aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜόλις μία φορά δεν τα κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ

Μόλις μία φορά δεν τα κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ

Άλμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League έκανε ο ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας 2-0 της Σλάβια Πράγας στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Στη ρεβάνς, η κυπριακή ομάδα έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει την πρόκριση και να βρεθεί στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα γκολ των Ντε Καμάργκο και Αλωνεύτη έχουν δώσει μεγάλο προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ και πάει να τελειώσει την δουλειά στην τσεχική πρωτεύουσα. Προφανώς βέβαια και θέλει μεγάλη προσοχή, διότι απομένει ένα ακόμη 90λεπτο και η Σλάβια θα παίξει τα ρέστα της για να κάνει την ανατροπή.

Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Δώνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη, αν και ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίστηκε η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. “Να παίξουμε καλύτερα με τη μπάλα στα πόδια και να σκοράρουμε εκεί”, είπε μεταξύ άλλων, αντιλαμβανόμενος πως ίσως δεν φτάνει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η παράδοση είναι με το μέρος των Κυπρίων όποτε έχουν νικήσει στον πρώτο αγώνα στην έδρα τους, αφού μετρούν 12 προκρίσεις σε 13 προσπάθειες από την σεζόν 1963-64 που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Ο ΑΠΟΕΛ εύκολα ή δύσκολα βρίσκει τον τρόπο να υπερασπίζεται το υπέρ του σκορ, πλην μιας φοράς πριν δέκα χρόνια, που αποτελεί και oοδηγό προς αποφυγή!

Την σεζόν 2007-08 στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και η ομάδα έπαιζε στον πρώτο προκριματικό του Champions League με αντίπαλο την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ από τη Λευκορωσία. Στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει 2-0 στο ΓΣΠ (το δεύτερο γκολ το είχε βάλει ο Νίκος Μαχλάς) και είχε τεράστιο προβάδισμα για να περάσει.

Δυστυχώς όμως, ηττήθηκε 3-0 εκτός έδρας στην παράταση (14′ Στάσεβιτς, 74′ Πλατόνοβ, 104′ Μπλίζνιουκ) και αποκλείστηκε. Ένα σενάριο που φαντάζει εφιαλτικό ενόψει Σλάβια. Εν ολίγοις, ο Γιώργος Δώνης θα πρέπει να μην την πατήσει όπως ο νυν κόουτς του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε καθίσει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ την διετία 2006-08.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ