται από προβλήματα και ενοχλήσεις, ενώ μπήκε χειρουργείο και ο Βινίσιους. Χώρια ότι οι Σάλαϊ, Ζαχίντ μπήκαν αργοπορημένα στην ομάδα, ο Εμπεσίλιο ήταν με το ένα πόδι στην έξοδο από τον Αρχάγγελο και πάει λέγοντας. Συν τοις άλλοις ήταν στη μέση και η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι υποχρεώσεις «βουνό». «Όλα τα κακά κι ο λύκος» που λέει και η γνωστή λαϊκή μας ρήση.

Παρόλα τα προβλήματα ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε και έμεινε όρθιος και βρίσκεται σε θέση βολής από την κορυφή. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις βέβαια. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι πως πολλά από τα προβλήματα που υπήρχαν στους γαλαζοκίτρινους βρήκαν τη λύση τους (ενώ κάποια άλλα παίρνουν σιγά-σιγά κι αυτά τον δρόμο τους) και πλέον ο ΑΠΟΕΛ καλείται να πάει με τέρμα το γκάζι, αρχικά μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος και στη συνέχεια να παίξει τα ρέστα του στα πλέι οφ. Τώρα, λοιπόν, που ο ουρανός… καθάρισε και δεν έχουν μείνει παρά μόνο μικρά «συννεφάκια», τώρα είναι η ώρα για «απαντήσεις» από τους πρωταθλητές.

Η ομάδα είναι «στρωμένη», ενισχυμένη (και με τις επιστροφές των τραυματιών, αλλά και τις προσθήκες με μετεγγραφές) και ο δρόμος ανοικτός για κατάληψη της κορυφής. Το πρόγραμμα παρά την καμπάνα των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών (με Άρη και Αλκή) είναι ευνοϊκό και παράλληλα καλείται να εκμεταλλευτεί την έδρα του, το ΓΣΠ, στους δύο εξ αναβολής αγώνες με ΑΕΛ και Απόλλωνα, ενώ στο γήπεδο της πρωτεύουσας θα υποδεκτεί και την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ