aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΝα φύγει και… να ξαναέρθει!

Να φύγει και… να ξαναέρθει!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ως μία από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία του χαρακτηρίζεται αυτή που μόλις μας εγκατέλειψε, μιας και τα κατορθώματα του ΑΠΟΕΛ δεν περιορίστηκαν μονάχα στα (στενά) εντός συνόρων πλαίσια! Διατήρησε το στέμμα του πρωταθλητή για πέμπτη σερί αγωνιστική περίοδο, εν μέσω μάλιστα της καλύτερης πορείας που διένυσε ποτέ κυπριακός σύλλογος στο Γιουρόπα Λιγκ, φτάνοντας μέχρι τους «16» της διοργάνωσης. Έκανε, δηλαδή, άλλη μια φορά το θαύμα του!

Μια ευρωπαϊκή πορεία που είχε και συνέχεια, αφού ο ΑΠΟΕΛ εν μέσω καλοκαιρινής γκρίνιας και αλλαγής στην τεχνική ηγεσία (από τον Μάριο Μπέιν στον Γιώργο Δώνη) κατάφερε να εξαργυρώσει το χρυσό εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τέταρτη φορά και έβδομη συνολικά σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα τελευταία εννέα χρόνια. Επιτεύγματα που μιλούν από μόνα τους και κατατάσσουν τον σύλλογο της Λευκωσίας στην κορυφή της πυραμίδας, γεννώντας παραλλήλως νέες προκλήσεις.

Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε στο ημερολογιακό έτος 2017, πάντοτε, συνολικά 57 αγώνες σε Κύπρο και Ευρώπη, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, μετρώντας 30 νίκες, 12 ισοπαλίες και 15 ήττες. Θέλετε να γίνουμε πιο αναλυτικοί; Στο πρωτάθλημα καταγράφηκαν 35 παιχνίδια, εκ των οποίων κέρδισε τα 23, σε 7 έμεινε στην ισοπαλία και σε 5 μόλις γνώρισε την ήττα. Στην Ευρώπη, έφτασε στον εντυπωσιακό αριθμό 16 αγώνων, πανηγυρίζοντας τη νίκη 5 φορές, σε 3 εξήλθε ισόπαλος και σε 8 έχασε.

Στον θεσμό του Κυπέλλου όπου βρέθηκε στον τελικό, σε 5 αγώνες μέτρησε 2 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 1 ήττα. Σε αυτό το αγωνιστικό… σαφάρι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ασφαλώς και το ματς για το Σούπερ Καπ, όπου ηττήθηκε από τον Απόλλωνα. Μιας και λόγος για την ομάδα της Λεμεσού, αξίζει να σημειωθεί πως αποτέλεσε τον κακό δαίμονα των γαλαζοκιτρίνων τη χρονιά που έφυγε. Βλέπετε, διασταύρωσε 5 φορές το ξίφος και δεν κέρδισε. Ηττήθηκε σε 4 παιχνίδια και σε 1 έμεινε στην ισοπαλία.

Η πιο ευρεία νίκη του ΑΠΟΕΛ ήταν εντός έδρας επί της ΑΕΖ στη λήξασα σεζόν, όταν στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής είχε επιβληθεί με 7-0 και αντιθέτως, την πιο βαριά ήττα την εισέπραξε στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 0-6.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ