aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜοράις, άλλη μια μέρα στη δουλειά

Μοράις, άλλη μια μέρα στη δουλειά

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@philelefteros.com)

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Θα φορέσει το σορτσάκι και τη φανέλα του, ακολούθως θα ξεδιπλώσει τις κάλτσες του και με λίγη προσπάθεια θα πάρουν και αυτές τη θέση τους στα πόδια του. Τα παπούτσια του, που τόσο πολύ προσέχει έχουν και αυτά ιστορίες να διηγηθούν… Τόσα χρόνια η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Ο Νούνο Μοράϊς σαν άλλη μια μέρα καθημερινότητας θα ετοιμαστεί και απόψε να αγωνιστεί σε αγώνα πρωταθλήματος. Με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ έχει καταγράψει 450 επίσημες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Αν δεν έχω κάνει κάποιο λάθος στο μέτρημα σήμερα θα αγωνιστεί για 451η φορά. Θα είναι η 292η σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Ήρθε αμούστακο παιδί, αμούστακος παραμένει αλλά, γεμάτος σοφία, εμπειρίες, ενθουσιώδης και το σπουδαιότερο διατηρεί ακόμη όλη αυτή την ενέργεια που είχε από την πρώτη του χρονιά. Πριν από έντεκα χρόνια, μια περίοδο που έπαιζε δεξί μπακ και όλο το γήπεδο έβριζε. Τη μια έφταιγε ο προπονητής, την άλλη η διοίκηση και τις πλείστες ο ίδιος που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις… προσδοκίες της ομάδας.

Ο Νούνο ωστόσο, πήρε την μπάρα και την ανέβασε εκεί που κανείς εκείνη την εποχή δεν μπορούσε τότε να ονειρευτεί. Η σύγχρονη ιστορία της ομάδας φέρει φαρδιά πλατιά και τη δική του υπογραφή. Μια τζίφρα που θα μείνει ανεξίτηλη ίσως και για πάντα. Ήταν παρόν σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες.

Αυτό που έκανε πάντα ο «δικό» μας Πορτογάλο για να ξεχωρίζει είναι πως ο ίδιος δεν… ξεχώριζε παιχνίδια. Ούτε σε φιλικό δεν ήθελε να μένει έξω. Δεν τον ενδιέφερε ο αντίπαλος. Έτρεχε με τον ίδιο ρυθμό, την ίδια ένταση, με το ίδιο πάθος και μαχητικότητα, είτε έπαιζε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, είτε στο Δασάκι Άχνας. Αυτό δεν είχε να κάνει με την απόδοση του παρά μόνο με τη διάθεση του.

Απόψε στις 19.00 θα ετοιμαστεί για άλλη μέρα στη δουλειά. Για άλλο ένα παιχνίδι που ο ίδιος δεν το αντίκρισε ποτέ ως τέτοιο. Στο δικό του λεξιλόγιο δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «παιχνίδι» παρά μόνο η λέξη «αγώνας». Ναι, ναι έμαθε και τα ελληνικά.  Θα φορέσει τα λευκά του παπούτσια, πριν βγει από τη φυσούνα θα ξαναφτιάξει το περιβραχιόνιο του και θα περάσει πρώτος σαν άλλη μια μέρα στη δουλειά. Ο Νούνο Μοράις με τις 450 τόσες συμμετοχές έχει γίνει πλέον μια από τις σπουδαιότερες μορφές που αγωνίστηκαν στο σύλλογο της Λευκωσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ