aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΝαός του ποδοσφαίρου το «Σαντιάγο Μπερναμπέου»

Ναός του ποδοσφαίρου το «Σαντιάγο Μπερναμπέου»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΤΙΧΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» είναι αφιερωμένο σ’ ένα από τους μεγαλύτερους θρύλους όλων των εποχών στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Σ’ ένα άνθρωπο που αφιέρωσε μια ολόκληρη ζωή σε ένα σύλλογο, σε μια ομάδα, σε μια ιδέα.

Ο λόγος φυσικά για τον Σαντιάγο Μπερναμπέου. Αυτός ο άνθρωπος που ξεκίνησε ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και υπηρέτησε την ομάδα από κάθε διοικητικό πόστο, άλλαξε την ιστορία του συλλόγου. Από εκεί που η «Βασίλισσα» ήταν στη σκιά των άλλων ομάδων όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Αθλέτικ Μπιλμπάο αλλά και η Μπαρσελόνα, τα πάντα άλλαξαν χάρη στον Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Και πως να μην τον τιμούν οι οπαδοί της Ρεάλ; Πώς να ξεχάσουν τα όσα πρόσφερε ο συγκεκριμένος άνθρωπος και πως άλλαξε τη ροή της ιστορίας; Έτσι περπατώντας στη Μαδρίτη, όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε ένα σημείο. Στη «Μέκκα» του ποδοσφαίρου. Σε ένα γήπεδο με το όνομα «Estadio Santiago Bernabeu».

Με χωρητικότητα 81.044, είναι ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα στην Ευρώπη και τον κόσμο όλο. Παράλληλα αποτελεί ένα από τους πιο διάσημους προορισμούς για μεγάλες διοργανώσεις. Έχει φιλοξενήσει τέσσερις τελικούς του Τσάμπιονς λινκ (1957, 1969, 1980 και 2010), τον τελικό του δεύτερου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος – Euro (1964) και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1982. Μόνο και μόνο να βρεθείς εκεί αποτελεί προνόμιο μιας και πρόκειται κυριολεκτικά για ένα διαμάντι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ