aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΝέα Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ 1-2: Ο Σαχάρ γέλασε τελευταίος και τη βύθισε ακόμα περισσότερο (vid)

Νέα Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ 1-2: Ο Σαχάρ γέλασε τελευταίος και τη βύθισε ακόμα περισσότερο (vid)

Ο Μπεν Σαχάρ μίλησε στο 90’+4 και χάρισε τη νίκη 2-1 στον ΑΠΟΕΛ εις βάρος της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος». Έτσι οι γαλαζοκίτρινοι θα είναι με το τέλος της 31ης αγωνιστικής στην πρώτη θέση του β’ γκρουπ, ανοίγοντας κι άλλο την ψαλίδα από την επικίνδυνη ζώνη.

Αντιθέτως, μαύρα φίδια ζώνουν τους ερυθρόλευκους, που με ενδεχόμενη αυριανή νίκη του Εθνικού θα πέσουν στη ζώνη του υποβιβασμού, αφού θα είναι στην ανεπιθύμητη 11η θέση.

Το παιχνίδι μπορούσε να γείρει είτε στη μία είτε στην άλλη πλευρά, αφού οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες προηγουμένως και απλώς, «γέλασε» τελευταίος ο Ισραηλινός. Τα άλλα γκολ πέτυχαν άλλοι δύο σέντερ φορ, ο Γκάρνερ (5’) για τους νικητές και ο Βάγκνερ (73’) για τους ηττημένους.

Το ματς

Μπήκε καλύτερα ο ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι, πήρε την κατοχή και έψαξε το γρήγορο προβάδισμα και το πέτυχε στο 5ο λεπτό. Το άνοιγμα του σκορ ήρθε με αντεπίθεση που άρχισε λίγο μπροστά από τη γραμμή του κόρνερ, αριστερά έξω από την περιοχή των γαλαζοκιτρίνων!

Ο Ζαχίντ με μακρινή μπαλιά-διαβήτη βρήκε τον Ενσούε, ο οποίος πάσαρε στον Εντονγκαλά, αυτός προχώρησε και όταν έφτασε στην περιοχή από δεξιά, έστρωσε με συρτή σέντρα στο ύψος του πέναλτι. Ο επερχόμενος Γκάρνερ με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια. Αρχικά ισορρόπησε και μετά το 20’ πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, φέρνοντας σε δύσκολη φάση τους φιλοξενούμενους. Με κύρια ευκαιρία τη φάση στο 25’, όταν ο Μουστιβάρ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Παρά τις φωνές του Σάββα Πουρσαϊτίδη στους ποδοσφαιριστές του να μην κλείνονται, η πίεση που δέχονταν συνεχίστηκε. Μάλιστα, ο Ενσούε αγωνίστηκε για μερικά λεπτά με πρόβλημα και έγινε αναγκαστική αλλαγή από τον Σιέλη. Γεγονός που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση για την ομάδα του έως τη λήξη του πρώτου 45λέπτου.

Πάλι άρχισε πιο δυνατά ο ΑΠΟΕΛ με την επανέναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, με μία σημαντική διαφορά. Οι ευκαιρίες που δημιούργησε με τους Γκάρνερ (56’), Εντονγκαλά (57’, 61’) και Ανουάρ (66’) δεν αξιοποιήθηκαν. Αντιθέτως, οι ερυθρόλευκοι αξιοποίησαν την πρώτη φάση που δημιούργησαν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Νικολάου σέντραρε και ο Βάγκνερ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίκτυα.

Αφού μάλιστα χάθηκαν δύο ευκαιρίες με τους Κρεάν (89’) και Πική (90’) για να έρθουν τα πάνω-κάτω, ο Σαχάρ χάρισε τη νίκη στον ΑΠΟΕΛ με κεφαλιά στο 90’+4, έπειτα από σέντρα του Κλωναρίδη.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Χρύσης Μιχαήλς): Βεσελόφσκι, Σεργίου, Τσμοβς, Χριστοφόρου, Μπρένο (63′ Κρεάν), Κονφέ, Μουστιβάρ (63′ Πικής), Ντουβεντρού, Σανκό, Σιαθάς (46′ Νικολάου), Βάγκνερ.

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Ενσούε (39′ Σιέλης), Βινίσιους, Σάντος, Σαμπάλα, Εντονγκαλά (87′ Μπεν Σαχάρ), Λουντεμό (76′ Ντε Βινσέντι), Ανουάρ, Κατσαντώνης (46′ Κλωναρίδης), Ζαχίντ, Γκάρνερ.

Σκόρερ: Βάγκνερ 73′ / Γκάρνερ 5′, Μπεν Σαχάρ 90’+4

Κίτρινες: Μουστιβάρ, Τσμοβς, Κονφέ / Λουντεμό

Αποβολές: – / –

Στάδιο: N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος.

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Σωτηρίου Λούκας.

AVAR: Χριστοδούλου Κυριάκος.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ