aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜοράις: Άγαλμα ίσα με το μπόι του

Μοράις: Άγαλμα ίσα με το μπόι του

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Άγαλμα ίσα με το μπόι του θα πρέπει να φτιάξουν για τον Νούνο Μοράις στον ΑΠΟΕΛ! Οι ασύλληπτες επιδόσεις του, βλέπετε, δεν έχουν τελειωμό. Ο ποδοσφαιριστής-σύμβολο που παρέλαβε κατά την τρέχουσα σεζόν το σκήπτρο από τον εμβληματικό αρχηγό Γιάννο Ιωάννου όσον αφορά στο «αραχνιασμένο» ρεκόρ συμμετοχών της ομάδας, είναι πλέον πανέτοιμος να «καρφώσει» το όνομά του σε άλλη μία εξίσου αξιοθαύμαστη επίδοση στα γαλαζοκίτρινα βιβλία της ιστορίας.

Ο Πορτογάλος άσος, λοιπόν, με τα 13 τέρματα που πέτυχε, θα επισφραγίσει στην επικείμενη τελευταία αγωνιστική την πρωτιά του στον πίνακα των σκόρερ του ΑΠΟΕΛ (ακολουθεί ο Μούσα Αλ Τάαμαρι με 9). Αυτομάτως, το εν λόγω επίτευγμα θα τον καταστήσει έως τον μοναδικό αμυντικό μέσο ή αν το προτιμάτε «6άρι» στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ που αναδεικνύεται πρώτο «κανόνι» σε μια σεζόν! Όσοι ποδοσφαιριστές και αν έπαιξαν στη συγκεκριμένη θέση με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, κανένας εξ αυτών δεν κατόρθωσε να αποτελέσει τον κορυφαίο σκόρερ του συλλόγου σε ένα μαραθώνιο.

Ο «αιώνιος έφηβος» Νούνο Μοράις είναι, αναμφίβολα, πρώτος ανάμεσα στους πρώτους. Ανεβάζει πάρα (μα πάρα) πολύ ψηλά τον πήχη, σε τέτοιο σημείο που αμφιβάλλουμε αν θα μπορέσει άλλος παίκτης, Κύπριος ή ξένος, να καταρρίψει τα αξιοθαύμαστα ομολογουμένως ρεκόρ του.

Ήρθε στα 23 του από την Τσέλσι κι αφού πέρασε στα αρχικά στάδια δύσκολες στιγμές, στη συνέχεια μεγαλούργησε και δοξάζεται. Κατέκτησε τίτλους στην Κύπρο και μπόλικες διακρίσεις στην Ευρώπη όσο κανένας άλλος λεγεωνάριος παίκτης που ήρθε στη χώρα μας. Όσον αφορά στο τέλος της καριέρας του; Μη ρωτάτε, τα πόδια του Μοράις αντέχουν και όσο αντέχουν θα είναι στη διάθεση του συλλόγου! Κάτι που προφανώς δεικνύει αρκετά, σχετικά με τις συζητήσεις που θα γίνουν με σκοπό την ανανέωση του συμβολαίου του για άλλον ένα χρόνο. Η διοίκηση, πάντως, εξέφρασε εδώ και καιρό την πρόθεση διατήρησής του στο ρόστερ.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΟΡΑΙΣ

9: Όσα και τα πρωταθλήματα που πανηγύρισε. Μάλιστα, τα επτά εξ αυτών συνεχόμενα, κάτι που δεν έχει πετύχει καμιά άλλη ομάδα. Μάλιστα, ο Μοράις έχει αγωνιστεί στα πλείστα ματς, βάζοντας εν τέλει τη σφραγίδα του.

7: Ο Πορτογάλος άσος έχει προσθέσει επίσης στο πλούσιο ποδοσφαιρικό σημείωμα, τρεις κατακτήσεις κυπέλλου (ελπίζει στις 22 Μαΐου σε άλλη μία) και τέσσερις του Σούπερ Καπ. Δηλαδή, άλλες επτά αστραφτερές κούπες!

57: Οι κίτρινες κάρτες που αντίκρισε συνολικά στο κυπριακό πρωτάθλημα. Από τότε, δηλαδή, που έφθασε στην Κύπρο (καλοκαίρι του 2007) απευθείας από την Πρέμιερ Λιγκ, συστημένος από τον Ζοζέ Μουρίνιο, πρώην προπονητή της Τσέλσι.

44: Τόσες φορές έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο αντίπαλο πλεχτό όσον αφορά πάντοτε σε ματς που αφορούν το πρωτάθλημα, με τη φετινή σεζόν να αποτελεί βεβαίως την καλύτερή του στο σκοράρισμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ