aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜούσα Αλ-Τάαμαρι: Λόγος για να πάει κάποιος στο γήπεδο

Μούσα Αλ-Τάαμαρι: Λόγος για να πάει κάποιος στο γήπεδο

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Ο Μέσι μου» έγραψε χθες στον λογαριασμό του ο Ενσούε για τον Μούσα Αλ Τάαμαρι. «Μέσι» τον χαρακτηρίζουν και οι συμπατριώτες του. Είναι υπερβολή που χαρακτηρίζει ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν με την ταχύτητα και τις δεξιότητές τους. Ίσως η έκφραση που ταιριάζει καλύτερα στον νεαρό Ιορδανό να είναι ο «Μέσι των φτωχών». Αν και αυτή είναι αδόκιμη, χαρακτηρίζοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές σε όλη την υφήλιο.

Η απλότητα στο παιχνίδι του, η χωρίς υπερβολές ενέργειές του, αφού ξέρει πως διαθέτει το πλεονέκτημα της ταχύτητας και αξιοποιεί τον χώρο, τον κάνουν να ξεχωρίζει. Ασφαλώς δεν είναι ο Μέσι ούτε οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής σύγχρονος ή παλαιότερός του. Είναι ωστόσο κάποιος που μπορεί να κάνει καριέρα πέραν του κυπριακού πρωταθλήματος. Έχει ορισμένα στοιχεία που ξεπερνούν το δικό μας. Την εκρηκτικότητα και την ασύλληπτη για τα δεδομένα μας ταχύτητά του, τη βρίσκεις ως συνήθως στα προηγμένα πρωταθλήματα.

Διαβάστε επίσης: Asia Cup: «Μάτια» στον Αλ-Τάαμαρι από συλλόγους που έχουν λεφτά με… ουρά

Αν του λείπει κάτι ίσως να είναι η τεχνική του για να παίξει στο ψηλότερο επίπεδο. Και όταν αναφέρω τεχνική εννοώ για να αγωνιστεί στον μεσοεπιθετικό χώρο σε ομάδες με πρωταγωνιστικούς στόχους. Έχω δει ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και υπολείπονται αρκετά από κάποια στοιχεία που διαθέτει σήμερα ο Ιορδανός. Και αν ο Σάλαϊ κατάφερε να πάρει μετεγγραφή στην Μπουντεσλίγκα, γιατί να μην τα καταφέρει και αυτός;

Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά η σύγκριση μπορεί να γίνει και με άλλους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από σπουδαία πρωταθλήματα και ήρθαν στο νησί μας χωρίς να μπορούν να συγκριθούν μαζί του. Είναι  ποδοσφαιρική ευτυχία ότι αγωνίζεται στο νησί μας. Ο Αλ Τάαμαρι ήρθε στο νησί μας, σε μια ξένη γι’ αυτόν κουλτούρα και κατάφερε από την πρώτη στιγμή να ταιριάξει. Η προσαρμοστικότητα είναι προϊόν ανθρώπων που μπορούν να ξεπερνούν τα όποια εμπόδια στη ζωή τους με ευκολότερο τρόπο από άλλους και να αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

Διαβάστε επίσης: Ξεκάθαρος ο Τάαμαρι: «Το μέλλον μου θα το αποφασίσει o AΠΟΕΛ»

Όσο τουλάχιστον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, κάλλιστα αποτελεί λόγο για οποιονδήποτε αγαπάει το ποδόσφαιρο να τον παρακολουθήσει διά ζώσης. Δύσκολο, σχεδόν απίθανο να δίνει παραστάσεις για πολλά χρόνια στην Κύπρο. Όσοι λοιπόν ψάχνουν κάτι να τους δώσει ευχαρίστηση έχουν λίγο καιρό ακόμη. Ώς πότε δεν μπορώ να το γνωρίζω, μπορώ όμως να πω ότι χιλιάδες φίλοι του ποδοσφαίρου θα χάσουν τη δυνατότητα να λένε στους φίλους τους ότι είχαν και αυτοί την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν από κοντά. Ο Αλ Τάαμαρι ομορφαίνει το ποδόσφαιρό μας και τέτοιοι παίκτες που το διαφημίζουν θα έπρεπε να ανατρέπουν τους οποιουσδήποτε ενδοιασμούς για επιστροφή στο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: Aνατροπή με Τάαμαρι, φεύγει στις 23 Δεκεμβρίου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ