aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜόνο ο Τάαμαρι, δεν αρκεί για τον τίτλο

Μόνο ο Τάαμαρι, δεν αρκεί για τον τίτλο

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com)

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.20.00) ΤΗΛ. 22-744744

Η εξάρτηση που έχει ο ΑΠΟΕΛ από τον Μούσα Αλ Τάαμαρι παιχνίδι με παιχνίδι μεγαλώνει. Αξιολογώντας τις επιθετικές επιδόσεις που έχουν μέχρι σήμερα οι πρωταθλητές καταλαβαίνει κανείς ότι ο 21χρονος Ιορδανός είναι ο άνθρωπος «κλειδί» στη φετινή πορεία τους.

Θα είναι κρίμα και άδικο να πέσει όμως όλο το βάρος επάνω του τη στιγμή ο πρωταθλητισμός θέλει αντοχές, φυσικές και συναισθηματικές, ψυχική δύναμη, αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη γερή κράση κ.λπ. Από αυτά τα μη μετρήσιμα στοιχεία, ο ΑΠΟΕΛ ως οικοδόμημα έχει το μεγαλύτερο απόθεμα από όλες τις ομάδες αλλά… Η τεχνική ηγεσία καλείται μέχρι τον Ιανουάριο να βρει και άλλους συμπαραστάτες.

Γράφω Ιανουάριο γιατί υπολογίζω πως προτεραιότητα τη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο θα έχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στον μεσοεπιθετικό χώρο. Δεν νοείται πρωταθλητισμός με ένα αξιόλογο επιθετικό. Όχι από πλευράς αξίας, αλλά πολύ περισσότερο από θέμα προσφοράς, δηλαδή να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί. Όσο ο Ρέζα ή ο Ντελατόρε δεν βρίσκουν δίχτυα από οργανωμένες επιθέσεις, όσο η απέναντι πλευρά (αριστερή) πελαγοδρομεί, όσο πάλι, αν δεν μπορέσουν να ενισχύσουν παραγωγικά την επίθεση οι μέσοι τότε τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου ευοίωνα.

Ο Πάολο Τραμετσάνι στο προχθεσινό παιχνίδι με την Πάφο ορθώς έδωσε φανέλα βασικού στον Νατέλ λόγω και της καλής του παρουσίας στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Δεν φάνηκε όμως στο παιχνίδι. Δεν βγήκαν οι συνεργασίες με τον Κάζου. Ορθώς τον αντικατέστησε με τον Εφραίμ. Δεν βγήκε και πάλι η αλλαγή. Λανθασμένα όμως πέρασε έξω ο Ζαχίντ για να πάρει τη θέση του ο Ρέζα αφού στο τέλος οι δύο φορ (Ρέζα και Ντελατόρε) αποκόπηκαν από την υπόλοιπη ομάδα και δόθηκε η ευκαιρία στην Πάφο να δημιουργήσει τόσα προβλήματα, όσα δεν κατάφερε στα πρώτα 80-85 λεπτά του αγώνα.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να κοιτά πίσω. Οι βασικοί του αντίπαλοι για την κατάκτηση του τίτλου ευθύς εξαρχής ήταν ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ. Μπήκε όμως, όπως φανερώνει με την απόδοση και τα αποτελέσματα της και η ΑΕΛ. Οπότε με αυτούς είτε το θέλει, είτε όχι θα κριθεί. Κόντρα στην ΑΕΛ δεν έφτιαξε παρά μόνο μία φάση για γκολ. Με τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ ακόμη δεν έχει αγωνιστεί.

Τους 17 βαθμούς του, τους κατέκτησε με αντίπαλους πιο κάτω σε προϋπολογισμό, ταλέντου και φιλοδοξιών. Κι’ όμως σχεδόν στα μισά έχασε βαθμούς. Ήττα από τη Δόξα, ισοπαλίες με ΑΕΛ και Πάφο. Έχει την Ένωση το ερχόμενο Σάββατο αλλά και δυο εβδομάδες προετοιμασίας πριν τα μεγάλα ντέρμπι με τα οποία θα κλείσει και ο α’ γύρος. Εάν μέχρι τότε δεν βρεθούν συμπαραστάτες για τον Τάαμαρι, τα ζόρια θα είναι μεγάλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ