aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΝατέλ: «Ασπροπρόσωπος» ο Τραμετσάνι, εκτεθειμένος ο Μπαλταζάρ!

Νατέλ: «Ασπροπρόσωπος» ο Τραμετσάνι, εκτεθειμένος ο Μπαλταζάρ!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ένας από τους παίκτες τους οποίους ακούγοντάς το όνομά τους και μόνο, μεγάλη μερίδα ΑΠΟΕΛιστών έβγαζε… σπυράκια, παρουσιάζεται αναγεννημένος στα τελευταία δύο παιχνίδια και συνέβαλε σε τεράστιο βαθμό σε άλλη μία νίκη για τον ΑΠΟΕΛ, μετά το 4-2 επί της Αλκής την προηγούμενη αγωνιστική. Και μάλιστα, αυτή τη φορά επί της «αιώνιας» αντιπάλου Ομόνοιας (2-0).

Οπόταν, αντιλαμβάνεστε πως για τους παίκτες που οδηγούν την ομάδα τους στην επιτυχία σε τέτοια ματς, η χαρά της συμβολής είναι πιο γλυκιά. Ο λόγος για το Λέο Νατέλ, ο οποίος όχι μόνο σκόραρε στο 32’ ανοίγοντας το σκορ για τους γαλαζοκίτρινους απέναντι στο «τριφύλλι», αλλά ήταν ιδιαίτερα κινητικός κι επικίνδυνος. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ τον είχε στο «ψυγείο», όμως, ο Πάολο Τραμετσάνι τον εμπιστεύεται (για δεύτερο σερί ματς) σε μεγάλο βαθμό και ο Βραζιλιάνος βγάζει ασπροπρόσωπο τον Ιταλό τεχνικό.

Ενδεικτικό το γεγονός πως όταν σκόραρε έτρεξε στον προπονητή του τον οποίο έδειξε να εκτιμάει σε μεγάλο βαθμό και ο Ιταλός τεχνικός τον συγχάρηκε και τον αγκάλιασε. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο πολύ σκληρά δουλεύει στον τομέα της ψυχολογίας ο Τραμετσάνι και πόσο μπορεί ένας προπονητής που κατέχει (και) τον τομέα αυτό, να αλλάξει προς το καλύτερο τους παίκτες, οι οποίοι λόγω πεσμένου ηθικού, έψαχναν τα πόδια τους προηγουμένως.

Πόσο καλό μπορεί να κάνει ένας τεχνικός ο οποίος ξέρει να βρίσκει τα κουμπιά της ψυχής και του μυαλού των παικτών και να τους «αναγεννάει»; Τεράστιο καλό… Και αυτό φαίνεται πως το κατέχει σε σημαντικό βαθμό ο νέος τεχνικός των περσινών πρωταθλητών, εξ ου και η εμφάνιση του Γκαγιάς Ζαχίντ, ο οποίος απέναντι στην Ομόνοια έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι. Από πολλούς, μπορεί να θεωρηθεί και δικαίως, πως ο 21χρονος επιθετικός τη «δεδομένη» στιγμή εκθέτει τον προηγούμενο προπονητή του, ο οποίος κακά τα ψέματα, όσο καλός κι αν πίστευαν πολλοί πως είναι, και ικανός, σε θέματα τόνωσης ηθικού, ίσως να μην τα κατάφερνε…

Μην εκπλαγείτε εάν στη συνέχεια, «ξυπνήσουν» κι άλλοι ποδοσφαιριστές από το… λήθαργο του πεσμένου ηθικού και υπάρχουν αρκετοί στον «Αρχάγγελο» οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν «κλειδιά» για το μέλλον του ΑΠΟΕΛ στο μέλλον (Εφραίμ εάν είναι υγιής, Αλωνεύτης, Ντε Βινσέντι, Καρλάο κ.ά.). Αποκορύφωμα της χθεσινής βραδιάς και της άλλης μίας σπουδαίας εμφάνισης του Νατέλ, ήταν το γεγονός πως ο κόσμος στην κεντρική εξέδρα κατά την αλλαγή του (μπήκε στη θέση του ο Γιώργος Εφραίμ στο 77’), σηκώθηκε και χειροκρότησε τον 21χρονο Βραζιλιάνο εξτρέμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ