aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Μόνο ο ΑΠΟΕΛ προκάλεσε θλίψη στα “παλικάρια”» (video)

«Μόνο ο ΑΠΟΕΛ προκάλεσε θλίψη στα “παλικάρια”» (video)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Είναι πολλά τα λεφτά που θα δίνει η ΟΥΕΦΑ στις ομάδες που συμμετέχουν στις δύο μεγάλες συλλογικές διοργανώσεις της.

Κι έτσι, δημοσιογράφοι απ’ όλον τον κόσμο συνηθίζουν να κάνουν αναφορές στα ρεπορτάζ τους για τα ποσά που ενδεχομένως να πάρει μια ομάδα της χώρας τους από πρόκριση στην επόμενη φάση από αυτήν που βρίσκεται.

Καλή ώρα ένας συνάδελφος της σέρβικης ιστοσελίδας «rtvbn.com», ο οποίος επιμελείται το ρεπορτάζ του Ερυθρού Αστέρας που λαμβάνει μέρος στον Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη κερδίσει €950.000 από τα φετινά τους παιχνίδια στην Ευρώπη, αλλά «αυτά τα χρήματα δεν συγκρίνονται με τα 14 εκατομμύρια ευρώ που δίνει μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή € 5.400.000 των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ».

Για να ελπίζει ο Ερυθρός Αστέρας στην εξασφάλιση τέτοιων ποσών, θα πρέπει να αποκλείσει τη Λουντογκόρετς. Με αφορμή, λοιπόν, τον αυριανό επαναληπτικό αγώνα κόντρα στη βουλγαρική ομάδα (2-2 το πρώτο ματς), ο Σέρβος δημοσιογράφος θυμάται παλαιότερες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Ερυθρού Αστέρα που στο πρώτο παιχνίδι το σκορ ήταν 2-2 και στον επαναληπτικό η σέρβικη ομάδα κατάφερε να προκριθεί.

Αυτό συνέβη τέσσερις στις πέντε φορές και μάλλον θα έχετε καταλάβει πότε ο Ερυθρός Αστέρας έφαγε «χαστούκι» και έχασε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Όταν αντιμετώπισε τον ΑΠΟΕΛ τη σεζόν 2008-09 στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Σ’ εκείνον το δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την παρέα του να πανηγυρίζουν την πρόκριση!

«Μόνο η κυπριακή ομάδα, ο ΑΠΟΕΛ, προκάλεσε θλίψη στα “παλληκάρια”, παίρνοντας 3-3 στο Μαρακανά», τονίζεται στο ρεπορτάζ, το οποίο αναφέρει και τις τέσσερις προκρίσεις του Ερυθρού Αστέρα. Τη σεζόν 1956-1957 κόντρα στην Νόρσεπινγκ Σουηδίας (2-2, 2-1), τη σεζόν 1985-1986 κόντρα στην Λίνγκμπι Δανίας (2-2, 2-1), τη σεζόν 2003-04 κόντρα στην Οντένσε Δανίας (2-2, 4-3) και τη σεζόν 2004-05 με αντίπαλο τη Γιανγκ Μπόις Ελβετίας (2-2, 3-0).

Το απόσπασμα που ακολουθεί αποτελεί δημοσίευμα της εφημερίδας μας, την επομένη ημέρα του αγώνα στο Μαρακανά:

Τι και αν ο β΄βοηθός διαιτητής, Χοσέ Μαρία Σάντος, έκανε τα στραβά μάτια και «χάρισε» στο δεύτερο γκολ του Αστέρα με το οποίο οι Σέρβοι ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα (2-2) και το παιγνίδι οδηγήθηκε μοιραία στην παράταση. Τι και αν η ομάδα του Ζντένεκ Ζέμαν πέτυχε το 3-2 από την άσπρη βούλα και τα όνειρα της πρόκρισης ξεθώριασαν. Ο Μιροσάβλιεβιτς στο 117’ μαχαίρωσε τους συμπατριώτες του αφού μετά από συρτή μπαλιά κάρφωσε το τόπι στην εστία του Ραντόγεβιτς.

Αρχικά, δύο «κεραυνοί» που έφυγαν από τα πόδια των Κοσόφσκι (54’) και Πίντο (57’) πέτυχαν το πολυπόθητο «connect» στο αντίπαλο πλεκτό. Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα μη έχοντας να χάσουν απολύτως τίποτα βγήκαν μπροστά, μείωσαν αρχικά με τον Σούπασιτς (77’) με ανάποδο ψαλιδάκι και με  απευθείας φάουλ του Μιλίγιας (89’) όπου η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή, το παιγνίδι οδηγήθηκε βασανιστικά στην ημίωρη παράταση. Στην παράταση, ο ΑΠΟΕΛ παρόλο που έμεινε με παίκτη λιγότερο και με τρίτο γκολ στην πλάτη, είχε τα ψυχικά αποθέματα και έφερε το ματς στα ίσα (3-3) στην εκπνοή, πανηγυρίζοντας την πρόκριση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ