aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Μύρισε» ΑΠΟΕΛ και έστειλε ηχηρό μήνυμα

«Μύρισε» ΑΠΟΕΛ και έστειλε ηχηρό μήνυμα

Ο ΑΠΟΕΛ είναι και πάλι εδώ, ισχυρός και διεκδικητικός. Η επιβλητική νίκη με 3-0 επί της ΑΕΛ στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής σημαίνει πολύ περισσότερα από τρεις βαθμούς για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας έκαναν άλμα τριών θέσεων, βρέθηκαν στην 4η θέση και μείωσαν τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα στους εφτά βαθμούς.

Τα κέρδη για τον ΑΠΟΕΛ δεν σταματούν εδώ. Έδωσαν χαρά στον κόσμο του και ενίσχυσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κλίμα συσπείρωσης που επικρατεί εδώ και μερικές βδομάδες στις τάξεις των οπαδών του. Επίσης, έστειλε ηχηρό μήνυμα στους ανταγωνιστές του πως παρά το κάκιστο ξεκίνημα στη σεζόν έχει τα φόντα να διεκδικήσει τους στόχους.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος της ΑΕΛ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, είχε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες, προηγήθηκε στο σκορ και αμέσως μετά την αποβολή του Σάντος «σκότωσε» το παιχνίδι με γκολ του Λούκας Σόουζα. Έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Κβιλιτάια, ενώ σημείωσε και τέταρτο γκολ με τον Εφραίμ όμως ακυρώθηκε για χιλιοστά. Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών είναι εμφανέστατη, τα καλά διαστήματα κατά τη διάρκεια των ενενηνταλέπτων μεγαλώνουν και ο δείκτης αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας αυξάνεται αισθητά.

Η επιτυχία επί της ΑΕΛ ήταν η πρώτη απέναντι σε ομάδα του «Big 6» μετά τις 12 Σεπτεμβρίου 2020, όταν οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν και πάλι της λεμεσιανής ομάδας με 1-0 στο ΓΣΠ. Ήταν η νίκη του ΑΠΟΕΛ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του που είναι αήττητος, πήρε τρίτο διαδοχικό «τρίποντο» στην έδρα του και δείχνει ότι κτίζει δυναμική ενόψει της συνέχειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ