aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΝα κάνει το τέλειο παιχνίδι

Να κάνει το τέλειο παιχνίδι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν αντιλέγει κανείς πως στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Ασφαλώς και η μπάλα είναι στρογγυλή και κανένας δεν είναι χαμένος πριν η ασπρόμαυρη θεά στηθεί στη σέντρα. Οπότε και στον ΑΠΟΕΛ δηλώνουν πανέτοιμοι για να μπουν το βράδυ στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ, με απώτερο σκοπό να κοιτάξουν στα μάτια την περίφημη Ντόρτμουντ, διεκδικώντας από την πίτα των πιθανοτήτων αυτό που τους αναλογεί, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για την αποφυγή της τελευταίας θέσης στον όμιλο. Εξάλλου, 11 ποδοσφαιριστές θα παρατάξει ο Γιώργος Δώνης, 11 και ο Πέτερ Μπος.

Δεν αντιλέγει κανείς πως ο γερμανικός σύλλογος έχει όλα τα προγνωστικά με το μέρος του, αλλά οι γαλαζοκίτρινοι απέδειξαν πως σε τέτοια υφής παιχνίδια, όταν βρεθούν στη μέρα τους, μπορούν να τα βάλουν με τα μεγαθήρια και να τους κάνουν τον βίο αβίωτο. Αυτό όμως με μια υποσημείωση πάρα πολύ σημαντική. Ποια; Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς την αγωνιστική εμβέλεια του συνόλου που θα τεθεί απέναντι από τους πρωτευουσιάνους.

Πρόκειται για ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία, μετρά τη 12η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και 6η τα τελευταία 7 χρόνια. Μια ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση του γερμανικού πρωταθλήματος και διαθέτει στο ρόστερ ικανότατους ποδοσφαιριστές, όπως είναι για παράδειγμα ο επιθετικός Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Οπότε, εάν ο ΑΠΟΕΛ κάνει το βράδυ το τέλειο παιχνίδι, υπάρχει η πιθανότητα να μην έχει βαθμολογικό όφελος.

Οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να παρουσιαστούν με τη μέγιστη συγκέντρωση, την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και να μη λυγίσουν στην πίεση που θα δεχθούν. Να αμυνθούν σωστά, όχι όμως να κλειστούν, αφήνοντας έτσι την Ντόρτμουντ να ανανεώνει επιθέσεις και να εγκατασταθεί εν ολίγοις στην περιοχή του Μπόι Βάτερμαν. Οι γαλαζοκίτρινοι θα επιχειρήσουν να φτάσουν σ’ ένα ακόμη ποδοσφαιρικό θαύμα που θα σκορπίσει την περηφάνια, έστω και αν οι οικονομικές συγκρίσεις μεταξύ των δύο ομάδων προκαλούν δέος. Το έχουν αποδείξει πως μπορούν, φτάνει να αντέξουν στο ρυθμό της Ντόρτμουντ και να περιορίσουν τα λάθη. Θα πρέπει να προσπαθήσουν να κρατήσουν μπάλα και να απειλήσουν μέσα από τις αντεπιθέσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση, πάντοτε, είναι η τύχη να μην τους γυρίσει την πλάτη.

Το αρχικό σχήμα του Δώνη

Ο Δώνης κατέληξε το πλάνο του, χωρίς όμως κατά τη χθεσινή προπόνηση να το φανερώσει στις ασκήσεις που άπτονταν της τακτικής. Οπότε, μόνο με εικασίες μπορεί να αναφερθεί κανείς στους επικρατέστερους 11 παίκτες. Ο Βάτερμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας οι Καρλάο-Μερκής, δεξιά στην άμυνα ένας εκ των Βούρο, Μιλάνοφ και στην αντίθετη πλευρά ο Λάγο. Ανασταλτικοί μέσοι θα είναι οι Μοράις-Βινίσιους και στις πτέρυγες δύο εκ των Αλωνεύτη, Σάλαϊ, Ζαχίντ. Τέλος, λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Ντε Καμάργκο θα είναι ο Εμπεσίλιο.

Τελικά ο Καρλάο δεν κρίθηκε πως είναι έτοιμος να αγωνισθεί στο σημερινό παιχνίδι και έμεινε εκτός αποστολής, όπως και ο Εφραίμ. Αντιθέτως, σε αυτή συμπεριλήφθηκαν οι Μιλάνοφ, Λάγο και Σάλαϊ που γυμνάστηκαν σε φουλ ρυθμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ